Foutafhandeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »
Crude Oil

Crude Oil

06/10/2012 11:36:09
Quote Anchor link
Dit is een deel van mijn code voor een gebruiker-class:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
class Gebruiker{

    private $id;
    private $gebruikersnaam;
    private $wachtwoord;
    private $email;
    private $rechten;
    
    function
id(){
        return $this->id;
    }
    
    function
setId($id){
        if(!empty($this->id)){
            //fout
        }
        if(!ctype_digit($id)){
            //fout
        }
        $this->id=$id;
    }
    
    function
gebruikersnaam(){
        return $this->gebruikersnaam;
    }
    
    function
setGebruikersnaam($gebruikersnaam){
        $this->gebruikersnaam=$gebruikersnaam;
    }
    
    function
setWachtwoord($wachtwoord){
        if(strlen($wachtwoord) < 6){
            //fout
        }
        $this->wachtwoord=sha1($wachtwoord);
    }
        
    function
email(){
        return $this->email;
    }
    
    function
setEmail($email){
        if(!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)){
            //fout
        }
        $this->email=$email;
    }
    
    function
rechten(){
        return $this->rechten;
    }
    
    function
setRechten($rechten){
        if($rechten <=3 && $rechten >0){
            $this->rechten=$rechten;
        }
else{
            //fout
        }
    }

?>


Nu gaat het hem om de foutafhandeling (zie ook de stukjes //fout). Als ik hiervoor exceptions gebruik wordt gelijk het hele script gestopt.
Als ik bijv twee dingen wil wijzigen (bijvoorbeeld email en rechten) en ik voer bij beide een ongeldige waarde in, dan krijg ik eerst een melding dat het emailadres onjuist is, dan zorg ik dat het emailadres juist is, maar dan blijkt dat ik de rechten ook niet goed had ingevuld. Ik zou dus graag willen dat beide fouten in een keer woorden weergeven.

Iemand een idee hoe ik dit kan aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 04:19:20
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/10/2012 12:29:31
Quote Anchor link
een extra variabele in je class met bijvoorbeeld de naam $error

Dan zou je een constructor kunnen aanmaken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

function Gebruiker() {
$this->error = array();
}


?>


waarna je op de plaatsen waar je nu //fout hebt staan zoiets kunt schrijven als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$this
->error[] = "er is een fout opgetreden bla bla bla";
?>


en dan kun je waar je bijv een functie toevoegen die de fouten laat zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

function showErrors() {
foreach($this->error as $err)
    echo $err."<br/>";
}


?>


daarna hoef je enkel deze functie aan te roepen om de fouten weer te geven.
Wel moet je er voor zorgen dat je de fouten afhandelt voor je foutmeldingen van PHP krijgt.

Ik moet trouwens zeggen dat je schrijfwijze uitstekend is, misschien een beetje overdone zelfs maar mijn complimenten het is heel erg goed leesbaar
 
Wouter J

Wouter J

06/10/2012 12:48:56
Quote Anchor link
Ik zou dan het observer pattern gebruiken. Even een snel getypte code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php
interface SubjectInterface
{
    public function addObserver(ObserverInterface $observer);
    public function removeObserver(...);
    protected function notifyObservers();
}


interface ObserverInterface
{
    public function update();
}


class User implements SubjectInterface
{
    private $observers;
    private $error;

    private function setError($message)
    {

        $this->error = $message;

        $this->notifyObservers();
    }


    public function getError()
    {

        return $this->error;
    }


    protected function notifyObservers()
    {

        foreach ($this->getObservers() as $observer) {
            $observer->update($this->getError());
        }
    }


    // ... implement overige subject methods
}

class ErrorObserver implements ObserverInterface
{
    private $errors;

    public function __construct()
    {

        $this->errors = array();
    }


    public function update($errorMessage = null)
    {

        $this->errors[] = $errorMessage;
    }


    public function hasErrors()
    {

        return 0 < count($this->getErrors());
    }


    public function getErrors()
    {

        return $this->errors;
    }
}


// gebruik
$userErrorObserver = new ErrorObserver();
$user = new User();
$user->addObserver($userErrorObserver);

// ... vul de gegevens fout in

// in je HTML

if ($userErrorObserver->hasErrors()) : ?>

<ul class=errors>
    <?php foreach ($userErrorObserver->getErrors() as $error) : ?>
        <li><?php echo $error ?></li>
    <?php endforeach ?>
</ul>
<?php endif ?>
Gewijzigd op 06/10/2012 12:49:11 door Wouter J
 
Crude Oil

Crude Oil

06/10/2012 12:49:18
Quote Anchor link
@Frank
dank voor je reactie (en je compliment :P). Zo'n oplossing zal idd wel werken. Waar ik dan weer aan twijfel is of het wel correct is (om in oop te denken) error is tenslotte geen eigenschap van een gebruiker, ik zal er nog ns over nadenken

Toevoeging op 06/10/2012 12:58:13:

Wouter J op 06/10/2012 12:48:56:
Ik zou dan het observer pattern gebruiken. Even een snel getypte code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
...

Dankjewel voor deze code, ik zal er eens naar kijken (aangezien dit wat uitgebreider is en wat kennis inmiddels weer is weggezakt (tijdje niet meer dit gedaan) zal het wat tijd kosten, maar heel erg bedankt!
Gewijzigd op 06/10/2012 12:50:16 door Crude Oil
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.