gegevens uit tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 16:44:20
Quote Anchor link
Ik weet hoe je in php met database connect, ik heb nu een in MySQL een user bestand.
Ik wil graag doormiddel van php van useer met id1 de name weergeven.

Hoe moet ik dit doen?

Groet niels
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:56:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 16:46:02
Quote Anchor link
Je bedoelt dat je een databasetabel met users hebt, waarvan je de naam van het ID-nummer 1 wilt weten?
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 16:48:21
Quote Anchor link
Correct!
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 16:51:23
Quote Anchor link
Misschien www.phptuts.nl eens doorspitten?
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 16:52:00
Quote Anchor link
Als je mysql gaat gebruiken kan je iets van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("SELECT naam FROM users WHERE id='1'");


Dit is de juiste code zo snel uit mijn hoofd
Maar het is misschien aan te raden tutorials te volgen
Gewijzigd op 27/11/2014 16:52:32 door Kevin J
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/11/2014 16:57:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$user_id
= 1;

$db = mysqli_connect('localhost', 'root', 'pass', 'database');


if (mysqli_connect_errno()) {
    echo 'Connectie mislukt: ' . mysqli_connect_error();
    exit();
}


$result = mysqli_query($db, "SELECT name FROM users WHERE id=" . $user_id);

if(!$result) {
    echo 'Query mislukt: ' . mysqli_error($db);
    exit();
}


if($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    echo 'Username: ' . $row['name'];
}
else {
    echo 'User met id '  . $user_id . ' is niet gevonden.';
}


?>
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:00:30
Quote Anchor link
Blijft wit...

Toevoeging op 27/11/2014 17:00:54:

Niels Rietveld op 27/11/2014 17:00:30:
Blijft wit... Kevin.
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 17:05:39
Quote Anchor link
Niels Rietveld op 27/11/2014 17:00:30:
Blijft wit...

Toevoeging op 27/11/2014 17:00:54:

Niels Rietveld op 27/11/2014 17:00:30:
Blijft wit... Kevin.


Ik zal code beetje uitwerken dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$host = "localhost";
$user = "login";
$wachtwoord = "welkom123";
$DBNaam = "TestDB";
mysql_connect("$host", "$user", "$wachtwoord") or die("De verbinding met de database kan niet worden gemaakt".mysql_error());
mysql_select_db($DBNaam) OR die("De database kan niet worden gevonden.");
$naam = mysql_query("SELECT naam FROM users WHERE id='1'");
echo $naam;


Pas bij de mysql_connect aan naar de juiste gegvens, en bij de query eventueel de nam 'users'
'Naam' is de row
'Users' staat voor de kolom
Gewijzigd op 27/11/2014 17:07:26 door Kevin J
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:07:41
Quote Anchor link
Als nog wit Kevin....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:12:52
Quote Anchor link
@Kevin, je vergeet je query te fetchen met mysql_fetch_assoc()

Anyway, zet bij het testen en ontwikkelen de PHP error_reporting en display_errors altijd aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
Gewijzigd op 27/11/2014 17:14:45 door - Ariën -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:15:04
Quote Anchor link
Die staan aan, enkel is alles wit oo kmet jou code erbij aar..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:16:54
Quote Anchor link
Apart, dan zou ik maar eens step-by-step trial and error doen. Zet eens als eerste na
<?php een:
echo "Test1"; neer. En kijk om deze zichtbaar wordt. Als je steeds verder in de code duikt en meer van deze tijdelijke echo's plaatst moet duidelijk worden waar de fout zit.
Gewijzigd op 27/11/2014 17:18:11 door - Ariën -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:18:34
Quote Anchor link
moment

Toevoeging op 27/11/2014 17:19:48:

Nu geeft die "Test1" neer.

Toevoeging op 27/11/2014 17:21:02:

Kan niemand gewoon de juiste code geven of die van Kevin herschrijven?
Gewijzigd op 27/11/2014 17:19:10 door Niels Rietveld
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:22:20
Quote Anchor link
Die van Frank is een goede logische opzet. Borduur daar eens verder op voort...
Let wel dat je daar uitsluitend de PHP-MySQLi gebruikt i.p.v. die van PHP-MySQL.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 17:22:47
Quote Anchor link
Niels Rietveld op 27/11/2014 17:18:34:
Kan niemand gewoon de juiste code geven of die van Kevin herschrijven?


En wat doe jij dan zelf?
Gewijzigd op 27/11/2014 17:34:02 door - SanThe -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:28:50
Quote Anchor link
Frank, en aar bedankt!

Het werkt! [opgelost]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:52:07
Quote Anchor link
Fijn dat het opgelost is!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/11/2014 21:40:33
Quote Anchor link
- SanThe - op 27/11/2014 17:22:47:
Niels Rietveld op 27/11/2014 17:18:34:
Kan niemand gewoon de juiste code geven of die van Kevin herschrijven?


En wat doe jij dan zelf?

copy / paste .....
 
Koen Hollander

Koen Hollander

28/11/2014 11:06:15
Quote Anchor link
Als wij jou de code gaan voorkouwen dan komt er weinig van terecht. En dan stel je keer op keer vragen op phphulp.nl.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2014 11:37:27
Quote Anchor link
Een beetje een vooroordeel, Koen.

Maar het komt er op neer dat we graag mensen helpen, die zelf ook ook initiatief tonen door zelf wat te proberen. Het is dat we elkaar helpen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.