Geavanceerd thumbnail probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »
Jason de Ridder

Jason de Ridder

22/06/2007 14:43:00
Quote Anchor link
Ik ben nu al twee dagen bezig om een thumbnail te maken, van een reeds geupload bestand.
Met de class van Boaz, en menig andere tools.. (www.asido.info (best leuk pakket btw))
Ik dacht hier kan iemand mij vast uit de brand helpen...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    if(move_uploaded_file($_FILES['afbeelding']['tmp_name'], $imagePath)) {
    list($src_width, $src_height) = getimagesize($imagePath);
    if($src_width > $src_height) {
        // vanuit de breedte
        $dst_width = $maxDimension;
        $dst_height = $height / $maxDimension;
    }

    else {
        // vanuit de hoogte
        $dst_height = $maxDimension;
        $dst_width = $src_width / $maxDimension;
    }

    if(imagecopyresampled($thumbPath, $imagePath, 0, 0, 0, 0, intval($dst_width), intval($dst_height), intval($src_width), intval($src_height))) {
            // return true en headeren enzo!
?>


Alvast bedankt..

Noot: uploaden en verplaatsen gaat goed. Dus daar kan het niet aan liggen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jason de Ridder
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 21:42:07
 
- wes  -

- wes -

22/06/2007 14:44:00
Quote Anchor link
en wat wil er precies niet dan...
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

22/06/2007 14:46:00
Quote Anchor link
Kijk anders hier even hoe ik het opgelost heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
function thumbnail($map,$thumblocatie,$bestandsnaam,$breedte,$hoogte)
{

    list($breedte_origineel, $hoogte_origineel, $type) = getimagesize($map.$bestandsnaam);

    //We weten de breedte/hoogte van een afbeelding, we weten ook hoe groot ze moeten worden en gaan dus lekker rekenen!
    if (($breedte_origineel < $hoogte_origineel) && ($breedte > $hoogte)) {
        $breedte = ($hoogte / $hoogte_origineel) * $breedte_origineel;
    }
else{
        $hoogte = ($breedte / $breedte_origineel) * $hoogte_origineel;
    }

    
    //Maak een nieuwe afbeelding aan met de juiste breedte en hoogte, openen de originele en gebruik de functie imagecopyresampled om daar een mooie afbeelding van te maken.
    $afbeelding = imagecreatetruecolor($breedte, $hoogte);
    
    switch ($type)
    {
        case
1:
            //gif
            $afbeelding_origineel = imagecreatefromgif($map.$bestandsnaam);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            imagegif($afbeelding, $map.$thumblocatie.$bestandsnaam);
            break;
        case
2:
            //jpg
            $afbeelding_origineel = imagecreatefromjpeg($map.$bestandsnaam);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            imagejpeg($afbeelding, $map.$thumblocatie.$bestandsnaam,80);
            break;
        case
3:
            //png
            $afbeelding_origineel = imagecreatefrompng($map.$bestandsnaam);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            imagepng($afbeelding, $map.$thumblocatie.$bestandsnaam);
            break;
    }  
}

?>
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

22/06/2007 14:46:00
Quote Anchor link
Verkleinen en op de plek opslaan waar ik wil... In ieder geval dat laatste :)
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

22/06/2007 15:01:00
Quote Anchor link
Ik heb je functie een beetje verbouwd, maar werkt ook niet! :(

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
function thumbnail($imageLoc, $thumblocatie, $breedte, $hoogte)
{

    list($breedte_origineel, $hoogte_origineel, $type) = getimagesize($imageLoc);

    //We weten de breedte/hoogte van een afbeelding, we weten ook hoe groot ze moeten worden en gaan dus lekker rekenen!
    if (($breedte_origineel < $hoogte_origineel) && ($breedte > $hoogte)) {
        $breedte = ($hoogte / $hoogte_origineel) * $breedte_origineel;
    }
else{
        $hoogte = ($breedte / $breedte_origineel) * $hoogte_origineel;
    }

    
    //Maak een nieuwe afbeelding aan met de juiste breedte en hoogte, openen de originele en gebruik de functie imagecopyresampled om daar een mooie afbeelding van te maken.
    if(!$afbeelding = imagecreatetruecolor($breedte, $hoogte)) {
        return false;
    }

    
    switch ($type)
    {
        case
1:
            //gif
            $afbeelding_origineel = imagecreatefromgif($imageLoc);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            if(!imagegif($afbeelding, $thumblocatie)) {
                return false;
            }

            break;
        case
2:
            //jpg
            $afbeelding_origineel = imagecreatefromjpeg($imageLoc);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            if(!imagejpeg($afbeelding, $thumblocatie, 100)) {
                return false;
            }

            break;
        case
3:
            //png
            $afbeelding_origineel = imagecreatefrompng($imageLoc);
            imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
            if(!imagepng($afbeelding, $thumblocatie)) {
                return false;
            }

            break;
    }

    return true;
}

?>

Edit:

Zou het kunnen liggen aan dat ik dit soort bestandsnamen gebruik? (a2ddd4a9453c9d1bfeb905804cd5fc8c.jpg)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jason de Ridder
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/06/2007 15:03:00
Quote Anchor link
Ik doe dat ook met een (zelfgemaakte) image class. Geef maar een seintje als je een kopietje wilt.
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

22/06/2007 15:42:00
Quote Anchor link
Heb ik nu ook geprobeerd, werkt ook niet...
schiet mij maar lek...
Misschien is het makkelijk, maar ik heb de tmpfile op het moment van creeeren nog tot mijn beschikking...
 
Jelmer -

Jelmer -

22/06/2007 17:25:00
Quote Anchor link
Euh, "hij werkt niet". Wat bedoel je precies met "hij werkt niet"? Geen foutmeldingen? Geen data?
 
Bart van der veen

bart van der veen

22/06/2007 19:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?
//zelf ff rotzooien met de paden

        function thumb_make($thumb,$file_short){
        
                 $delen = explode('.',$thumb);
                // Set a maximum height and width
                $breedte = 50;
                $hoogte = 50;
                
                // Get new dimensions
                list($breedte_org, $hoogte_org) = getimagesize($thumb);
                
                if ($breedte && ($breedte_org < $hoogte_org)) {
                   $breedte = ($hoogte / $hoogte_org) * $breedte_org;
                }
else {
                   $hoogte = ($breedte / $breedte_org) * $hoogte_org;
                }

                
                // Resample
                $img_p = imagecreatetruecolor($breedte, $hoogte);
                
                if($delen[1]=='jpg' || $delen[1]=='jpeg'){
                    $img = imagecreatefromjpeg($thumb);
                }
elseif($delen[1]=='png'){
                    $img = imagecreatefrompng($thumb);
                }
elseif($delen[1]=='gif'){
                    $img = imagecreatefromgif($thumb);
                }

                    
                imagecopyresampled($img_p, $img, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_org, $hoogte_org);
            
                // Output
                imagejpeg($img_p, $_GET[sub1_loc].'/'.$_GET[sub2_loc].'_thumbs/'.$file_short , 100);
        
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bart van der veen
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

23/06/2007 11:31:00
Quote Anchor link
Jelmer,
Nee hij werkt niet, geen foutmeldingen (op mijn eigen foutmelding na), en ook geen data.

Dank je Bart, maar dit soort scripts heb ik allemaal al eens geprobeerd, ik denk dat het probleem dichter bij de 'kern' ligt.
Ik heb wel gewoon netjes GD library geinstalleerd.

Wat ik wel bij sommige scripts krijg is de output van imagejpeg, dus ik denk dat het probleem ligt bij het wegschrijven...
 
Bo az

Bo az

23/06/2007 11:35:00
Quote Anchor link
Heb je al eens geprobeerd (bijvoorbeeld met mijn class) om het plaatje gewoon weer te geven ipv op te slaan? (op die manier weet je zekerder waar het probleem zit, ik denk namelijk dat je dingen moet gaan uitsluiten...)
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

23/06/2007 12:03:00
Quote Anchor link
Ja met jou class ging het idd, maar opslaan niet...
Ik had je class een beetje verkracht. En return true; en return false; terug laten geven. Maar daar moet het probleem niet liggen neem ik aan?
 
Bo az

Bo az

23/06/2007 12:09:00
Quote Anchor link
Een return kan het probleem niet zijn.

Dan lijkt het me idd in het opslaan te zitten, waarschijnlijk een overbodige vraag, maar 100% zeker dat je de juiste rechten hebt? (A)
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

23/06/2007 12:16:00
Quote Anchor link
Ja...
Ik zit gewoon op een windows bak, lokaal.
Maar ik heb het met chmod geprobeerd en op een externe host.
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

25/06/2007 19:38:00
Quote Anchor link
BUMP (A)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.