[GD] iedere keer dezelfde foto opnieuw laden?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »
Php knipper

php knipper

25/03/2015 20:00:36
Quote Anchor link
Hallo, al weer even geleden.

Ik heb een php script gemaakt dat iedere foto nu een propere url heeft en dat deze altijd de juiste afmeting heeft. Wanneer deze nog niet bestaat zal hij deze maken en opslaan in de "case" map, het is dus niet iedere keer on the fly.

Volgens mijn inspector gegevens (chrome) worden de foto's iedere keer ingeladen, ik heb al eens gekeken naar de header's maar ik krijg het niet aan de praat.

deze code wordt uitgevoerd bij het kleiner maken van de foto:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
Header("Cache-Control: must-revalidate");
Header($exphead);
header('Content-Type: image/jpeg');
$afbeelding_origineel = imagecreatefromjpeg($pad.'/'.$bestand);
imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $width_org, $height_org);
imagejpeg($afbeelding);
imagejpeg($afbeelding, $pad.'/case/'.$afmetingen.'/'.$bestand, 80);
?>


en deze als de foto al in de case map zit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
header_remove("Cache-Control");
header_remove("Expires");
header_remove("Pragma");
header_remove("Transfer-Encoding");
Header("Cache-Control: must-revalidate");
Header($exphead);
header('Content-Type: '.$type);
echo file_get_contents($pad.'/case/'.$afmetingen.'/'.$bestand);
?>


Kan iemand eens kijken waar ik de mist in ga?

Mvg. knipper
Gewijzigd op 25/03/2015 20:02:22 door Php knipper
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 04:17:16
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/03/2015 00:16:04
Quote Anchor link
Je moet $afbeelding waarschijnlijk aanmaken als imagecreatetruecolor()? Nu is $afbeelding nergens gedefinieerd.

Dit staat letterlijk in het voorbeeld van imagecopyresampled() op php.net.

Als je dit soort dingen wilt debuggen, laat dan Content-Type headers weg, dan zie je waarschijnlijk dit soort fouten wel op je scherm verschijnen.

Toevoeging op 26/03/2015 11:58:06:

EDIT: daarnaast ontbreken er gegevens in bovenstaande fragmenten. En is het probleem niet helemaal duidelijk. Wat gaat er niet goed?

Thumb wordt niet goed aangemaakt: zie bovenstaande hint (maar wss niet van toepassing omdat je niet alle relevante code hebt geplaatst)
Thumb wordt telkens opnieuw aangemaakt: de controle op het bestaan van het bestand is niet goed of niet volledig
 
Php knipper

php knipper

26/03/2015 14:00:18
Quote Anchor link
Hallo Thomas,

de afbeelding wordt gemaakt met imagecopyresampled(). In verband met de foto lukt alles, ik krijg een kleine versie en deze wordt opgeslagen in de case.

het probleem is dat ik ondanks de huidige headers nog steeds iedere keer opnieuw de foto's laad. De foto wordt dus niet opgeslagen in de case. Onderstaande zijn de headers van een foto:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
HTTP/1.1 200 OK
Date: Thu, 26 Mar 2015 12:59:16 GMT
Server: Apache
Cache-Control: must-revalidate
Expires: Sun, 29 Mar 2015 12:59:16 GMT
Content-Encoding: gzip
Vary: Accept-Encoding
Cache-Control: max-age=60, private, proxy-revalidate
Keep-Alive: timeout=10, max=489
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: 2
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/03/2015 14:20:32
Quote Anchor link
Quote:
De foto wordt dus niet opgeslagen in de case

Heb je dit echt geconstateerd? Het bestand ontbreekt?

Controleer je ook of alle deel-directories bestaan voordat je iets wegschrijft? (En zonee, maak je deze aan met de juiste rechten)?
Zijn de schrijfrechten van alle deel-directories (na afloop van creatie) goed?

Haal die Content-Type header nou eens (tijdelijk) weg :) en zet het tonen en rapporteren van foutmeldingen aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// zet dit bovenaan je script
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'stdout');
?>


Als je geen thumbnails hebt gaat er iets fout bij het wegschrijven ervan lijkt mij...

EDIT:
Content-Type: 2 <-- wat is dit?!
Gewijzigd op 26/03/2015 14:21:17 door Thomas van den Heuvel
 
Php knipper

php knipper

26/03/2015 14:35:55
Quote Anchor link
@thomas

Alles werkt op de server, tussen mijn mappen staat ook een map "case" en daar komt de foto in terecht.
maar als ik de foto laad krijgt die altijd de status 200 (ok) en nooit 304 (niet bewerkt vanaf browsercase)

de foto komt altijd van de website en niet van het geheuge van de computer

die 2 staat voor jpg
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/03/2015 14:54:25
Quote Anchor link
Het probleem is dus dat de browser de afbeeldingen niet cached?

Maar dat stel je toch zelf in middels de headers die je meegeeft? Wat staat er in $exphead?

Plus, je serveert de afbeeldingen via een script. Als je nu zorgt dat die thumbs op enigerlei wijze eenmalig gegenereerd worden kun je vervolgens toch altijd rechtstreeks refereren aan (het bestand van) de afbeelding zelf? Hoeft geen script aan te pas te komen?

Tevens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Cache-Control: max-age=60, private, proxy-revalidate

Default van browser?
Gewijzigd op 26/03/2015 14:57:45 door Thomas van den Heuvel
 
Php knipper

php knipper

26/03/2015 15:13:10
Quote Anchor link
Ik geef die header nergens op, en krijg die ook niet weg

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$exphead
= "Expires: " . gmdate("D, d M Y H:i:s", time() + $levensduur) . " GMT";
?>


Ik gebruik een .htaccess regel die ervoor zorgt dat het een propere url is, er staat geen php in de url. ik gebruik het script zodat ik niet steeds moet uitzoeken of de foto al op meerdere grotes is gebracht.

Toevoeging op 26/03/2015 16:32:50:

het is me gelukt, ik heb bovenaan voor de session_start();
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
session_cache_limiter('public');
?>

gezet en al mijn header manipulaties weg gedaan

bedankt
Gewijzigd op 26/03/2015 15:25:13 door php knipper
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.