geen transparante achtergrond png plaatje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

16/09/2007 20:33:00
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik creeër een plaatje met de gd library van php vanaf een bestaande png met transparante achtergrond, na het generen heeft het plaatje geen transparante achtergron meer maar een gekleurde achtergrond, hoe komt dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
error_reporting(E_ALL + E_STRICT);
ini_set( "display_errors", 1);

class Generate {
    
    private $button;
    
    public function __construct($font,$size,$image,$color,$text,$align){
        
        $this->constructImage($font,$size,$image,$color,$text,$align);
        return $this->button;
    }

    
    private function constructImage($font,$size,$image,$color,$text,$align){
                        
        $button = imagecreatefrompng($image);
        $boundingbox = imagettfbbox($size,0,$font,$text);
        switch ($align) {
            case
"left":
                $x = 20;
                break;
            case
"center":
                $x = (imagesx($button)-($boundingbox[2]))/2;
                break;
            case
"right":
                $x = imagesx($button) -($boundingbox[2])-10;
                break;
            default:

                break;
        }

        $y = imagesy($button) - (imagesy($button)-$size)/2;
        $col = imagecolorallocate($button,hexdec($color[1]).hexdec($color[2]),hexdec($color[3]).hexdec($color[4]),hexdec($color[5]).hexdec($color[6]));
                
        imagettftext($button,$size,0,$x,$y,$col,$font,$text);
        header("Content-type: image/png");
        header('Content-Disposition: attachment; filename="button.png"');
        readfile($this->button = imagepng($button));
        imagedestroy($button);        
    }
}


?>


EDIT: Live Demo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tom Beuckelaere
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 04:47:53
 
Hans Q

Hans Q

16/09/2007 20:56:00
Quote Anchor link
png heeft bij sommige browsers geen achtergrond... daar voor heb je wel een java-script... maar dat word niet door iedereen ondersteund...
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

16/09/2007 21:01:00
Quote Anchor link
het gebeurt in opera
 
Bo az

Bo az

16/09/2007 21:08:00
Quote Anchor link
Volgens mij moet je iets met imagecolortransparant().
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

16/09/2007 21:11:00
Quote Anchor link
heb ik geprobeerd maar werken wil het niet, heeft niemand een voorbeeld hoe het wel lukt?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/09/2007 21:20:00
Quote Anchor link
Ik zal even voor je kijken.
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

16/09/2007 21:26:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 16.09.2007 21:20:
Ik zal even voor je kijken.


Dank je Jan ;)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/09/2007 21:50:00
Quote Anchor link
Edit:
Zo te lezen werkt het niet vanwege in bug in GD

Ik had dit script, maar het werkt nog niet goed:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>PNG experiment</title>
    
    <style type="text/css" media="screen">
    body {background: url(bg_bw.gif);}
    </style>
</head>

<body>
    <p><img src="test2.png" /></p>
    
    <?php
        $img
= 'test2.png';
        $src = imagecreatefrompng ($img);
        list ($w, $h) = getimagesize ($img);
        $dst = imagecreatetruecolor ($w, $h);
        imagealphablending ($src, true);
        imagealphablending ($dst, true);
        imagecopymerge ($dst, $src, 0, 0, 0, 0, $w, $h, 100);
        
        for ($x = 0; $x < $w; $x++) {
            for ($y = 0; $y < $h; $y++) {
                
            }
        }

        
        imagepng ($dst, 'test3.png');
        imagedestroy ($src);
        imagedestroy ($dst);
    ?>

    
    <p><img src="test3.png" /></p>
</body>
</html>

Er gaat iets fout bij het handlen van de transparantie. Misschien dat je eerst die PNG als bestand kunt kopiëren en dan van die kopie met imagecreatefrompgn aan de gang?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

16/09/2007 22:03:00
Quote Anchor link
lukt niet echt :s
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

16/09/2007 22:05:00
Quote Anchor link
Een bug, dus ik kan het niet oplossen?
 

16/07/2010 09:52:53
Quote Anchor link
Ik weet dat wel !

Als je een programma net als PSP heb kun je png opslaan, met alfa transpiratie hier door word heel het plaatje doorzichtig ;)Althans aleen de witte achtergrond waarom het ging ... Heb het zelf uit gevonden als je zo'n plaatje doorichtig wil kan ik het voor je doen schild je een hoop werk...

Laat het me maar weten !
Gewijzigd op 16/07/2010 09:54:12 door
 

16/07/2010 09:58:41
Quote Anchor link
Perry Saarloos op 16/07/2010 09:52:53:
Ik weet dat wel !

Als je een programma net als PSP heb kun je png opslaan, met alfa transpiratie hier door word heel het plaatje doorzichtig ;)Althans aleen de witte achtergrond waarom het ging ... Heb het zelf uit gevonden als je zo'n plaatje doorichtig wil kan ik het voor je doen schild je een hoop werk...

Laat het me maar weten !


Lees de eerste regel eens.
Hij heeft al een transparant plaatje.


Ik vind imagick beter werken dan GD. Betere uitkomsten, en ondersteund meer.
Is ook nog eens classes.
 
- Mark -

- Mark -

16/07/2010 10:00:31
Quote Anchor link
Waarom zijn jullie een topic uit 2007 aan het bumpen?
 

16/07/2010 10:06:10
Quote Anchor link
Mark Coenen op 16/07/2010 10:00:31:
Waarom zijn jullie een topic uit 2007 aan het bumpen?


Omdat ik daar niet eens op lette (want ik vind dat tegenwoordig niet duidelijk staan), en iemand kan hetzelfde probleem hebben. Die kan dan ook baad hebben aan imagemagick.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.