functie aanroepen in ander bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

11/02/2007 16:50:00
Quote Anchor link
Ik heb een functions. php met bepaalde functies en men index, ik wil nu een functie uit men class gebruiken in men index en dacht het op deze manier te doen maar dat lukt niet, hoe kan ik dit wel doen?

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include 'functions.php';

$a = new Printing;
$a -> _printMessage("bla");
?>


functions.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
class Printing
{    
    public function _printMessage($message)
    {

        echo $message;
    }

    public function _printError($error)
    {

        echo $error;
    }        
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tom Beuckelaere
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 21:49:32
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/02/2007 16:56:00
Quote Anchor link
Wat lukt er niet dan? Hier doet ie het gewoon...

ps. De naamgeving 'functions.php' vind ik ook een beetje ongelukkig. Dat bestand bevat immers een klasse en netter is om de naam daar dan ook naar te laten verwijzen. Ik hoop tevens niet dat je een klasse ziet als een verzameling van functies, dat lijkt er namelijk een beetje op met dit voorbeeld?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

11/02/2007 16:57:00
Quote Anchor link
Ik krijg niks van output
Edit: hier stond geen exit en in mijn code nog wel, dom van me.
Kga functions, classes noemen. En tis zo allemaal nog wat experimenteel hé, dus ja, ik zie wel wat er nog allemaal komt. Eerst leren :d
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tom Beuckelaere
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.