Gegevens opvragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »
Axel de Mol

Axel de Mol

28/03/2005 15:39:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een website over vogelgeluiden en ik heb al een scriptje gemaakt om de gegevens over die vogels in een database te zetten zodat ze op het gewenste moment op te vragen. Dat is nu gelukt. Nu wil ik de gegevens in een klein overzichtje hebben waarbij er ook knoppen zijn zodat ik de gegevens later kan bewerken en verwijderen. Alleen ik zit een beetje vast. Ik zal alvast hier het script neerzetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('header.inc'); ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
  //-- maak eerst de connectie met de database!
    $user = "xxx";
    $pass = "xxx";
    $host = "localhost";
    $dbdb = "xxx";

    if (!mysql_select_db($dbdb, mysql_connect($host, $user, $pass)))
    {

        echo "Kan geen verbinding maken met de database.";
        exit();
    }

?>


<!-- bovenkant gegevenstabel -->

<table border="1" width="80%" align="center">
<tr><td colspan="6" align="center"><h2>Vogels</h2></td></tr>
<tr><th>ID</th><th>Naam</th><th>Latijnse naam</th><th>Bewerken</th><th>Verwijderen</th></tr>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

    //laten zien van gegevens

    while (list($id, $naam, $latnaam) = mysql_fetch_row($result)){
    echo("<td>$id </td><td> $naam </td><td> $latnaam </td>
    <td><a href=\"bewerk_vogel.php?id=$id\">Bewerken</a></td>
    <td><a href=\"verwijder_vogel.php?id=$id\">Verwijder</a></td></tr>\n"
);
   }

?>


</table>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('footer.inc'); ?>



Nu heb ik dus het vage idee wat er fout is. Maar ik heb dit scriptje regelrecht uit een boek overgenomen en alleen een beetje aangepast. Dus ik nam aan dat het wel zou werken. Maar dat was dus helaas niet het geval.

Hij maakt verbinding met de database (dat is dus het probleem niet) maar ik heb nergens aan moeten geven welke tabel ik moet selecteren. (tabel heet "vogel") Ook worden een stel variabelen aangegeven waar ik nooit gegevens aan vastgekoppelt heb. Weten jullie misschien hoe ik het op kan lossen. Sorry als de vraag een beetje dom is, maar ik heb nog maar ervaring met mysql.
Gewijzigd op 29/03/2005 09:28:00 door Axel de Mol
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 00:21:54
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2005 15:44:00
Quote Anchor link
$result wordt nergens gedefineerd. Je voert een query op je database uit.

Doe je trouwens met mysql_query().
Er staan op deze site wel een paar geschikte tutorials daarover.
 
Axel de Mol

Axel de Mol

28/03/2005 15:58:00
Quote Anchor link
hmm... toch niet zo'n geweldig boek dus ;)

naja.. ik zal iig eens de tutorials enzo door gaan lezen nu. Bedankt voor de tips
 
Axel de Mol

Axel de Mol

28/03/2005 16:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

    //laten zien van gegevens

    $sql = "SELECT * FROM vogel";

    while (list($id, $naam, $latnaam) = mysql_query($sql)){
    echo("<td>$id </td><td> $naam </td><td> $latnaam </td>
    <td><a href=\"bewerk_vogel.php?id=$id\">Bewerken</a></td>
    <td><a href=\"verwijder_vogel.php?id=$id\">Verwijder</a></td></tr>\n"
);
   }

?>



Begint dit er al iets meer op te lijken?? Had hier een kleine tutorial gelezen over mysql_query maar dat werkte zo dus nog niet helemaal. Ja, ik weet eigenlijk ook nog niet echt hoe ik het moet implementeren. Moet eens een keer een beter boek gaan kopen.
Gewijzigd op 29/03/2005 09:27:00 door Axel de Mol
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2005 16:13:00
Quote Anchor link
Je eerst geposte script was prima, naast dat er een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT * FROM vogel";
achti lijntje miste. Maar nu heb je weer te veel verandert.

Zet in het script wat je eerst had gemaakt (1e post) eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$result = mysql_query("SELECT * FROM vogel");


/edit: waar? nou bijvoorbeeld net onder of boven "//laten zien van gegevens"
Gewijzigd op 28/03/2005 16:14:00 door Jelmer -
 
Axel de Mol

Axel de Mol

28/03/2005 16:25:00
Quote Anchor link
bedankt :)

het werkt. Wie weet komt er nog meer te staan in die topic want ik ga nu aan het bewerk gedeelte beginnen
 
Axel de Mol

Axel de Mol

28/03/2005 20:45:00
Quote Anchor link
Ik ben er weer niet helemaal uitgekomen. Ik ben een script aan het maken om de gegevens te bewerken die al in de database geplaatst zijn. Alleen het bovenste veld wordt de inhoud weer gegeven (het "naam" gedeelte dus) Graag hulp hierbij ;)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('header.inc') ?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php


  //-- maak eerst de connectie met de database!
    $user = "xxx";
    $pass = "xxx";
    $host = "localhost";
    $dbdb = "xxx";

    if (!mysql_select_db($dbdb, mysql_connect($host, $user, $pass)))
    {

        echo "Kan geen verbinding maken met de database.";
        exit();
    }


    // controleren of de pagina zichzelf heeft aangeroepen
    // via hidden field uit het formulier

if (isset($_POST["bevestiging"])){
    // query samenstellen

        $query="UPDATE vogel SET
            naam = '"
. $_POST["naam"] ."',
            latnaam = '"
. $_POST["latnaam"] ."',
            bericht = '"
. $_POST["bericht"] ."',
            geluidurl = '"
. $_POST["geluidurl"] ."',
            imageurl = '"
. $_POST["imageurl"] ."',
            grafurl = '"
. $_POST["grafurl"] ."'
            WHERE id='"
.$POST["id"] ."'";

            $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
            echo("De volgende opdracht is uitgevoerd: <b>$query</b><br>\n");
            if ($result){
            echo ("Record nummer " .$_POST["id"] . " is bijgewerkt</b><br>\n");
            echo ("<a href=\"overzicht.php\">Terug naar het overzicht </a>");
            }
}
else{

    // pagina heeft zichzelf nog niet aangeroepen
    // formulier weergeven om gegevens te verwerken


      $query="SELECT * FROM vogel WHERE id='" . $_GET["id"]."'";
      $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " .mysql_error());
    ?>


<h2>Een vogel bewerken</h2>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
while (list($id, $naam, $latnaam, $bericht, $geluidurl, $imageurl, $grafurl) =
mysql_fetch_row($result)){

 $nm=$naam;
 $lnm=$latnaam;
 $brt=$bericht;
 $gld=$geluidurl;
 $imge=$imageurl;
 $grf=$grafurl;
}

?>


<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]); ?>
" method="post">
<input type="hidden" name="bevestiging" value="1">
<input type="hidden" name="id" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_GET["$id"]); ?>
">

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<td>Naam:</td>
<td><input type="text" name="naam" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($nm); ?>
" size="30"></td>
<tr>
<td>Latijnse naam:</td>
<td><input type="text" name="latnaam" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($ln); ?>
" size="30"></td>
<tr>
<td>URL geluid:</td>
<td><input type="text" name="geluidurl" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($gld); ?>
" size="30"></td>
<tr>
<td>URL grafiek:</td>
<td><input type="text" name="grafurl" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($grf); ?>
" size="30"></td>
<tr>
<td>URL plaatje:</td>
<td><input type="text" name="imageurl" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($imge); ?>
" size="30"></td>
<tr>
<td>Beschrijving vogel:</td>
<td><textarea name="bericht" rows="10" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($brt); ?>
" cols="50"></textarea></td>
<tr>
<td><input type="submit" value="Bijwerken">
<input type="Button" value="Terug" onclick="javascript:history.back();"></td>
</table>
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

    //else blok afsluiten
}
?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('footer.inc') ?>
Gewijzigd op 29/03/2005 09:26:00 door Axel de Mol
 
Axel de Mol

Axel de Mol

29/03/2005 15:35:00
Quote Anchor link
heeft niemand een idee hoe ik dit op kan lossen. Heb het namelijk nodig voor een werkstuk wat ik graag morgenavond af wil hebben.
 
Joris van Rooij

Joris van Rooij

29/03/2005 15:40:00
Quote Anchor link
Je sluit de rows niet af in de table met </tr>
 
Jelmer -

Jelmer -

29/03/2005 16:01:00
Quote Anchor link
Je moet je uitvoer als het ware betrekken in de while-lus, ander geeft hij alleen de laatste uitvoer.

En oja, echo is niet een functie, echo is gewoon echo (weet het even niet anders te brengen) en gebruik je als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo "hello world";
echo $_GET['page'];
?>


Print() doet het zelfde, maar is wel een functie. Dus dan mag je wel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print($brt); ?>
maar zeker niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($brt); ?>
 
- wes  -

- wes -

29/03/2005 16:07:00
Quote Anchor link
// OT \\
// petersons vogelgids? prachtig stukje cabaret van bert visser daarbij :)
 
Axel de Mol

Axel de Mol

29/03/2005 16:32:00
Quote Anchor link
jazeker gebruiken wij petersons ;)

en bedankt voor de tips... ik zal het eens uitproberen.
 
Axel de Mol

Axel de Mol

29/03/2005 16:43:00
Quote Anchor link
nou... van die echo's heb ik prints gemaakt. Bij het gedeelte van weergeven tekst dus. Alleen die while lus moet ik nog even kijken hoe ik dat goed moet implementeren. Dat weet ik dus nog niet helemaal. Ben nog niet zo lang bezig met PHP ;)
 
Axel de Mol

Axel de Mol

30/03/2005 13:17:00
Quote Anchor link
sorry dat ik dit topic iets omhoog krik. Maar het is me niet echt gelukt. Kunnen jullie aanwijzingen geven hoe het te doen??
 
Axel de Mol

Axel de Mol

03/04/2005 14:11:00
Quote Anchor link
graag zou ik nog een antwoord willen hebben op mijn laatste vraag. Zit met een deadline voor dit werkstuk en ik kom er maar niet uit.

En het 2e probleem is dat mijn server plat ligt. Zit me echt niet mee vandaag.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.