fout in script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander

sander

01/10/2006 19:39:00
Quote Anchor link
ik heb dus het volgende script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$browser
=get_browser;
$ffbrowser=firefox;
if ($browser==$ffbrowser) {
}
else {
<
a href='http://www.mozilla.com/firefox' target='_blank'></a>
<
img src="bannerfirefox.png" ></img>
}

?>



het is de bedoeling dat hij een banner van firefox laat zien als de browser geen firefox is maar hij geeft een error:

Parse error: parse error in c:\program files\easyphp1-8\www\code.php on line 6

wat moet ik doen????
aub zo duidelijk mogelijke uitleg ben een groote noob in php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sander
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 03:21:23
 
Frank -

Frank -

01/10/2006 19:43:00
Quote Anchor link
Waar komen de constantes get_browser en firefox vandaan? Verder ontbreken de echo's op het moment dat je iets wilt echoen en worden regels niet afgesloten.

9 regels code waarvan er 4 fout zijn. En dan heb ik de eerste en laatste regel (openen en sluiten php) ook nog meegeteld...

Ga eerst eens php leren voordat je hiermee aan de slag gaat. Zie de Tutorials.
 
Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

01/10/2006 22:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(!eregi('firefox',$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'])){
echo <<<EOF
<a href="http://www.mozilla.com/firefox" target="_blank"><img src="bannerfirefox.png" /></a>
EOF
;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Andries Louw Wolthuizen
 
PHP Newbie

PHP Newbie

01/10/2006 22:49:00
Quote Anchor link
dit zie ik wel vaker die <<<EOF en EOF; maar wat is dat?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

01/10/2006 23:11:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie:
Er is een hele tut over:
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/285/
 
Arie

arie

01/10/2006 23:12:00
Quote Anchor link
sander:
ik heb dus het volgende script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$browser
=get_browser;
$ffbrowser=firefox;
if ($browser==$ffbrowser) {
}
else {
<
a href='http://www.mozilla.com/firefox' target='_blank'></a>
<
img src="bannerfirefox.png" ></img>
}

?>



het is de bedoeling dat hij een banner van firefox laat zien als de browser geen firefox is maar hij geeft een error:

Parse error: parse error in c:\program files\easyphp1-8\www\code.php on line 6

wat moet ik doen????
aub zo duidelijk mogelijke uitleg ben een groote noob in php

Jah dat snap ik nog wel, je moet et wel echo-en hé? Dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo '<a href="http://www.mozilla.com/firefox" target="_blank"><img src="bannerfirefox.png" border="0"></a>
'
;
?>

Bovendien de IMG-tag hoef je niet te sluiten, en ik neem aan dat et de bedoeling is dat tie aanklik baar moet zijn zodat je naar de firefox site gaat als je er op klikt en dan krijg je z'on blauw bordertje dus ik heb dat ook weer weg gewerkt :p
 
Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

01/10/2006 23:20:00
Quote Anchor link
@arie:
Mijn oplossing zou moeten werken.
Het verkeerd gebruiken van de <img> tag is niet het enige probleem, net zoals het echoën.

Sander gebruikte ook variabelen die helemaal niet bestonden, zoals get_browser.

De img tag moet in XHTML wel afgesloten worden, door middel van /> i.p.v. >
Voorbeeld:
<img src="bannerfirefox.png" />
 
Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

01/10/2006 23:24:00
Quote Anchor link
O ja, en mochten er nog opmerkingen komen over waarom ik Heredocs syntax heb gebruikt in dit geval:

Dit heb ik gedaan zodat Sander er zijn eigen HTML kan pasten, zonder rekening te moeten houden met ' of " .
 
Sander

sander

02/10/2006 08:44:00
Quote Anchor link
Hij werkt nu :D:D
hartelijk bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.