Gegevens checken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »
Bram unknown

bram unknown

07/02/2011 15:19:49
Quote Anchor link
Hey,
In mijn vorige bericht over account aanmaken controleerden we of een account naam al bestond door daar een primary key aan te geven. Nu wil ik gewoon kijken of een account al bestaat omdat ik een login systeem maak.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
    $host
="localhost"; // Host name
    $username="root"; // Mysql username
    $password="**********"; // Mysql password weggehaald op forum
    $db_name="wizzardz"; // Database name
    $tbl_name="account"; // Table name
    
    // Connect to server and select databse.

    mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
    mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");
    
    // username and password sent from form
    $myusername=$_POST['Nickname'];
    $mypassword=$_POST['Password'];
    
    // To protect MySQL injection (more detail about MySQL injection)
    $myusername = stripslashes($myusername);
    $mypassword = stripslashes($mypassword);
    $myusername = mysql_real_escape_string($myusername);
    $mypassword = mysql_real_escape_string($mypassword);
        
    $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE username='$myusername' and password='$mypassword'";
        $result=mysql_query($sql);
    
    // Mysql_num_row is counting table row
    $count=mysql_num_rows($result);
    // If result matched $myusername and $mypassword, table row must be 1 row
    
    if($count==1){
        // Register $myusername, $mypassword and redirect to file "login_success.php"
        echo "bestaat";
    }

    else {
        echo "Wrong Username or Password";
    }

?>


Het zou gewoon moeten werken maar hij geeft deze error:

Quote:
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/WizzardzLoginCheck.php on line 26


Hij zegt dat het een boolean is ipv een nummer. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 08:47:23
 
Kris Peeters

Kris Peeters

07/02/2011 15:37:19
Quote Anchor link
Bram unknown op 07/02/2011 15:19:49:
...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    // username and password sent from form
    $myusername=$_POST['Nickname'];
    $mypassword=$_POST['Password'];
    
    // To protect MySQL injection (more detail about MySQL injection)
    $myusername = stripslashes($myusername);
    $mypassword = stripslashes($mypassword);
    $myusername = mysql_real_escape_string($myusername);
    $mypassword = mysql_real_escape_string($mypassword);
?>


Hier ben je fout bezig.
Je moet zelf goed beseffen wanneer je welke bescherming nodig hebt, en waarom.

stripslashes helpt niet tegen injection. Laat die twee lijnen weg. mysql_real_escape_string volstaat.

Verder: de warnig die je krijgt:
Er is iets mis met je SQL string. Echo na lijn 22 eens $sql. Copy paste dat in phpMyAdmin om te zien wat mySQL zegt.
Misschien gebruik je velden of tabelnamen die niet bestaan in je db, maar dat kunnen we van hier niet zien.


Wat me echter nog het meest stoort, is dat je een login systeem maakt waarin je paswoorden ongecodeerd opslaat. Dat is echt Not done.
Gewijzigd op 07/02/2011 15:40:56 door Kris Peeters
 
Bram unknown

bram unknown

07/02/2011 16:06:42
Quote Anchor link
wat me echter nog het meest stoort, is dat je een login systeem maakt waarin je paswoorden ongecodeerd opslaat. Dat is echt Not done.

Zoals je waarschijnlijk wel merkt ben ik echt een "newb" in php. Maar ik zal later proberen die passwords te coderen.

Ik probeer even wat je verteld en daarna reageer ik wel.

Bedankt alvast

Toevoeging op 07/02/2011 16:12:06:

Oke dit was een hele simpele fout. Ik had per ongeluk de verkeerde database overgezet van mijn computer naar mijn laptop.
Waardoor de username nickname heette.

Heel erg bedankt. ^^
 
Jasper DS

Jasper DS

07/02/2011 17:04:16
Quote Anchor link
Bram unknown op 07/02/2011 16:06:42:
Zoals je waarschijnlijk wel merkt ben ik echt een "newb" in php. Maar ik zal later proberen die passwords te coderen.


Zo moeilijk is dat niet. Gooi er nu dan op zen minst al een sha1() over. En ga daarna aan de slag met een salt.
Gewijzigd op 07/02/2011 17:04:38 door Jasper DS
 

07/02/2011 17:55:51
Quote Anchor link
- 'or die' is geen foutafhandeling. Bekijk wat elke functie waar je or die hebt gebruikt terug geeft en hoe je daar een nette foutafhandeling (met if) op kan maken. De html kan gewoon doorgaan als er iets mis was met de database.
- Variabelen hoeven niet tussen quotes. Zeker niet als parameters.
- Niet onnodig variabelen kopieëren, $myusername = $_POST['Nickname'] is onzin. Je stopt de variabele pas in een nieuwe variabele als je weet dat die veilig is (voor je doeleinde, dus hier mysql_real_escape_string overheen hebt gegooid).
- Selecteer wat je wilt hebben, gebruik niet *.
- mysql_query kan ook foutafhandeling gebruiken.

PHP Jasper op 07/02/2011 17:04:16:
Bram unknown op 07/02/2011 16:06:42:
Zoals je waarschijnlijk wel merkt ben ik echt een "newb" in php. Maar ik zal later proberen die passwords te coderen.


Zo moeilijk is dat niet. Gooi er nu dan op zen minst al een sha1() over. En ga daarna aan de slag met een salt.

Waarom niet direct tegelijkertijd? Dat kan best.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.