gegevens uit tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 16:44:20
Quote Anchor link
Ik weet hoe je in php met database connect, ik heb nu een in MySQL een user bestand.
Ik wil graag doormiddel van php van useer met id1 de name weergeven.

Hoe moet ik dit doen?

Groet niels
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:22:50
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 16:46:02
Quote Anchor link
Je bedoelt dat je een databasetabel met users hebt, waarvan je de naam van het ID-nummer 1 wilt weten?
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 16:48:21
Quote Anchor link
Correct!
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 16:51:23
Quote Anchor link
Misschien www.phptuts.nl eens doorspitten?
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 16:52:00
Quote Anchor link
Als je mysql gaat gebruiken kan je iets van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("SELECT naam FROM users WHERE id='1'");


Dit is de juiste code zo snel uit mijn hoofd
Maar het is misschien aan te raden tutorials te volgen
Gewijzigd op 27/11/2014 16:52:32 door Kevin J
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/11/2014 16:57:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$user_id
= 1;

$db = mysqli_connect('localhost', 'root', 'pass', 'database');


if (mysqli_connect_errno()) {
    echo 'Connectie mislukt: ' . mysqli_connect_error();
    exit();
}


$result = mysqli_query($db, "SELECT name FROM users WHERE id=" . $user_id);

if(!$result) {
    echo 'Query mislukt: ' . mysqli_error($db);
    exit();
}


if($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    echo 'Username: ' . $row['name'];
}
else {
    echo 'User met id '  . $user_id . ' is niet gevonden.';
}


?>
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:00:30
Quote Anchor link
Blijft wit...

Toevoeging op 27/11/2014 17:00:54:

Niels Rietveld op 27/11/2014 17:00:30:
Blijft wit... Kevin.
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 17:05:39
Quote Anchor link
Niels Rietveld op 27/11/2014 17:00:30:
Blijft wit...

Toevoeging op 27/11/2014 17:00:54:

Niels Rietveld op 27/11/2014 17:00:30:
Blijft wit... Kevin.


Ik zal code beetje uitwerken dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$host = "localhost";
$user = "login";
$wachtwoord = "welkom123";
$DBNaam = "TestDB";
mysql_connect("$host", "$user", "$wachtwoord") or die("De verbinding met de database kan niet worden gemaakt".mysql_error());
mysql_select_db($DBNaam) OR die("De database kan niet worden gevonden.");
$naam = mysql_query("SELECT naam FROM users WHERE id='1'");
echo $naam;


Pas bij de mysql_connect aan naar de juiste gegvens, en bij de query eventueel de nam 'users'
'Naam' is de row
'Users' staat voor de kolom
Gewijzigd op 27/11/2014 17:07:26 door Kevin J
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:07:41
Quote Anchor link
Als nog wit Kevin....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:12:52
Quote Anchor link
@Kevin, je vergeet je query te fetchen met mysql_fetch_assoc()

Anyway, zet bij het testen en ontwikkelen de PHP error_reporting en display_errors altijd aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
Gewijzigd op 27/11/2014 17:14:45 door - Ariën -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:15:04
Quote Anchor link
Die staan aan, enkel is alles wit oo kmet jou code erbij aar..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:16:54
Quote Anchor link
Apart, dan zou ik maar eens step-by-step trial and error doen. Zet eens als eerste na
<?php een:
echo "Test1"; neer. En kijk om deze zichtbaar wordt. Als je steeds verder in de code duikt en meer van deze tijdelijke echo's plaatst moet duidelijk worden waar de fout zit.
Gewijzigd op 27/11/2014 17:18:11 door - Ariën -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:18:34
Quote Anchor link
moment

Toevoeging op 27/11/2014 17:19:48:

Nu geeft die "Test1" neer.

Toevoeging op 27/11/2014 17:21:02:

Kan niemand gewoon de juiste code geven of die van Kevin herschrijven?
Gewijzigd op 27/11/2014 17:19:10 door Niels Rietveld
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:22:20
Quote Anchor link
Die van Frank is een goede logische opzet. Borduur daar eens verder op voort...
Let wel dat je daar uitsluitend de PHP-MySQLi gebruikt i.p.v. die van PHP-MySQL.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 17:22:47
Quote Anchor link
Niels Rietveld op 27/11/2014 17:18:34:
Kan niemand gewoon de juiste code geven of die van Kevin herschrijven?


En wat doe jij dan zelf?
Gewijzigd op 27/11/2014 17:34:02 door - SanThe -
 
Niels Rietveld

Niels Rietveld

27/11/2014 17:28:50
Quote Anchor link
Frank, en aar bedankt!

Het werkt! [opgelost]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:52:07
Quote Anchor link
Fijn dat het opgelost is!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/11/2014 21:40:33
Quote Anchor link
- SanThe - op 27/11/2014 17:22:47:
Niels Rietveld op 27/11/2014 17:18:34:
Kan niemand gewoon de juiste code geven of die van Kevin herschrijven?


En wat doe jij dan zelf?

copy / paste .....
 
Koen Hollander

Koen Hollander

28/11/2014 11:06:15
Quote Anchor link
Als wij jou de code gaan voorkouwen dan komt er weinig van terecht. En dan stel je keer op keer vragen op phphulp.nl.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2014 11:37:27
Quote Anchor link
Een beetje een vooroordeel, Koen.

Maar het komt er op neer dat we graag mensen helpen, die zelf ook ook initiatief tonen door zelf wat te proberen. Het is dat we elkaar helpen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.