Fout in script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Knorfski

Knorfski

16/11/2005 19:04:00
Quote Anchor link
Geachte PHP'ers

Ik heb een fout in mijn script.

Maar ik weet maar niet wat ik fout doe!! :S

De foutmelding is die ik krijg:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\wamp\www\paginas\forum\handlers\handle_selecttopic.php on line 39

Kan iemand mij de uitleg geven wat ik fout doe ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
session_start();
?>

<link href="/paginas/css/lettertypen.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
if ($_SESSION['user_ID'] == "")
{

print("<div align=\"center\"><span class=\"xbig\">Je bent niet ingelogd!</span><br /> <br /><span class=\"style4\"><a href=\"/paginas/login.php\">Hier</a> kun je je inloggen</span></div>");
exit;
}


//Informatie uit GET halen.
$topic_name    =     $_GET['topic'];
$topic_id    =    $_GET['id'];
$parent1    =    $_GET['parent1'];

//verbinding maken met da database!
$dbc = mysql_connect('localhost', '****', '******);
mysql_select_db('
knorfski', $dbc);

//Query'
s aanmaken
$query2 = "select * from forum_inhoud WHERE parent2='$topic_name' order by id DESC";

//Query's uitvoeren
$result2 = mysql_query($query2, $dbc);

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"><head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Topic</title>

</head>

<body>
<div align="center">
<table width="500" height="103" border="1">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php while($row = mysql_fetch_array($result2)) {?>

<tr>
<td height="53"><div align="center" class="style4">
<p><strong>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['maker']; ?>
schreef:</strong></p>
<p align="center"><strong><br />
</strong>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['inhoud']; ?>
</p>
</div></td>
</tr>
<tr>
<td>
<div align="center">Gepost op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['datum']; ?>
</div>
</td>
</tr>
<br />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } ?>

</table>
<br />
<br />
<table width="500" border="1">
<tr>
<td height="318"><form id="form1" name="form1" method="post" action="/paginas/forum/handlers/handle_postreply.php?topic=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print("$topic_name"); ?>
&parent1=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print($parent1); ?>
"><textarea name="reply" rows="15" cols="100"></textarea>
</label>
<p align="center">
<label>
<input type="submit" name="Submit" value="Post reply!" />
</label>
</p>
</form>
</td>
</tr>
</table>
<br />
<br />
</div>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_close()
?>

</div>
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 09:14:33
 

16/11/2005 19:31:00
Quote Anchor link
Ik zie diverse fouten in je script. Begin eerst maar met mysql foutafhandeling.
 

16/11/2005 19:38:00
Quote Anchor link
Begin je script met error_reporting(E_ALL); en bij iedere database aanroep controleren of het goed gegaan is, zoniet dan de fout met mysql_error() op het scherm laten zetten.

Verder horen variabelen niet tussen quotes te staan. Niet in queries, print of wat dan ook.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/11/2005 19:45:00
Quote Anchor link
Hoi Knorfski,

dus in plaats van

//Query's uitvoeren
$result2 = mysql_query($query2, $dbc);

Doe je
//Query's uitvoeren
$result2 = mysql_query($query2, $dbc) or die (mysql_error ());
 
Knorfski

Knorfski

16/11/2005 20:05:00
Quote Anchor link
Yaw!


Notice: Undefined variable: query2 in c:\wamp\www\paginas\forum\handlers\handle_selecttopic.php on line 20
Query was empty

Edit:

Foutje...

order by id

//moest zijn:
order by post_id

Dank u allemaal (K)
Gewijzigd op 16/11/2005 20:11:00 door Knorfski
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.