Gastenboekbeheer fouten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Eric

Eric

04/02/2008 19:55:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een gastenboek geprogrammeerd in php mbv sql en dat werkt. Nu wilde ik ook een beheerpagina maken, met bij elk bericht een knop 'verwijder' en dan de functie erbij dat het bijbehorende bericht verwijderd wordt.
Ik kom er echter niet uit. Ik heb al verschillende errors gehad, maar bij de code zoals ik hieronder heb neergezet, krijg ik:

Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\Xampp\htdocs\gastenboekbeheer.php on line 54

Voordat ik de reactie krijg "haakjes tellen", dit heb ik gedaan, en daar ligt het volgensmij niet aan.
Kan iemand mij helpen?

Hier de code van de beheerpagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
$mysql_user
= "";
$mysql_pass = "";
$mysql_host = "localhost";
$mysql_dbn = "gastenboek";

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))
{

    echo "database connectie mislukt!";
    
    exit();
}


elseif (isset ($_POST["verwijderen"]))
{

        echo "gelukt, waarde: ". $_POST["verwijderen"];
}


else
{
    echo "<h1>Gastenboek</h1>";
    
    echo "<p>Voeg een <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "?show=add\">nieuw bericht</a> toe aan het gastenboek.</p>";
    
    $sql = "SELECT id,naam,email,bericht,DATE_FORMAT(datum, '%d.%m.%Y') as show_datum FROM reunisten_gastenboek ORDER BY datum DESC";
    
    $res = mysql_query($sql);
    $srv = $_SERVER['PHP_SELF'];
    
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
           {

            $row['email'] = htmlentities($row['email']);
            $row['naam'] = nl2br(htmlentities($row['naam']));
            $row['bericht'] = nl2br(htmlentities($row['bericht']));
            $row['id'] = nl2br(htmlentities($row['id']));
    
            echo "<p><fieldset><a href=\"mailto:" . $row['email'] . "\">" . $row['naam'] . "</a> schreef op <i>" . $row['show_datum'] . "</i>: <br />";
            echo $row['bericht'] . "</fieldset></p>";
            
            $idknop = $row['id'];
            
            echo <<<EOD
              <form action="$srv" method="post">
            <
input type="submit" name="verwijderen" value="$idknop" />
            <
/form>
              EOD;
        }
    }

    else
        echo "<p>Er zijn nog geen gastenboek berichten toegevoegd.</p>";
}

?>


Eric
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eric
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 18:41:44
 
Joren vh

joren vh

04/02/2008 19:58:00
Quote Anchor link
je bent een } vergeten op regel 51 dus je sluit met andere woorden de else niet.

je code word dus zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
$mysql_user
= "";
$mysql_pass = "";
$mysql_host = "localhost";
$mysql_dbn = "gastenboek";

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))
{

    echo "database connectie mislukt!";
    
    exit();
}


elseif (isset ($_POST["verwijderen"]))
{

        echo "gelukt, waarde: ". $_POST["verwijderen"];
}


else
{
    echo "<h1>Gastenboek</h1>";
    
    echo "<p>Voeg een <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "?show=add\">nieuw bericht</a> toe aan het gastenboek.</p>";
    
    $sql = "SELECT id,naam,email,bericht,DATE_FORMAT(datum, '%d.%m.%Y') as show_datum FROM reunisten_gastenboek ORDER BY datum DESC";
    
    $res = mysql_query($sql);
    $srv = $_SERVER['PHP_SELF'];
    
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
           {

            $row['email'] = htmlentities($row['email']);
            $row['naam'] = nl2br(htmlentities($row['naam']));
            $row['bericht'] = nl2br(htmlentities($row['bericht']));
            $row['id'] = nl2br(htmlentities($row['id']));
    
            echo "<p><fieldset><a href=\"mailto:" . $row['email'] . "\">" . $row['naam'] . "</a> schreef op <i>" . $row['show_datum'] . "</i>: <br />";
            echo $row['bericht'] . "</fieldset></p>";
            
            $idknop = $row['id'];
            
            echo <<<EOD
              <form action="$srv" method="post">
            <
input type="submit" name="verwijderen" value="$idknop" />
            <
/form>
              EOD;
        }
    }
}

    else {
        echo "<p>Er zijn nog geen gastenboek berichten toegevoegd.</p>";
}

?>


edit:

zie ook dat de else niet geopent werd.

Edit:

Volgens mij heb je een esle te veel :$ want de kleuren kloppen niet :$
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 
Eric

Eric

04/02/2008 20:12:00
Quote Anchor link
En ik maar roepen dat de haakjes kloppen (A)

Maarrrr...nog steeds dezelfde error..
En volgensmij kloppen alle if elseif en else dingen wel...waar volgens jou niet dan??
 
Joren vh

joren vh

04/02/2008 20:35:00
Quote Anchor link
Zie niets meer mis. Kan je niet meer verder helpen. Sorry !
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/02/2008 20:43:00
Quote Anchor link
Vergeet Joren's code. Het probleem zit hem in die EOD. Maak daar gewoon het volgende van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
            echo '<form action="'.$srv.'" method="post">
                    <input type="submit" name="verwijderen" value="'.$idknop.'" />
                  </form>';
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Joren vh

joren vh

04/02/2008 20:45:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie

Je opent die laatste else dan toch niet !!!!!
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/02/2008 20:50:00
Quote Anchor link
Een else hóéft niet geopend te worden met een accolade. Het is wel netter en overzichtelijker om het te doen, maar het is niet verplicht.
 
Joren vh

joren vh

04/02/2008 21:12:00
Quote Anchor link
Ow dat wist ik niet, excuus !
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/02/2008 21:19:00
Quote Anchor link
Dat geldt overigens voor alle statements, maar dat levert nogal eens fouten op. Je kunt ze dus beter gewoon plaatsen.
 
Eric

Eric

04/02/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Ok bedankt!
2 vraagjes dan...
Op de knop komt nu het nummer van het bericht. Logisch, maar eigenlijk wil ik op elke knop de tekst 'verwijderen' maar dan wel aan elke knop een aparte $idknop. Hoe doe ik dit?

Ook probeer ik nu de query uit te laten voeren, en heb ik bovenin (waar de code staat die hij uit moet voeren als er geklikt is) de volgende code geplaatst:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "REMOVE FROM 'reunisten_gastenboek' WHERE 'id' = '$idknop'";
        $result = mysql_query($sql)
            or die("Fout bij uitvoeren query");

?>


Hij voert echter nu de query niet uit, of er gaat in ieder geval iets mis, want hij geeft 'fout bij uitvoeren query'.
Het zal wel iets simpels zijn, maar ik ben nog niet zo'n expert op php-gebied.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/02/2008 23:25:00
Quote Anchor link
$sql = "DELETE FROM reunisten_gastenboek WHERE id = '".$idknop."'";
 
Eric

Eric

05/02/2008 17:55:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie. Hij voert nu wel een query uit, maar er gebeurt helemaal niks. Hij verwijdert niks. Wat is er nu nog fout???
Hier dan nog mijn gehele code tot nu toe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
$mysql_user
= "";
$mysql_pass = "";
$mysql_host = "localhost";
$mysql_dbn = "gastenboek";

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))
{

    echo "database connectie mislukt!";
    
    exit();
}


elseif (isset ($_POST["verwijderen"]))
{

    
        $sql = "DELETE FROM reunisten_gastenboek WHERE id = '" . $idknop . "'";
        $result = mysql_query($sql)
            or die("Fout bij uitvoeren query");
            
       $res = mysql_query($sql);

if (!empty($res))
    {

        echo "<h1>Bericht verwijderd</h1>";
    
        echo "<p>Het bericht is verwijderd. Ga nu naar <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\" title=\"Berichten overzicht\">het berichten overzicht</a>.";
    }
}

else
{
    echo "<h1>Gastenboek beheer</h1>";
    
    $sql = "SELECT id,naam,email,bericht,DATE_FORMAT(datum, '%d.%m.%Y') as show_datum FROM reunisten_gastenboek ORDER BY datum DESC";
    
    $res = mysql_query($sql);
    $srv = $_SERVER['PHP_SELF'];
    
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
           {

            $row['email'] = htmlentities($row['email']);
            $row['naam'] = nl2br(htmlentities($row['naam']));
            $row['bericht'] = nl2br(htmlentities($row['bericht']));
            $row['id'] = nl2br(htmlentities($row['id']));
    
            echo "<p><fieldset><a href=\"mailto:" . $row['email'] . "\">" . $row['naam'] . "</a> schreef op <i>" . $row['show_datum'] . "</i>: <br />";
            echo $row['bericht'] . "</fieldset></p>";
            
            $idknop = $row['id'];
            
            echo '<form action="'.$srv.'" method="post">
                    <input type="submit" name="verwijderen" value="'
.$idknop.'" />
                  </form>'
;
        }
    }

    else
    {
        echo "<p>Er zijn nog geen gastenboek berichten toegevoegd.</p>";
        }
}

?>
 
Eric

Eric

12/02/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Ik heb inmiddels nog van alles geprobeerd, maar nog steeds kom ik er niet uit. De code is nu gebaseerd op een andere database, maar wie haalt voor mij die ene fout er uit, waardoor ik wel netjes een 'uitgevoerd' bericht krijg, maar de database onaangepast is gebleven...

Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
$mysql_user
= "";
$mysql_pass = "";
$mysql_host = "localhost";
$mysql_dbn = "jbw_nieuw";

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))
{

    echo "database connectie mislukt!";
    
    exit();
}


elseif (isset ($_POST["verwijderen"]))
{

    
        $sql = "DELETE FROM jbw_gastenboek WHERE id = '" . $idknop . "'";
        $result = mysql_query($sql)
            or die("Fout bij uitvoeren query");
            
       $res = mysql_query($sql);

if (!empty($res))
    {

        echo "<h1>Bericht verwijderd</h1>";
    
        echo "<p>Het bericht is verwijderd. Ga nu naar <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\" title=\"Berichten overzicht\">het berichten overzicht</a>.";
    }
}

else
{
    echo "<h1>Gastenboek beheer</h1>";
    
    $sql = "SELECT id,naam,email,bericht,DATE_FORMAT(datum, '%d.%m.%Y') as show_datum FROM jbw_gastenboek ORDER BY datum DESC";
    
    $res = mysql_query($sql);
    $srv = $_SERVER['PHP_SELF'];
    
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
           {

            $row['email'] = htmlentities($row['email']);
            $row['naam'] = nl2br(htmlentities($row['naam']));
            $row['bericht'] = nl2br(htmlentities($row['bericht']));
            $row['id'] = nl2br(htmlentities($row['id']));
    
            echo "<p><fieldset><a href=\"mailto:" . $row['email'] . "\">" . $row['naam'] . "</a> schreef op <i>" . $row['show_datum'] . "</i>: <br />";
            echo $row['bericht'] . "</fieldset></p>";
            
            $idknop = $row['id'];
            
            echo '<form action="'.$srv.'" method="post">
                    <input type="submit" name="verwijderen" value="'
.$idknop.'" />
                  </form>'
;
        }
    }

    else
    {
        echo "<p>Er zijn nog geen gastenboek berichten toegevoegd.</p>";
        }
}

?>


Ik hoop dat iemand kan helpen!
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 21:45:00
Quote Anchor link
$sql = "DELETE FROM jbw_gastenboek WHERE id = '" . $idknop . "'";
$result = mysql_query($sql)
or die("Fout bij uitvoeren query");

$res = mysql_query($sql);

waarom voer je de query 2x uit?

En een delete query kan niet vol of leeg terug komen, je moet het dus checken met mysql_affected_rows()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jimmy Arts
 
Antoine

antoine

12/02/2008 21:49:00
Quote Anchor link
ziet er netjes uit, maar ik heb hetzelfde probleem:S
 
Eric

Eric

12/02/2008 21:49:00
Quote Anchor link
jimmy schreef op 12.02.2008 21:45:
$sql = "DELETE FROM jbw_gastenboek WHERE id = '" . $idknop . "'";
$result = mysql_query($sql)
or die("Fout bij uitvoeren query");

$res = mysql_query($sql);

waarom voer je de query 2x uit?

En een delete query kan niet vol of leeg terug komen, je moet het dus checken met mysql_affected_rows()


En hoe zou dat stukje er dan uit moeten zien??? (ken de affected_rows term niet...)
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 21:53:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
elseif (isset ($_POST["verwijderen"]))
{
    
        $sql = "DELETE FROM reunisten_gastenboek WHERE id = '" . $idknop . "'";
        $result = mysql_query($sql)
            or die("Fout bij uitvoeren query");
            
        $check = mysql_affected_rows($result);

if ($check != 0)
    {
        echo "<h1>Bericht verwijderd</h1>";
    
        echo "<p>Het bericht is verwijderd. Ga nu naar <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\" title=\"Berichten overzicht\">het berichten overzicht</a>.";
    }
}

Probeer dat eens
 
Eric

Eric

12/02/2008 22:29:00
Quote Anchor link
Ik heb het geprobeerd, maar krijg nu het volgende probleem:

Warning: mysql_affected_rows(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in ....
(met een verwijzing naar de regel $check = mysql_affected_rows($result);

(de database naam stond nog verkeerd, maar dat kan het nu ook niet meer zijn...)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/02/2008 22:38:00
Quote Anchor link
mysql_affected_rows gewoon zonder argument aanroepen.
 
Eric

Eric

12/02/2008 22:40:00
Quote Anchor link
Als ik dat doe krijg ik na het indrukken van een verwijderknop een leeg scherm, en staat het bericht nog steeds in de db...
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 22:47:00
Quote Anchor link
Weet je zeker dat er iets in $idknop komt te staan?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.