Gecombineerd PHP/Javascript probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Aristos Bouius

Aristos Bouius

25/08/2014 11:54:07
Quote Anchor link
Beste allemaal;
Jullie hebben mij laatst zo goed geholpen, dat ik het nog een keer erop waag!

Al jaren stoort bij dit probleem bij mijn winkel site. Ik heb een volstrekt amateuristische oplossing gevonden, maar nou wil ik het graag goed.
Wie kan me helpen - een heel weekend klooien bracht mij niet de oplossing.

Dit is het probleem: hoe passeer ik variabelen in 'onclick=' commando naar een hoger gelegen directory.

Als ik het zo doe, werkt het perfect:
<form><input name="Mijn buurman" size="1" value="1"><br>
<input type="button" value="Bestellen" onclick='addToBasket("MijnBuurman", this.form["Mijn buurman"].value )'></form>]
----> op voorwaarde dat: het verwijzende HTML-bestand in dezelfde directory staat, als de CGI-directory.
Met andere woorden:
[dir =] BOEKEN
CGI
[bestand =] boeken.html
In dit geval worden de variabelen "Mijn Buurman" gepasseerd naar het added.php bestand, waarin de prijs en id van dit boek staat. De rest van het php handelt het dan correct af (tot iDeal-betaling of factuur bijvoorbeeld).

PROBLEEM:
Ik wil het bestand boeken.html elders/dieper in de directorystructuur plaatsen. Bijvoorbeeld: ../boeken/literatuur/boeken.html
In dit geval worden de variabelen NIET naar added.php gestuurd. Ik krijg wel de lege pagina (added.php) maar de velden blijven leeg.

Ik heb geprobeerd een change directory commando in het onclick-commando te smokkelen (parent.location en ook location.href, zelfs een <a href...> </a> rond de form) maar niks werkt. Syntaxfouten door mijn onkunde?
Wie weet de oplossing??
Bij voorbaat buitengewoon bedankt.
Aristos
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:17:35
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/08/2014 12:33:55
Quote Anchor link
Laat de code van de JavaScript-functie addToBasket() eens zien? Daarin moet je, vermoed ik, een relatieve URL naar added.php vervangen door een absolute.
 
Aristos Bouius

Aristos Bouius

25/08/2014 13:17:25
Quote Anchor link
Hoi Ward,
Dat dacht ik ook, maar er is geen andere code voor addToBasket() dan ik heb laten zien. Dit is het dus.
onclick='addToBasket("MijnBuurman", this.form["Mijn buurman"].value )'
Ik dacht ook er even een absoluut pad in te frommelen, maar ik weet niet waar. Ik dacht dus:
ipv ("MijnBuurman".... gewoon ("http://www.aristos.pro/boeken/cgi/added.php?MijnBuurman" , maar dat is waarschijnlijk te simpel gedacht. Wellicht weet jij het goede format daarvoor?
Overigens in added.php staan de definities die gepasseerd moeten worden naar het formulier op het scherm (samen met een heleboel andere boeken):
$price['MijnBuurman'] = 18.16;
en
$product['MijnBuurman'] = 'Mijn buurman';

Bedankt vast voor de moeite.

Aristos
(PS. die site is verre van volledig, ik ben hem aan het herbouwen - www.aristos.pro. De oude (waar ik dus deze code ook gebruik, werkt op mijn eigen manier wel: www.aristoscorpio.com)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/08/2014 13:28:48
Quote Anchor link
Aristos Bouius op 25/08/2014 13:17:25:
Dat dacht ik ook, maar er is geen andere code voor addToBasket() dan ik heb laten zien.

Jawel, de functiedefinitie function addToBasket(theID, theqty) staat in het JavaScript-bestand jscript_gen.js. Hierin kun je het attribuut location voor cgi/added.php (op regel 24) instellen op een absolute URL.
 
Aristos Bouius

Aristos Bouius

25/08/2014 13:50:55
Quote Anchor link
Briljant. Dat werkt nu ...
Mijn grote dank, ik heb helemaal niet meer aan die jscript_gen.js gedacht.

Mag ik zo brutaal je nog iets te vragen?
(Op de oude site kun je het zien...)
Op deze pagina laat ik mensen dus via iDeal betalen (dat werkt nu).
Maar onderaan dezelfde pagina bied ik aan zelf een factuur aan te maken. Ik kan dat nu alleen maar oplossen door een tweede winkelpagina te maken met een andere cgi-subdirectory en in plaats van de ideal.php een factuur.php te laten genereren.
En zoals ik nu weet met een andere absolute verwijzing.

Kan ik dat ook op deze ene pagina combineren op de een of van de manier? Het is wellicht ingenieus maar ook belachelijk om twee winkelpagina's naast elkaar te hebben. Dat vereist eigenlijk veel te veel onderhoud.

Met vele groeten uit Frankrijk vast,
Aristos
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/08/2014 14:01:14
Quote Anchor link
Dat kan. Dan zou je verschillende bestanden moeten combineren tot één geheel. Betalen wordt daarin één stap (of één webpagina) met twee keuzen: iDEAL of op rekening.

Als je, meer in het algemeen, één ding op twee of meer plaatsen tegelijk moet wijzigen, is de structuur van je PHP-code niet op orde. De gedeelde onderdelen moet je dan verplaatsen naar een apart PHP-bestand dat je insluit met include of require.
 
Aristos Bouius

Aristos Bouius

25/08/2014 14:04:17
Quote Anchor link
Bedankt Ward,

Daar ga ik me zeker op storten. Maar eertst moet die site af.

Heel erg bedankt voor je tijd,

Aristos
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.