Gegevens kwijt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »
Jaap

Jaap

09/01/2008 08:16:00
Quote Anchor link
Goeiemorgen allemaal,

Ik ben al een tijdje lekker aan het prutsen met een aantal scripts, maar er doet zich een probleem op als ik informatie opvraag uit de database, om te bewerken. Er zit een "exit" functie tussen, maar dan sluit hij ook de rest van de scripts af zodat de pagina maar half laad. Blok ik dezelfde exit-functie door // ervoor te zetten, dan laad hij wel de pagina, maar als ik vervolgens zonder iets op te slaan naar een andere pagina surf, dan voert hij blanco velden in in m'n database. Het is dus of geen smoel, of geen gegevens meer. Wat gaat hier fout?

Alvast bedankt!

Jaap

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
<?php
function do_edit()
{

    check_permissions();

    global $mysql_posts_table;

    if(isset($_GET['post']))
    {

        $query = mysql_query("SELECT id FROM $mysql_posts_table");

        $ids = array();

        while($row = mysql_fetch_array($query))
            array_push($ids, $row['id']);

        $post = $_GET['post'];

        if(!in_array($post, $ids))
        {

            display('error.php');
            print '<p>No such post to edit.</p>';

            exit;
        }


        //
        // Display the form for editing this post.
        //


        if(!$_POST['titel'] || !$_POST['content'])
        {

            $query = mysql_query("SELECT * FROM $mysql_posts_table
                WHERE id=$post"
);

            $row = mysql_fetch_array($query);
            
            global $edit_titel_mypm;
            global $edit_content;
            global $edit_voor;

            $edit_titel_news = $row['titel'];
            $edit_content = $row['content'];
            $edit_voor = $row['voor'];

            $edit_content = str_replace('<br>', "\n", $edit_content);

            $edit_titel_mypm = stripslashes($edit_titel_news);
            $edit_content = stripslashes($edit_content);
            $edit_voor = stripslashes($edit_voor);

            display('edit_2.php');
            exit;  // de bewuste exit
        }

        //
        // Update het bewerkte bericht.
        //


        $titel = $_POST['titel'];
        $content = $_POST['content'];
        $voor = $_POST['voor'];
        $html = $_POST['html'];

        if(!$html)
        {

            $titel = htmlspecialchars($titel);
            $content = htmlspecialchars($content);
            $voor = htmlspecialchars($voor);
        }


        $titelpic = str_replace("\n", '<br>', $titelpic);
        $content = str_replace("\n", '<br>', $content);

        $titel = addslashes($titel);
        $content = addslashes($content);
        $voor = addslashes($voor);

        mysql_query("UPDATE $mysql_posts_table SET titel='$titel', content='$content', voor='$voor' WHERE id=$post");

        global $blog_path;

       }

    
}

?>


PS, nee, ik ben nog geen professional :-). En er hoort nog een gewoon html-form bij met invoerveldjes. Geen bijzonderheden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 17:49:58
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

09/01/2008 08:30:00
Quote Anchor link
zou je even de code ook even tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en  ?>
willen zetten dan krijgen we ook mooie kleurtjes

en er komen geen foutmeldingen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/01/2008 08:34:00
Quote Anchor link
Het is nog geen rechtstreeks antwoord op je vraag, maar deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    $query
= mysql_query("SELECT id FROM $mysql_posts_table");
    $ids = array();
    while($row = mysql_fetch_array($query))
        array_push($ids, $row['id']);
    $post = $_GET['post'];
    if(!in_array($post, $ids))
    {

        display('error.php');
        print '<p>No such post to edit.</p>';
        exit;
    }

?>

om te checken of er een post is om te editen kan een heel stuk netter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    if (isset ($_GET['post'])) {
        if (ctype_digit ($_GET['post'])) {
            $sql = "
                SELECT id
                FROM "
. $mysql_posts_table . "
                WHERE id = "
. $_GET['id'] . "
                "
;
            if ($res = mysql ($sql)) {
                if (mysql_num_rows ($res) == 0) {
                    $msg = '<p>Geen post met id: ' . $_GET['id'] . '</p>';
                }
            }
        }
    }

?>

Nog een tip: exit gebruik je liefst zo weinig mogelijk. Maak liever een var aan ($msg in dit voorbeeld) die je later met isset controleert.
De rest van je script hangt dan van de waarde in die var af.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Jaap

Jaap

09/01/2008 10:45:00
Quote Anchor link
Sorry van de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? en ?>
, maar het was een functie uit een grotere file.

Nee, foutmeldingen kwamen er niet, het werkt verder wel gewoon. Als basis gebruik ik een simpel nieuwsscript dat ik eens ergens tegen kwam. Die heb ik vervolgens uitgebreid en aangepast met de inmiddels opgedane kennis.

Met hetgeen Jan geplaatst heeft, kan ik dus weer verder aan de slag. Hopelijk is een andere opbouw dus de sleutel naar probleemloos editen.

Bedankt voor de reacties.
 
Jaap

Jaap

09/01/2008 11:55:00
Quote Anchor link
Ik heb Jan's bijdrage ingepast in de functie, maar krijg nu een melding

Warning: Wrong parameter count for mysql() in

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    if (isset ($_GET['post'])) {
        if (ctype_digit ($_GET['post'])) {
            $sql = "
                SELECT id
                FROM "
. $mysql_posts_table . "
                WHERE id = "
. $_GET['id'] . "
                "
;
            if ($res = mysql ($sql)) {  // hiernaar verwijst de foutmelding
                if (mysql_num_rows ($res) == 0) {
                    $msg = '<p>Geen post met id: ' . $_GET['id'] . '</p>';
                }
            }
        }
    }

?>


Ik heb inmiddels wel mijn code "netter" proberen te maken als het gaat om de query's. Voor de rest is het nog veel bijleren.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/01/2008 11:57:00
Quote Anchor link
Maak van die mysql() eens mysql_query() ;-)
 
Jaap

Jaap

09/01/2008 12:00:00
Quote Anchor link
Ah! Mercy ! :-)
 
Jaap

Jaap

09/01/2008 15:21:00
Quote Anchor link
YES: Jaap-doet-dansje!!!!!!!!!!

Met het stukje script van Jan bleef ik er niet uitkomen, echter met de tips over het maken van een variabele en het gebruik van isset is het gelukt!!!!

Ik heb in de gebruikte form een hidden veld toegevoegd met de naam en de value "zomaar". Deze controleer ik nu met isset. Doordat dit nieuwe stukje het oude update-gedeelte tussen accolades heeft gezet, krijgt het script geen foute opdrachten meer.

Vanaf nu is het exit met de exits!!!!!!

Bedankt Jan, en de anderen ook natuurlijk!!!!


Jaap
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.