Gegevens uit andere tabel gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »
Marcel Vuuren

Marcel Vuuren

29/12/2022 08:44:16
Quote Anchor link
Beste PHP-ers,

Ik heb een WK database met 29 tabellen waarin data zitten. (1930 t/m 2018, 2022 Qatar komt er nog aan). Tussen de tabellen zitten FOREIGN KEYS voor ID's.

Ik wil graag deze data presenteren op een website (via PHP script) en dat lukt prima als het gaat om één tabel.
In verschillende tabellen zitten team_id's weergeven als T-80 i.p.v. de naam van het team. In de teams tabel staat T-80 voor Uruguay (teams.team_name)

Op welke manier kan ik de team naam (team_name) laten verschijnen op de pagina tour.php welke komt uit de andere tabel teams.team_name?

Hieronder de twee PHP pagina's als URL. De tabellen op de pagina komen exact overeen met de tabelstructuur namen.

Pagina (tabel) tournament_standings (https://voetbalmatch.eu/tour.php)
Pagina (tabel) teams (https://voetbalmatch.eu/teams.php)

P.s. als iemand interesse heeft in de WK data dan kan ik een SQL script sturen welke je zo kunt inladen in PhPMyAdmin. Stuur mij een DM ;-)

Deel van HTML/PHP code van tour.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<table class="table table-bordered">
                            <thead>
                                <tr>
                                    <th>tournament_id</th>
                                    <th>position</th>
                                    <th>team_id</th>
                                </tr>
                            </thead>
                            <tbody>
                                <?php
                                    $con
= mysqli_connect('db.voetbalmatch.eu', 'mdxxx', 'xxxxxxxxx', 'mdxxx');

                                    $query = "SELECT *
                                                FROM tournament_standings
                                                WHERE position < '4'
                                                ORDER BY tournament_id ASC"
;

                                    $query_run = mysqli_query($con, $query);

                                    if(mysqli_num_rows($query_run) > 0)
                                    {

                                        foreach($query_run as $row)
                                        {

                                            ?>

                                            <tr>
                                                <td><?= $row['tournament_id']; ?></td>
                                                <td><?= $row['position']; ?></td>
                                                <td><?= $row['team_id']; ?></td>
                                            </tr>
                                            <?php
                                        }
                                    }

                                    else
                                    {
                                        ?>

                                            <tr>
                                                <td colspan="4">No Record Found</td>
                                            </tr>
                                        <?php
                                    }
                                ?>


                            </tbody>
                        </table>


Deel van HTML/PHP code van teams.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<table class="table table-bordered">
                            <thead>
                                <tr>
                                <th>team_id</th>
                                <th>team_name</th>
                                <th>team_code</th>
                                <th>federation_name</th>
                                <th>region_name</th>
                                <th>confederation_id</th>
                                <th>team_wikipedia_link</th>
                                <th>federation_wikipedia_link</th>
                                </tr>
                            </thead>
                            <tbody>
                                <?php
                                    $con
= mysqli_connect('db.voetbalmatch.eu', 'mdxxx', 'xxxxxxxxx', 'mdxxx');

                                    $query = "SELECT * FROM teams";

                                    $query_run = mysqli_query($con, $query);

                                    if(mysqli_num_rows($query_run) > 0)
                                    {

                                        foreach($query_run as $row)
                                        {

                                            ?>

                                            <tr>
                                            <td><?= $row['team_id']; ?></td>
                                            <td><?= $row['team_name']; ?></td>
                                            <td><?= $row['team_code']; ?></td>
                                            <td><?= $row['federation_name']; ?></td>
                                            <td><?= $row['region_name']; ?></td>
                                            <td><?= $row['confederation_id']; ?></td>
                                            <td><?= $row['team_wikipedia_link']; ?></td>
                                            <td><?= $row['federation_wikipedia_link']; ?></td>
                                            </tr>
                                            <?php
                                        }
                                    }

                                    else
                                    {
                                        ?>

                                            <tr>
                                                <td colspan="4">No Record Found</td>
                                            </tr>
                                        <?php
                                    }
                                ?>


                            </tbody>
                        </table>
Gewijzigd op 29/12/2022 08:46:13 door Marcel Vuuren
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 15:00:55
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

29/12/2022 10:29:33
 
Marcel Vuuren

Marcel Vuuren

29/12/2022 16:05:48
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 29/12/2022 10:29:33:


Dank, gelukt!
Gewijzigd op 29/12/2022 16:57:40 door Marcel Vuuren
 
Ivo P

Ivo P

02/01/2023 13:15:05
Quote Anchor link
"Ik heb een WK database met 29 tabellen waarin data zitten. (1930 t/m 2018, 2022 Qatar komt er nog aan)"

Is 1 tabel met een extra kolom "jaartal" niet eenvoudiger?
 
Marcel Vuuren

Marcel Vuuren

09/01/2023 13:27:53
Quote Anchor link
Ivo P op 02/01/2023 13:15:05:
"Ik heb een WK database met 29 tabellen waarin data zitten. (1930 t/m 2018, 2022 Qatar komt er nog aan)"

Is 1 tabel met een extra kolom "jaartal" niet eenvoudiger?

Nee, in dit geval niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/01/2023 14:38:20
Quote Anchor link
Met welke reden?
 
Marcel Vuuren

Marcel Vuuren

10/01/2023 08:44:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/01/2023 14:38:20:
Met welke reden?


Verschillende tabellen hebben verwijzingen naar andere tabellen, zoals tournament_id, year, team_name, team_country_code, player_name, player_country, etc. Deze zijn verbonden met verschillende FOREIGN KEYS
Je kan natuurlijk een kolom jaar erbij maken, maar er is niet voor niets een relationele database gemaakt. Wanneer je de database structuur en de data kent is een kolom jaar niet nodig als je INNER JOINS gebruikt lost dit zichzelf op.

Ik lever met alle liefde de datafile voor het inladen in PHPmyAdmin (tabellen en data) aan voor meer inzage in de structuur.
 
Ivo P

Ivo P

10/01/2023 08:54:44
Quote Anchor link
Een goede database struktuur heeft doorgaans geen genummerde kolommen of tabellen.

Daarmee is het mogelijk om vanaf de start te kunnen werken met de database, zonder tussentijds tabellen of kolommen toe te moeten voegen.

Elk jaar de developer erbij roepen omdat er voor het nieuwe jaar een set tabellen moet worden toegevoegd, is een no-go.

Jij doet nu kennelijk zo iets als je de uitslagen van 2022 wilt zien:

SELECT * FROM uitslagen_2022;

Ik zou doen:

SELECT * FROM uitslagen WHERE jaar = 2022;

Of,
SELECT uitslagen.*
FROM uitslagen
JOIN competitie ON competitie.id = uitslagen.competitie_id AND competitie.naam = 'WK 2022';

Daarmee zou je zelfs EK uitslagen in dezelfde tabel kwijt kunnen.
Dat heeft niets te maken met de relaties naar de tabellen teams.

En welke speler in welk jaar mee deed in een team, kun je ook opnemen in een koppeltabel.
Daarmee geef je dan aan dat speler_id = 123 meedeed bij team_id = 31 in het jaar 1974 en ook een keer in 1976

Maar nogmaals: een struktuur blijft ongewijzigd door de tijd. (tenzij je features toevoegt natuurlijk, maar "nieuw jaar" is geen nieuwe feature).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.