Fout: unexpected T_ELSE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »
 - Diov  -

- Diov -

09/04/2012 19:57:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
<?php
# We zetten dit volledig bovenaan

    # errors weergeven

    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    # sql debug
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

    # functie voor sql debug

    function showSQLError($sql,$error,$text='Error')
    {

        if (DEBUG_MODE)
        {

            return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
        }

        else
        {
            return $text;
        }
    }
  
$email = $_POST['email']; // Voor de functie
function checkemail($email)
{

    // Kijk of er een @ in zit, zo nee false
    if(!stristr($email, '@'))
    {

        return false;
    }

    $email_split = explode("@", $email);
    // Er mag slecht één @ inzitten dus het array moet 2 records tellen
    if(count($email_split) != 2)
    {

        return false;
    }

    $email_user = $email_split[0];
    $email_host = $email_split[1];
    // Kijk of er MX-servers zijn, zo nee false
    if(!getmxrr($email_host, $var))
    {

        return false;
    }

    // Kijk of het usergedeelte okee is, zo nee false
    if(!preg_match("/^[0-9a-z]([-_.~]?[0-9a-z])*$/i", $email_user))
    {

        return false;
    }

    return true;
}



if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
      if(checkemail($email) == TRUE)
      {

          if (filter_var($_POST['email'], FILTER_VALIDATE_EMAIL))
          {

              if($_POST['pass1'] != "") {
          
                $sql_select_pass = "SELECT password
                                    FROM leden
                                    WHERE id = '"
.$_COOKIE['id']."'
                                   "
;

                #  Check of query is gelukt    
                if (($result_select_pass = mysql_query($sql_select_pass)) === false)
                {

                    # als de query fout is -> foutafhandeling
                    echo showSQLError($sql_select_pass,mysql_error(),'Fout met het ophalen van de gebruiker.');
                }

                elseif (mysql_num_rows($result_select_pass) == 0)
                {

                    # De query is gelukt en we hebben net gekeken met _num_rows of er een rij is:
    
                    # -> Als er geen rij is echoën we hier:                

                    echo 'Er is geen lid met dit id!';
                }

                else
                {
                    $row_select_pass = mysql_fetch_assoc($result_select_pass);
                    if($row_select_pass['password'] == md5($_POST['pasnow']))
                    {

                      if($_POST['pass1'] == $_POST['pass2'])
                      {


                        $newpass = md5($_POST['pass1']);
                        $sql_update_pass = "UPDATE gebruikers
                                            SET email='"
.$_POST['email']."', wachtwoord='".$newpass."'
                                            WHERE id = '"
.$_COOKIE['id']."'
                                           "
;

                        if(!$res_update_pass = mysql_query($sql_update_pass))
                        {

                            trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql_update_pass);
                        }

                        elseif(mysql_affected_rows() == 0)
                        {

                            echo 'Geen records gewijzigd. <br />Query: '.$sql_update_pass;
                        }

                        else
                        {
                            echo "Je e-mailadres is succesvol gewijzigd naar '".$_POST['email']."', en je wachtwoord is gewijzigd.<br />\n<a href=\"useropties.php\">&laquo; Ga terug</a>";
                        }
                      }

                      else
                      {
                         echo "De twee nieuwe wachtwoorden zijn niet hetzelfde. Probeer het opnieuw.<br />\n<a href=\"javascript:history.back()\">&laquo; Ga terug</a>";
                      }
                    }

                    else
                    {
                       echo "Het door jou opgegeven huidige wachtwoord is incorrect.<br />\n<a href=\"javascript:history.back()\">&laquo; Ga terug</a>";
                    }
                }

                else
                {
                   $sql_only_email = "UPDATE leden
                                      SET email='"
.$_POST['email']."'
                                      WHERE id='"
.$_SESSION['user_id']."'
                                     "
;
  
                   if(!$res_only_email = mysql_query($sql_only_email))
                   {

                         echo "Er is een fout opgetreden tijdens het bijwerken van je e-mailadres. Probeer het later nog eens.<br />\n<a href=\"javascript:history.back()\">&laquo; Ga terug</a>";
                   }

                   else
                   {
                       echo "Je e-mailadres is succesvol gewijzigd naar '".$_POST['email']."'.<br />\n<a href=\"useropties.php\">&laquo; Ga terug</a>"
                   }
                
          }

          else
          {
             echo "Je hebt een niet geldig emailadres opgegeven (lijkt niet op [email protected]).<br />\n<a href=\"javascript:history.back()\">&laquo; Ga terug</a>";
          }
      }

      else
      {
         echo "Je hebt een niet geldig emailadres opgegeven (lijkt niet op [email protected]).<br />\n<a href=\"javascript:history.back()\">&laquo; Ga terug</a>";
      }
}

else
{
 $sql_get_user = "SELECT username, email
                  FROM leden
                  WHERE id='"
.$_SESSION['user_id']."'
                 "
;

 if (($result_get_user = mysql_query($sql_get_user)) === false)
 {

     echo showSQLError($sql_get_user,mysql_error(),'Fout met het ophalen van de gebruiker.');
 }

 elseif (mysql_num_rows($result_get_user) == 0)
 {

     echo 'Geen informatie opgehaald!';
 }

 else
 {
     $row_user = mysql_fetch_assoc($result_get_user);
  ?>

 <form method="post" action="">
  <table>
   <tr>
    <td>E-mailadres:</td><td><input type="text" name="email" value="<? echo $row_user['username']?>" /></td>
   </tr>
   <tr>
    <td>Huidige wachtwoord:</td><td><input type="password" name="pasnow" /> <small>(alleen bij nieuw wachtwoord)</small></td>
   </tr>
   <tr>
    <td>Nieuw wachtwoord:</td><td><input type="password" name="pass1" /> <small>(leeglaten voor huidige)</small></td>
   </tr>
   <tr>
    <td>Herhaal:</td><td><input type="password" name="pass2" /></td>
   </tr>
   <tr>
    <td></td><td><input type="submit" name="submit" value="Opslaan" /></td>
   </tr>
  </table>
 </form>
 <?
}
}


?>


Beste, hier wat uitleg:
Het script is om gebruikers, hun wachtwoord en emailadres aan te passen.
Let niet op de layout van de html, die wordt nog in een divje gestoken enzovoort.

Ik heb ook nog niet op de veiligheid gelet: momenteel geen mysql_real_escape_string()

Probleem:
Ik krijg een error:
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /****/********/public_html/change.php on line 115

Ik heb al een uur er zitten aan werken, enzovoort.
Hopelijk weten jullie waar exact de fout zit.

Dem
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 12:14:46
 
PHP Scripter

PHP Scripter

09/04/2012 19:59:20
Quote Anchor link
Je logica met de 'else' klopt niet. Kijk eens naar regel 78 en 115.
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

09/04/2012 20:00:43
Quote Anchor link
Je else {} is mis, om else te kunnen gebruiken moet er wel een IF zijn die er naartoe kan leiden. Dat is nu niet het geval, je hebt 2x een else {} achter elkaar.
 
 - Diov  -

- Diov -

10/04/2012 12:41:42
Quote Anchor link
Ik ga het script verwijderen en opnieuw schrijven.
 
Roel -

Roel -

11/04/2012 15:30:11
Quote Anchor link
Lijkt me verstandig. Regel 62 is trouwens ook onveilig, cookies kun je namelijk manipuleren, dus ook jouw query.
 
 - Diov  -

- Diov -

11/04/2012 15:47:51
Quote Anchor link
Is dit veiliger?
WHERE username = '".$get_userdata['username']."'

Of nog eens met mysql_real_escape_string()?
Alvast bedankt!
 
Gerhard l

gerhard l

11/04/2012 15:53:10
Quote Anchor link
Alle variabelen die je naar de database stuurt, kan je het beste beveiligen met mysql_real_escape_string().
 
Roel -

Roel -

11/04/2012 15:55:09
Quote Anchor link
Niet alles, integers hoeven bijvoorbeeld niet.

Toevoeging op 11/04/2012 15:55:23:

Als je zeker weet dat het een integer is tenminste.
 
Erwin H

Erwin H

11/04/2012 16:05:50
Quote Anchor link
En met die laatste kom je eigenlijk op de echte hamvraag: goed controleren, of beveiligen.
Persoonlijk ga ik liever voor het eerste, met het tweede als backup. Geen SQL injection krijgen is natuurlijk bijzonder belangrijk, maar dat wil nog niet zeggen dat ik allerlei troep in mijn database wil hebben. Ik wil bijvoorbeeld ook later niet script tags in de text op mijn site zien staan. Als je alleen maar beveiligt met mysql_real_escape_string, dan zorg je ervoor dat SQL injection niet meer mogelijk is, maar die tags komen later alsnog gewoon tevoorschijn.

Mijn mantra is dus eerder gewoon alle input uitgebreid controleren, filteren, typecasten indien nodig en bij echte hack pogingen dit ook registreren.
Gewijzigd op 11/04/2012 16:06:23 door Erwin H
 
 - Diov  -

- Diov -

11/04/2012 16:36:31
Quote Anchor link
Wat is het antwoord nu.

Moet ik er nog mysql_real_escape_string() rond zetten? of niet?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/04/2012 18:14:34
Quote Anchor link
Waarom zou je het niet hoeven te doen?

Je plaatst met enige regelmaat topics en je zult ongetwijfeld ook de nodige lezen (hoop ik). Daar staat in dat je altijd de variabelen in je query moet beveiligen als ze van een gebruiker afkomstig zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.