GD - Png transparantie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Jesper Diovo

Jesper Diovo

21/09/2009 16:33:00
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik probeer via GD een leuke analoge klok in elkaar te zetten. Ik gebruik het volgende script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
// Zorgen dat de browser hem als afbeelding leest
header('Content-type: image/png');

// Nederlandse datum berekenen

// Achtergrondafbeelding kiezen

$im = @imagecreatefrompng('clock.png');

// Kleuren toewijzen
$white = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);

// Teksten toewijzen
$H = date('H');
$i = date('i');
$text3 = ".....";
$text4 = "...";

// minutenwijzer (gradenhoek berekenen)
$graden = $i * (5/3) * 0.01 * 360 - 90;
$graden = $graden - $graden - $graden;

// urenwijzer (gradenhoek berekenen)
$graden2 = $H * (25/3) * 0.01 * 360 - 90;
$graden2 = $graden2 - $graden2 - $graden2;
// Urenwijzer ook minuutgevoelig maken.
$aanpassing = $graden / 12;
$graden2 = $graden2 + $aanpassing;

// Lettertype (moet in dezelfde map staan, anders werkt het niet)
$font = 'arial.ttf';

// Wijzers en teksten tekenen
imagettftext($im, 20, $graden, 51, 60, $white, $font, $text3);
imagettftext($im, 20, $graden2, 51, 60, $white, $font, $text4);

// Het aanmaken en verwijderen van de afbeelding
imagepng($im);
imagedestroy($im);
?>


Afkomstig uit de scriptlib van deze website. Nu heb ik mijn eigen draai er aan proberen te geven. Desalniettemin had ik een PNG achtergrondje nodig. Nu is het zo dat de achtergrond nadat de klok er in is gezet niet langer transparant is. Er zit een rare halve gradient achter door. Ik heb zelf niet genoeg kennis van GD om te snappen waar dat vak vandaan komt, maar jullie vast wel? (Voorbeeld)

Overigens, als ik een gif gebruik, doet 'ie het wel! Alleen is nu het plaatje niet zo heel mooi. De randen zijn een beetje afgehakt en niet meer mooi rond.

Alvast bedankt,
Jezpur
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:59:48
 

21/09/2009 17:02:00
Quote Anchor link
Heb je misschien hier wat aan?
GD produceert jammer genoeg niet zulke goede kwaliteit, je krijgt heel vaak van dat rafelige gedoe. Je kunt beter imagemagick gebruiken, maar die is dus wat zwaarder en niet overal geïnstalleerd.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

21/09/2009 17:26:00
Quote Anchor link
Hooo, relaxed, thanks! :)

Het werkt perfect, zelfs de randjes zijn helemaal goed.
Zo heb ik het toegepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
// Zorgen dat de browser hem als afbeelding leest
header('Content-type: image/png');

// Nederlandse datum berekenen

// Achtergrondafbeelding kiezen


$im = imagecreatetruecolor(97,121);
imagealphablending($im,false);
$col=imagecolorallocatealpha($im,255,255,255,127);
imagefilledrectangle($im,0,0,97,121,$col);
imagealphablending($im,true);

$png = @imagecreatefrompng('images/clock.png');
imagecopy($im, $png, 0, 0, 0, 0, 102, 121);

// Kleuren toewijzen
$white = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);

// Teksten toewijzen
$H = date('H');
$i = date('i');
$text3 = ".....";
$text4 = "...";

// minutenwijzer (gradenhoek berekenen)
$graden = $i * (5/3) * 0.01 * 360 - 90;
$graden = $graden - $graden - $graden;

// urenwijzer (gradenhoek berekenen)
$graden2 = $H * (25/3) * 0.01 * 360 - 90;
$graden2 = $graden2 - $graden2 - $graden2;
// Urenwijzer ook minuutgevoelig maken.
$aanpassing = $graden / 12;
$graden2 = $graden2 + $aanpassing;

// Lettertype (moet in dezelfde map staan, anders werkt het niet)
$font = 'arial.ttf';

// Wijzers en teksten tekenen
imagettftext($im, 20, $graden, 51, 60, $white, $font, $text3);
imagettftext($im, 20, $graden2, 51, 60, $white, $font, $text4);

// Het aanmaken en verwijderen van de afbeelding
imagealphablending($im,false);
imagesavealpha($im,true);
imagepng($im);
imagedestroy($im);
?>


Eerst zag ik alleen nog maar wijzers, waarop ik slim dacht te zijn en de achtergrond er later in te zetten via imagecopy(), en dat werkt! Bedankt Karl :).

Edit: Toch nog een klein probleempje. Er zit nog een zwarte rand die ik niet weg krijg...
Edit: Gefixed, het gemaakte plaatje was 5px breder dan de achtergrond...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.