geavanceerd zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »
Robert Jansen

Robert Jansen

22/10/2017 13:28:03
Quote Anchor link
hallo,

ik ben bezig met het maken van een script om geavanceerd te kunnen zoeken.
er zijn drie kolommen: titel, jaar en vol_naam (dit zijn dus ook drie invoervelden in het formulier)
Als je alle drie de formulierenvelden invuld en dan uitvoert dan werkt de zoekfunctie.
Maar als je alleen op titel zoekt en de andere twee velden niet invuld dan krijg ik de foutmelding: Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given.

ik heb geprobeerd dit op te lossen door een nieuwe case te maken en met een multiquery maar dit werkt dus ook niet.

mijn vraag is: hoe kun je, als je alleen het titel veld invuld dat je dan alleen op titel zoekt en de andere velden 'negeert'?

de code is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
if(isset($_POST['zoeken'])){

$zoekwoord = $_POST['zoekwoord'];
$beginjaar = $_POST['beginjaar'];
$eindjaar = $_POST['eindjaar'];

if(isset($_POST['criteria'])){
    $select1 = $_POST['criteria'];
    $bijdrager = $_POST['bijdrager'];
    switch ($select1) {
        case 'titel':
        $bijdr_id = $_SESSION['bijdr_id'];
            echo $bijdr_id;
            $sql = "SELECT f.titel, f.jaar, b.vol_naam FROM tblfoto_info f, tblbijdrager b WHERE (b.bijdr_id = f.bijdr_id OR titel LIKE '%" . $zoekwoord .  "%' OR jaar BETWEEN $beginjaar AND $eindjaar) AND b.bijdr_id = $bijdr_id";
            
                    $result = mysqli_query($conn, $sql);

                   while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
                     $titel = $row['titel'];
                     $jaar = $row['jaar'];
                     $bijdrager = $row['vol_naam'];
                     // $info = $row['info'];
                      echo "<ul>";
                       echo "<li> $titel</li>";
                       echo "<li>$jaar</li>";
                       echo "<li>$bijdrager</li>";
        //echo "<li>$info</li>";
                echo "</ul>";
              }
            break;

}}}
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:30:29
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

22/10/2017 13:49:25
Quote Anchor link
Waar is de foutafhandeling voor de query? De reden is eenvoudig genoeg, als je beginjaar en eindjaar niet invult krijg je een query die niet klopt.
 
Robert Jansen

Robert Jansen

22/10/2017 14:10:18
Quote Anchor link
ok, maar hoe kun je dit het beste afhandelen?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

22/10/2017 14:24:28
Quote Anchor link
Door te controleren of de velden ingevuld zijn, en als dat niet zo is een andere query draaien. Maar begin eens met het inbouwen van foutafhandeling, dan had je dat ook meteen gezien.
Gewijzigd op 22/10/2017 14:25:17 door Ben van Velzen
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/10/2017 19:18:15
Quote Anchor link
Wat je in feite moet doen -als niet alle invulvelden verplicht zijn- is de query stap voor stap opbouwen.

Als je enkel een beginjaar invult zul je dus bijvoorbeeld moeten kijken vanaf dat jaar, als je enkel een eindjaar invult zul je moeten kijken tot (en met of tot en zonder) dat jaar. Als je beide invult zul je hiertussen moeten zoeken.

De vorm van je uiteindelijke query hangt dus direct af van de al dan niet ingevulde velden.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/10/2017 20:19:46
Quote Anchor link
Voorbeeldje over wat Thomas zegt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
// initialisatie
$titel = null;
$beginjaar = null;
$eindjaar = null;

/* overschrijf de variabelen met de POST variabelen, bijvoorbeeld: */
if(isset($_POST['titel'] && !is_empty($_POST['titel'])) {
    $titel = $_POST['titel'];
}


// en zo het zelfde voor beginjaar en eindjaar

$sql = 'SELECT * FROM tabel';
$whereParts = array();

if($titel !== null) {
    $whereParts[] = "titel LIKE '%" . $titel .  "%'";
}

if($beginjaar !== null) {
    $whereParts[] = "jaar >= $beginjaar";
}

if($eindjaar !== null) {
    $whereParts[] = "jaar <= $eindjaar";
}

if(count($whereParts)) {
    $sql . = ' WHERE ' . implode(' AND ', $whereParts);
}


$result = mysqli($conn, $sql);
// ...
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/10/2017 00:13:32
Quote Anchor link
Belangrijke kanttekening bij @Frank zijn verhaal (ik snap dat dit enkel bedoeld was om te illustreren hoe het opbouwen verloopt, zonder het voorbeeld verder ingewikkelder te maken).

Wat je dus in feite hebt is dus een SQL-string met afwisselend SQL en (USER) DATA van buitenaf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
[SQL][DATA][SQL][DATA][SQL]

Het is heel erg belangrijk dat de DATA in de SQL-query niet geïnterpreteerd kan worden als SQL-code. Hiermee zou iemand effectief de werking van de query kunnen aanpassen die in het meest vervelende geval lijdt tot manipulatie of diefstal van gevoelige informatie. Dit (DATA die als SQL geïnterpreteerd wordt) staat beter bekend als SQL-injectie.

Wat je hier enerzijds tegen zou kunnen doen is je invoer filteren: jaartallen zouden numeriek moeten zijn.

Maar wat misschien nog veel belangrijker is is het escapen (en daarmee onschadelijk maken) van uitvoer. Hiermee zorg je ervoor dat DATA niet als SQL geïnterpreteerd kan worden en hierdoor is SQL-injectie niet meer mogelijk.

Je escaped uitvoer (USER DATA) door middel van het toepassen van de escaping-functie real_escape_string() IN COMBINATIE MET het quoten (voorzien van quotes) van de ge-escapete string. Het een is NIET VEILIG zonder het ander.

Wat je moet begrijpen is dat real_escape_string() enkel speciale karakters (die een speciale betekenis binnen SQL hebben) onschadelijk maakt. real_escape_string() is dus geen wondermiddel. Het volgende stuk tekst (dit zou dus een ingevoegd stuk DATA kunnen zijn) bevat informatie die een speciale betekenis in SQL heeft, maar die verder ongemoeid wordt gelaten door real_escape_string():
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
OR 1=1

Dit zou catastrofale gevolgen kunnen hebben die (bijvoorbeeld) securitychecks bypassen. Zorg dus dat je ALTIJD quotes om de ge-escapete DATA-passages zet.

Wees dus altijd zeer voorzichtig wanneer je USER DATA gebruikt en een goede gewoonte is om deze NOOIT te vertrouwen.
Gewijzigd op 23/10/2017 00:17:48 door Thomas van den Heuvel
 
Robert Jansen

Robert Jansen

23/10/2017 14:18:49
Quote Anchor link
ok, bedankt voor de info.
Ik heb een vraag over de real_escape_string().
Als je OR 1=1 uitvoert in een form veld, heb je dus een sql injectie, ook maak je gebruik van real_escape_string().
Maar als je nu gebruik maakt van prepared statement, is dit dan wel waterdicht?
zie http://php.net/manual/en/mysqli-stmt.bind-result.php

Hoe kun je dan het beste beschermen tegen sql-injecties?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/10/2017 14:40:55
Quote Anchor link
Quote:
Als je OR 1=1 uitvoert in een form veld, heb je dus een sql injectie, ook maak je gebruik van real_escape_string().

Nee, dat is niet wat ik zeg. Wat ik bedoel is dat je real_escape_string() altijd moet gebruiken in combinatie met quotes. Alleen deze combinatie is veilig. Enkel (enkele) quotes om invoer zetten is niet veilig. Enkel real_escape_string() gebruiken is niet veilig. Alleen de combinatie.

Quote:
Maar als je nu gebruik maakt van prepared statement, is dit dan wel waterdicht?

Geen enkel verkeerd gebruik van een methode is veilig :). Als je bijvoorbeeld de DATA nog steeds concateneert in een string in een opzet waarbij je prepared statements zou gebruiken ben je nog steeds nat (dit is dus een verkeerd gebruik). Daarnaast is -in ieder geval in MySQLi- het gebruik van prepared statements nogal omslachtig. Ik gebruik dit in ieder geval niet, teveel moeite om data uit de database op te hoesten. Tenzij je wellicht een wrapper schrijft die je het leven wat aangenamer kan maken. Nee, met enige discipline kun je best zonder prepared statements.

Quote:
Hoe kun je dan het beste beschermen tegen sql-injecties?

Je kunt je het beste wapenen tegen SQL-injectie door de principes die dit mogelijk maken te begrijpen, en hier vervolgens op te acteren. In mijn vorige bericht doe ik beide uit de doeken.

Daarnaast moet je in alles wat je doet je bewust zijn van input (stel jezelf de vraag: kan ik deze DATA vertrouwen (spoiler: het antwoord is bijna altijd NEE, zelfs als de data in je database zit, als je deze weer uitleest zou je deze nog steeds niet moeten vertrouwen want deze is afkomstig uit een externe bron)) en output.

Input zou je altijd moeten filteren als deze aan een bepaald formaat zou moeten voldoen en output zou je altijd moeten escapen binnen de context (HTML, SQL et cetera) waarin je werkt, tenzij je hier een speciale -en gedocumenteerde- reden voor hebt om dit niet te doen. Kort gezegd is dit de aloude vuistregel filter input, escape output. In alles wat je doet.

Daarbij moet gezegd worden dat (een correcte werking van) escaping-functionaliteit (direct) afhankelijk is van de gebruikte character encoding. Dus zorg ook dat je daar kaas van gegeten hebt. Want There Ain't No Such Thing As Plain Text.
Gewijzigd op 23/10/2017 14:55:32 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.