gegevens bij werken met foto upload

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

John breedveld

john breedveld

28/04/2015 18:31:22
Quote Anchor link
ben met een pagina bezig om gegevens van een gebruiker verder te laten aanpassen
nu lijkt mooie als ik daar profiel foto laat toevoegen gelijk gekopeld is aan de username

zou iemand hier iets op weten
dit is wat ik heb database table zijn id, username, pasword, email,avatar, geslacht, leeftijd, relatie, woonplaats


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
<?php
include('config.php');
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        <link href="<?php echo $design; ?>/style.css" rel="stylesheet" title="Style" />
        <title>Edit my personnal informations</title>
    </head>
    <body>
        <div class="header">
            <a href="<?php echo $url_home; ?>"><img src="<?php echo $design; ?>/images/logo.png" alt="Members Area" /></a>
        </div>
<?php

if(isset($_SESSION['username']))
{

    
    if(isset($_POST['username'], $_POST['password'], $_POST['passverif'], $_POST['email'], $_POST['avatar'], $_POST['geslacht'], $_POST['leeftijd'], $_POST['relatie'], $_POST['woonplaats']))
    {

        
        if(get_magic_quotes_gpc())
        {

            $_POST['username'] = stripslashes($_POST['username']);
            $_POST['password'] = stripslashes($_POST['password']);
            $_POST['passverif'] = stripslashes($_POST['passverif']);
            $_POST['email'] = stripslashes($_POST['email']);
            $_POST['avatar'] = stripslashes($_POST['avatar']);
            $_POST['geslacht'] = stripslashes($_POST['geslacht']);
            $_POST['leeftijd'] = stripslashes($_POST['leeftijd']);
            $_POST['relatie'] = stripslashes($_POST['relatie']);
            $_POST['woonplaats'] = stripslashes($_POST['woonplaats']);
        }

                if($_POST['password']==$_POST['passverif'])
        {

            
            if(strlen($_POST['password'])>=6)
            {

                
                if(preg_match('#^(([a-z0-9!\#$%&\\\'*+/=?^_`{|}~-]+\.?)*[a-z0-9!\#$%&\\\'*+/=?^_`{|}~-]+)@(([a-z0-9-_]+\.?)*[a-z0-9-_]+)\.[a-z]{2,}$#i',$_POST['email']))
                {

                    
                    $username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);
                    $password = mysql_real_escape_string($_POST['password']);
                    $email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
                    $avatar = mysql_real_escape_string($_POST['avatar']);
                    $geslacht = mysql_real_escape_string($_POST['geslacht']);
                    $leeftijd = mysql_real_escape_string($_POST['leeftijd']);
                    $relatie = mysql_real_escape_string($_POST['relatie']);
                    $woonplaats = mysql_real_escape_string($_POST['woonplaats']);
                    
                    $dn = mysql_fetch_array(mysql_query('select count(*) as nb from users where username="'.$username.'"'));
                    
                    if($dn['nb']==0 or $_POST['username']==$_SESSION['username'])
                    {

                        
                        if(mysql_query('update users set username="'.$username.'", password="'.$password.'", email="'.$email.'", avatar="'.$avatar.'", geslacht="'.$geslacht.'", leeftijd="'.$leeftijd.'", relatie="'.$relatie.'", woonplaats="'.$woonplaats.'" where id="'.mysql_real_escape_string($_SESSION['userid']).'"'))
                        {

                            
                            $form = false;
                            
                            unset($_SESSION['username'], $_SESSION['userid']);
?>

<div class="message">Uw informatie hebben successfuly bijgewerkt. U moet opnieuw aanmelden.<br />
<a href="connexion.php">Log in</a></div>
<?php
                        }
                        else
                        {
                            
                            $form = true;
                            $message = 'An error occurred while updating your informations.';
                        }
                    }

                    else
                    {
                        
                        $form = true;
                        $message = 'The username you want to use is not available, please choose another one.';
                    }
                }

                else
                {
                    
                    $form = true;
                    $message = 'The email you entered is not valid.';
                }
            }

            else
            {
                
                $form = true;
                $message = 'Your password must contain at least 6 characters.';
            }
        }

        else
        {
            
            $form = true;
            $message = 'The passwords you entered are not identical.';
        }
    }

    else
    {
        $form = true;
    }

    if($form)
    {

        
        if(isset($message))
        {

            echo '<strong>'.$message.'</strong>';
        }

        
        if(isset($_POST['username'],$_POST['password'],$_POST['email']))
        {

            $pseudo = htmlentities($_POST['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
            if($_POST['password']==$_POST['passverif'])
            {

                $password = htmlentities($_POST['password'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
            }

            else
            {
                $password = '';
            }

            $email = htmlentities($_POST['email'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
            $avatar = htmlentities($_POST['avatar'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
            $geslacht = htmlentities($_POST['geslacht'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
            $leeftijd = htmlentities($_POST['leeftijd'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
            $relatie = htmlentities($_POST['relatie'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
            $woonplaats = htmlentities($_POST['woonplaats'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
        }

        else
        {
            
            $dnn = mysql_fetch_array(mysql_query('select username,password,email,avatar,geslacht,relatie,woonplaats from users where username="'.$_SESSION['username'].'"'));
            $username = htmlentities($dnn['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
            $password = htmlentities($dnn['password'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
            $email = htmlentities($dnn['email'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
            $avatar = htmlentities($dnn['avatar'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
            $geslacht = htmlentities($dnn['geslacht'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
            $leeftijd = htmlentities($dnn['leeftijd'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
            $relatie = htmlentities($dnn['relatie'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
            $woonplaats = htmlentities($dnn['woonplaats'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
        }

        
?>

<div class="content">
    <form action="edit_infos.php" method="post">
        U kunt uw informatie bewerken:<br />
        <div class="center">
            <label for="username">Gebruikersnaam :</label><input type="text" name="username" id="username" value="<?php echo $username; ?>" /><br />
            <label for="password">wachtwoord<span class="small">(6 characters min.)</span></label><input type="password" name="password" id="password" value="<?php echo $password; ?>" /><br />
            <label for="passverif">Wachtwoord<span class="small">(verification)</span></label><input type="password" name="passverif" id="passverif" value="<?php echo $password; ?>" /><br />
            <label for="email">Email</label><input type="text" name="email" id="email" value="<?php echo $email; ?>" /><br />
            <label for="avatar">Avatar<span class="small">(optional)</span></label><input type="text" name="avatar" id="avatar" value="<?php echo $avatar; ?>" /><br />
                        <label for="geslacht">man of vrouw :</label><input type="text" name="geslacht" id="geslacht" value="<?php echo $geslacht; ?>" /><br />
                        <label for="leeftijd">U leeftijd :</label><input type="text" name="leeftijd" id="leeftijd" value="<?php echo $leeftijd; ?>" /><br />
                                    <label for="relatie">Relatie status :</label><input type="text" name="relatie" id="relatie" value="<?php echo $relatie; ?>" /><br />
                                                <label for="woonplaats">Woonplaats :</label><input type="text" name="woonplaats" id="woonplaats" value="<?php echo $woonplaats; ?>" /><br />
            <input type="submit" value="Send" />
        </div>
    </form>
</div>
<?php
    }
}

else
{
?>

<div class="message">Om deze pagina te openen , moet u ingelogd zijn ..<br />
<a href="connexion.php">Log in</a></div>
<?php
}
?>

        <div class="foot"><a href="<?php echo $url_home; ?>">Home</a> - </div>
    </body>
</html>


- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken i.p.v. quote-tags die wordt gebruikt voor het citeren van tekst
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 28/04/2015 18:33:24 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 01:53:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2015 18:43:04
Quote Anchor link
Je kan met move_uploaded_file bestanden uploaden, en zelf een naam eraan geven

In jouw code kan je dit toepassen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$tmp_name
= $_FILES["avatar"]["tmp_name"];
$ext= pathinfo($tmp_name);
move_uploaded_file($tmp_name, "uploads/".$dnn['username'].".".$ext);
?>


Zorg wel voor goede controle op de invoer. Let dus goed op de extenties en de mine-types, om te voorkomen dat er ongewenste bestanden worden geuploadt. Ook moet je zelf de foutafhandeling even goed regelen.
 
John breedveld

john breedveld

28/04/2015 18:44:21
Quote Anchor link
in welke regels moet ik dat toe passen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2015 18:45:29
Quote Anchor link
Op de plek waar jouw controleert of alles verstuurd is, na lijn 20 in ieder geval.
 
John breedveld

john breedveld

28/04/2015 18:58:06
Quote Anchor link
oke i heb het er bij gezet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$tmp_name = $_FILES["avatar"]["tmp_name"];
$ext= pathinfo($tmp_name);
move_uploaded_file($tmp_name, "images/".$dnn['username'].".".$ext);

heb op regel 23 gezet heb de invoer veranderd naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<label for="avatar">Avatar<span class="small">(optional)</span></label><input type="file" name="avatar" id="avatar" value="<?php echo $avatar; ?>" /><br />


helaas tot mijn mijn verdriet zie ik de afbeelding naam in de database staan maar niet de afbeeldigen in de map die staat aan gegeven "images/"
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2015 19:02:56
Quote Anchor link
vergeet ook niet je enctype="multipart/form-data" in je form-tag.

Verder zou je toch even wat foutafhandeling in moeten bouwen op de move_uploaded_file functie, en kijken naar wat $_FILES['avatar']['error'] meldt.

En zorg ook voor goede beveiliging die op de input let, want nu kan jan en alleman zomaar een PHP-script uploaden, met mogelijke kwade gevolgen van dien.
 
John breedveld

john breedveld

28/04/2015 19:07:19
Quote Anchor link
beste aar zou er bij kunnen helpen dat in iedergaval de files ook geupload worden
mijn dank is groot
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2015 19:10:15
Quote Anchor link
Ja, zie mijn vorige bericht eens, een kwestie van uitzoeken wat de errorcode is.
 
John breedveld

john breedveld

28/04/2015 19:12:33
Quote Anchor link
in iedergval als ik deze kewstie enctype="multipart/form-data" in form mee neem worden de gevens niet bij gewerkt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2015 19:19:11
Quote Anchor link
En wat is de foutcode?
 
John breedveld

john breedveld

28/04/2015 19:25:00
Quote Anchor link
de fout zit hem dat hij niet wil gaan update en blijft hangen tevens haalt hij gegevens uit de velden die vooraf ingevuld zijn en dat hij niet door laad
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2015 19:28:37
Quote Anchor link
Hier kan ik niet veel mee, hoe heb je de code geimplementeerd, kan je relevante code tonen? En heb je al gekeken naar de errorcode als je $_FILES['avatar']['error'] echo'ed, nadat je geupload hebt?
 
John breedveld

john breedveld

28/04/2015 19:37:55
Quote Anchor link
vanaf regel 15
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
//We check if the user is logged
if(isset($_SESSION['username']))
{

    //We check if the form has been sent
    if(isset($_POST['username'], $_POST['password'], $_POST['passverif'], $_POST['email'], $_POST['avatar'], $_POST['geslacht'], $_POST['leeftijd'], $_POST['relatie'], $_POST['woonplaats']))
    {

        $tmp_name = $_FILES["avatar"]["tmp_name"];
$ext= pathinfo($tmp_name);
move_uploaded_file($tmp_name, "images/".$dnn['username'].".".$ext);
?>


//$_FILES['avatar']['error'] echo'ed,  geeft   foout  aan  in  dream  weaver   meteen



regel 159

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form  action="edit_infos.php" method="post" >


wanneer ik u code in voer en ik druk op verzenden dat gebeurdt er niks meer


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    <form  action="edit_infos.php" enctype="multipart/form-data" method="post" >

maakt ook niet uit waar update blijft hangen en sommige ingevoerde gegevens verdwijnen
Gewijzigd op 28/04/2015 19:40:43 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2015 19:41:34
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je snapt hoe je iets moet echo'en. Verder kan dreamweaver veel zeggen, maar PHP wordt altijd uitgevoerd op een webserver.
 
John breedveld

john breedveld

28/04/2015 19:44:37
Quote Anchor link
nee niet echt ik probeer ook maar wat op de hoop dat alles goed komt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2015 19:46:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php // PHP-tags staan hier alleen voor de kleurtjes op dit forum
echo $_FILES['avatar']['error'];
?>


En dat plaats je nadat je geupload hebt met move_uploaded_file

Toevoeging op 28/04/2015 19:48:59:

John breedveld op 28/04/2015 19:44:37:
nee niet echt ik probeer ook maar wat op de hoop dat alles goed komt

Zorg dat je ook weet WAT je doet. Proberen is niet alles!
Gewijzigd op 28/04/2015 19:49:20 door - Ariën -
 
John breedveld

john breedveld

28/04/2015 19:55:36
Quote Anchor link
ik heb de gevens aan gepast helaas vind ik nog geen paatjes terug in de map waar ze in horen te komen of daar buiten
hij update de boel gewoon zonder een error aan te geven

Toevoeging op 28/04/2015 20:01:51:

als ik de foto en data geupdate heb krijg ik netjes Uw informatie hebben successfuly bijgewerkt. U moet opnieuw aanmelden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2015 20:02:42
Quote Anchor link
Lees eens even terug aub. Ik heb helaas nog steeds een onbeantwoorde vraag open staan, waarvan ik niet het antwoord op je vraag kan geven nadat je er op geantwoord hebt.
 
John breedveld

john breedveld

28/04/2015 20:11:38
Quote Anchor link
ik krijg geen fout te zien de website blijft dan hangen
wanneer ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form  action="edit_infos.php" enctype="multipart/form-data" method="post" >

ververdwijnt de ingevoerde gegevens uit de vakken de link move upload files ik zou echt niet weten hoe of wat ik daar mee exacte moet doen mijn engels nog beroeit
verders heb ik wel fout code gebruikt maar krijg geen fout melding door of wat

Toevoeging op 28/04/2015 20:17:16:

ik heb de code van u gebruikt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
        $tmp_name = $_FILES["avatar"]["tmp_name"];
$ext= pathinfo($tmp_name);
move_uploaded_file($tmp_name, "images/".$dnn['username'].".".$ext);
echo $_FILES['avatar']['error'];
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2015 20:17:48
Quote Anchor link
Apart, je zou dan een foutcode moeten zien, die aangeeft wat er fout is.
Maar wat heb je nu aan relevante code dan? Zet er anders een een stukje tekst voor:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "upload error":.$_FILES['avatar']['error'];


Een handig if-je om te kijken of move_uploaded_file gelukt is, is ook geen overbodigheid:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$tmp_name
= $_FILES["avatar"]["tmp_name"];
$ext= pathinfo($tmp_name);
$upload = move_uploaded_file($tmp_name, "images/".$dnn['username'].".".$ext);
if($upload) {
// gelukt, toon een bericht
} else {
// niet gelukt, toon een bericht, of kijk eens naar $_FILES['avatar']['error'];
}
?>
 
John breedveld

john breedveld

28/04/2015 20:30:48
Quote Anchor link
met onderstaande code toe gepast en deze geeft niks aan of dat er wat fout is gegaan
enige wat we hebben bereikt is dat de naam van de afbeelding in database terrecht komt
dat hij gewoon op vraag baar is
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.