Foutmelding bij een functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick kuijpers

nick kuijpers

20/03/2013 17:12:34
Quote Anchor link
Hallo,

Ik krijg een foutmelding als ik een functie oproep ik denk dat het komt omdat het te oud is met een nieuwe database. Dit doe ik namelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
session_start();
        function
SafeData($value) // Beveilig de data
        {
        
$mysqli = $GLOBALS['mysqli'];
                    $value = $mysqli->real_escape_string($value); // dit is lijn 7e
                    $value = strip_tags($value);

                return $value;
        }

?>


Fatal error: Call to a member function real_escape_string() on a non-object in /home/areseller/domains/habfans.be/public_html/hw_/inc/class/functies.inc.php on line 7

Daarna probeerde ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
session_start();
        function
SafeData($value) // Beveilig de data
        {
        
$mysqli = $GLOBALS['mysqli'];
                    $value = $mysql_real_escape_string($value);
                    $value = strip_tags($value);

                return $value;
        }

?>

maar dan krijg ik deze foutmelding:

Fatal error: Function name must be a string in /home/areseller/domains/habfans.be/public_html/hw_/inc/class/functies.inc.php on line 7

Iemand een idee?
eerst deed hij het wel maar toen had ik nog zo'n oude database nu een nieuwe en hij doet het niet meer.

Alvast bedankt,
Nick
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 13:32:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2013 17:26:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$value = $mysql_real_escape_string($value);

Dit klopt ook niet he...
Je weet het verschil tussen een variabele en een functie?
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

20/03/2013 17:32:26
Quote Anchor link
tja een vriend stuurde dat op en ik begin pas echt dus nog niet super goed ^^.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2013 18:21:31
Quote Anchor link
Haal de dollarteken weg in '$mysql'
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.