Gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

10/07/2012 10:47:13
Quote Anchor link
hey

ik hen in php een simpel gastenboek aan het ontwerpen nu alles werkt(denk ik). maar het script geeft 1 fout weer:
mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in

en had deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    mysql_connect("", "", "");
    mysql_select_db("");
    $query= "SELECT naam, bericht, tijdstip FROM berichten ORDER BY tijdstip DESC";
    $resultaat = mysql_query($query);
    $rij = mysql_fetch_array($resultaat);
    while ($rij) {
        $datum= date ("d F Y - h:i:s", $rij["tijdstip"]);
        ?>


alvast bedankt.
Volgende keer even je databasegegevens uit je topic halen, of wil je ongewenste gasten in je database?[/modedit]
Gewijzigd op 15/07/2012 11:39:45 door Roel -
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 10:45:30
 
Wouter J

Wouter J

10/07/2012 10:59:02
Quote Anchor link
Nou, dan gaan we debuggen. Eerst even de foutmelding vertalen:
Quote:
mysql_fetch_array() verwacht dat de parameter een query resource is, maar het is een boolean

Eerst wat begrippen: Parameter = variabele die je aan een functie meegeeft; Resource = iets wat mysql_query terug geeft wat we moeten fetchen; Boolean = waarde om aan te geven of iets goed is (true) of fout (false).

We verwachten dus dat mysql_query een resource teruggeeft, maar dat geeft hij niet. Hoe kan dat? Laten we even in de documentatie kijken wat zegt die over return values (waarde die teruggegeven worden)?
Quote:
For SELECT, SHOW, DESCRIBE, EXPLAIN and other statements returning resultset, mysql_query() returns a resource on success, or FALSE on error.
(...)

mysql_query() will also fail and return FALSE if the user does not have permission to access the table(s) referenced by the query.

(even een irrelevant stukje weggelaten)

Hmm, hij geeft dus een resource (resultset) terug als het goed is gegaan en false (een boolean) als het fout is gegaan. Er gaat dus waarschijnlijk iets fout met de query.

Maar wat? Tja, daar kunnen we alleen achter komen door verder te debuggen. En dat mag jij doen :) Stappen:
- Bouw foutafhandeling in (dit hoort de fundering van je script te zijn). Een goed voorbeeld vind je hier: http://github.com/WouterJ/sql-boilerplate/tree/mysql
- Vertaal de error die je krijgt en kijk wat er mis is met je query
- Voer je query uit in PHPMyAdmin
- Minimaliseer je query en bouw hem opnieuw op, waar gaat het mis?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/07/2012 11:03:03
Quote Anchor link
En haal je database-gegevens even uit je post....
 
Bart V B

Bart V B

10/07/2012 11:07:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//$rij = mysql_fetch_array($resultaat); deze lijn weg..
while( $rij = mysql_fetch_assoc( $resultaat ) ) {
        $datum= date ("d F Y - h:i:s", $rij['tijdstip']);
}

?>
Gewijzigd op 10/07/2012 11:07:22 door Bart V B
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

14/07/2012 21:56:51
Quote Anchor link
Oke mercie mannen, het was dus een simpele typ fout. dit is nu ook mijn eerste php script. Maar zit nog met een probleem. nu comuniseert hij wel met de database om te publiceren. Maar wat het formulier moet verwerken en in het database zetten doet hij nu ook niet. Hoe kan ik deze fout verbeteren???? (geeft geen foutmelding)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
 if ($_POST["naam"] == "") $naam = "Anoniem";
 else $naam = $_POST["naam"];
 
if ($_POST["bericht"] == "") {
      header("Location: gastenboek.php");
      exit(0);
 }


$bericht = $_POST["bericht"];
 $tijdstip = time();
 $query = "INSERT INTO berichten (naam, bericht, tijdstip) VALUES ('" . $naam . "', '" . $bericht . "', " . $tijdstip . ")";

mysql_connect("localhost", "naam", "wachtwoord");
 mysql_select_db("webleren");
 mysql_query($query);

header("Location: gastenboek.php");
 exit(0);
 ?>


alvast bedankt.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

14/07/2012 22:12:32
Quote Anchor link
Waarom gebruik je exit? Is nergens voor nodig als je header location ervoor gebruikt.

Ik heb het ook een beetje handiger in elkaar gezet, alstu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

$host
        = 'localhost';
$db_user    = 'user';
$db_pass    = 'pass';
$database    = 'webleren';

function
_insert($str) {
   return mysql_real_escape_string($str);
}



if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    if(!isset($_POST['naam']))
        $naam    = 'Anoniem';
    else
        $naam    = htmlspecialchars($_POST['naam']);

    if(empty($_POST['bericht']))
        header('Location: gastenboek.php');

    $bericht    = $_POST['bericht'];


    $query = "INSERT INTO `berichten` (`naam`, `bericht`, `tijdstip`) VALUES ('"._insert($naam)."','"._insert($bericht)."', CURTIME())";

    mysql_connect($host, $db_user, $db_pass);
    mysql_select_db($database);
    mysql_query($query);

    header('Location: gastenboek.php');
}

?>


Edit: puntkomma vergeten.
Gewijzigd op 14/07/2012 22:14:07 door Kumkwat Trender
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

14/07/2012 22:34:25
Quote Anchor link
dankje wel alles werkt nu zoals het zou moeten. bedankt
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/07/2012 09:36:13
Quote Anchor link
Na header is mij altijd verteld om juist wel een exit te gebruiken; het script hoeft immers niet verder te gaan.

In het script van Kumkwat:
waarom op regel 22 variabele kopiëren?
In een query beter geen ` gebruiken; gebruik geldige namen voor tabel/velden en je hebt ze niet nodig. Had TS overigens ook niet in zijn code staan.
Mis foutafhandeling van de query.
 
Bart V B

Bart V B

15/07/2012 11:13:58
Quote Anchor link
Quote:
Waarom gebruik je exit? Is nergens voor nodig als je header location ervoor gebruikt.

Omdat je dan zeker ervan bent dat het script echt niet meer verder loopt.
Die exit hoeft niet perse, maar is wel netter. :)
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

17/07/2012 12:59:33
Quote Anchor link
hier even het script dat ik heb gemaakt voor www.dinotales.be

het gastenboek werkt probeer maar uit.

http://www.dinotales.net78.net/gastenboek.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.