geshi

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 14:39:00
Quote Anchor link
Ik maak gebruik van geshi voor colorcoding en line nummers
nu zit ik met het volgende probleem ik haal de bericht uit de database.

probleem is dat gelijk de hele bericht 'ge-geshied' word .

hoe zorg ik ervoor dat ik netzoals op deze forum alleen alles tussen < ? php en ? > 'ge -geshied' krijg?????
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 04:02:30
 
Wouter K

Wouter K

28/03/2008 14:45:00
Quote Anchor link
bedoel je gescheiden krijgt ?
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2008 15:00:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar preg_replace_callback.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 16:54:00
Quote Anchor link
jaah zoals dit :


normaal tekst

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

php codes

?>




ik heb zelf:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?
$query
= "SELECT *
              FROM   tbl_replies
              WHERE     reply_toppic ="
.$_GET['id']. "
              ORDER BY reply_ID ASC"
;
    $mysql = mysql_query($query) or die(mysql_error());

    while ($row = mysql_fetch_array($mysql)) {
        

    
        $bericht = $row['reply_bericht'];
        

        $bericht =& new GeSHi($bericht, 'php');
        $bericht->set_header_type(GESHI_HEADER_DIV);
        
        
        
        echo $row['reply_user'].
             '<br>'
             .$bericht->parse_code();

    }

?>


dit 'Geshied' alles wat dus niet de bedoeling is :(
met die preg_Replace_callback kom ik er nie egt uit
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruud van Dijk
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

28/03/2008 17:20:00
Quote Anchor link
Or die? Tabel? Font? Hóóó 'ns effe! Zulke dingen kun je makkelijk weergeven in een div. In plaats van font gebruiken we tegenwoordig span.

Or die is een lelijke, lompe manier van foutafhandeling. Eigenlijk kun je het niet eens foutafhandeling noemen: je doodt geen pagina's/errors/tekst, toch?

$query is wel een goede variabele naam. $mysql daarintegen niet. Het resultaat wat je krijgt uit mysql_query() is geen mysql. Zoiets heet een resultaat. $result of $resultaat zal dus eerder op z'n plaats zijn.

Met ordenen op een ID zal Frank blij zijn. Een ID is niets, het geeft alleen een uniek record aan. Je kunt beter op een datum ordenen. Data zeggen veel meer dan IDs, wat eigenlijk maar een cijfertje is.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 17:28:00
Quote Anchor link
kan net zo goed op ID want het is autoincrement dus op datum geeft de zelfde resultaat

verder klopt het dat ik het beter $result kan noemen


$bericht = str_replace('
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php', '<table border="1" width="700px" align="center"><tr><td><font size="4" color="red">CODE</font>', $bericht);
        $bericht = str_replace('?>


', '</td></tr></table>', $bericht);


moet weg dus zal mn post ff editen ;)

maar nu hoop ik eigenlijk nog op een antwoord op mn vraag:)
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

28/03/2008 17:37:00
Quote Anchor link
Quote:
Een ID is niets, het geeft alleen een uniek record aan.

Ben maar eigenwijs, van mijn part ga je de discussie aan met Frank. Je zult toch niet winnen...

Je kunt misschien via htmlentities() eerst de PHP-tags 'kapot' maken. Daardoor zullen ze sowieso weergeven worden. Controleer dan op de entity-codes van de < en > om op de tags te strippen. Het gebruik van preg_replace() is hier ook aan te raden. Met str_replace() red je het niet.
 
Wouter K

Wouter K

28/03/2008 17:54:00
Quote Anchor link
Djemo schreef op 28.03.2008 17:37:
Quote:
Een ID is niets, het geeft alleen een uniek record aan.

Ben maar eigenwijs, van mijn part ga je de discussie aan met Frank. Je zult toch niet winnen...

Je kunt misschien via htmlentities() eerst de PHP-tags 'kapot' maken. Daardoor zullen ze sowieso weergeven worden. Controleer dan op de entity-codes van de < en > om op de tags te strippen. Het gebruik van preg_replace() is hier ook aan te raden. Met str_replace() red je het niet.


Maar zoals Frank zegt htmlentities zijn niet goed voor in een Db te stoppen wel om er weer uit te halen.
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2008 18:07:00
Quote Anchor link
Zo lang je maar de originele inhoud van het bericht in je database hebt, kan je bijvoorbeeld deze functie gebruiken om alleen de code binnen een post een kleurtje te geven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function highlight_callback($matches)
{

    return highlight_string($matches[1], true);
}


/* of voor Geshi */
function highlight_callback($matches)
{

    $geshi = new GeSHi($matches[1], 'php');
    $geshi->set_header_type(GESHI_HEADER_DIV);
    return $geshi->parse_code();
}


$bericht = preg_replace_callback('{<\?(?:php|=)?(.+?)\?' . '>}s', 'highlight_callback', $bericht);

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

28/03/2008 18:13:00
Quote Anchor link
@Wouter: kun jij mij een quote geven waar ik zeg dat je htmlentities() van te voren moet gebruiken? Ik heb het nooit gehad over handelingen voor een query. Ik heb het alleen maar gehad over handelingen voor het weergeven ;).

@Jelmer: ik verbaas me altijd weer over regexs...
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 18:15:00
Quote Anchor link
die van jelmer werkt inderdaad er zit alleen nog een probleempje achter
want hij voert de html codes uit hoe ga ik dat nog tegen en op welke plek moet ik het zetten ?
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

28/03/2008 18:21:00
Quote Anchor link
dan moet je htmlspecialchars gebruiken.
dus op regel 14 van Jelmers script dit plaatsen:
$bericht = htmlspecialchars($bericht);
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 18:26:00
Quote Anchor link
dan gaat de geshi fucntie verloren dus werkt niet :(

EDIT: komt als gwone tekst neer zonder kleur :( etc
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruud van Dijk
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

28/03/2008 18:34:00
Quote Anchor link
Dat is waar ook,
Ik neem aan dat je ná regel 15 $bericht echoed?
Dan moet je
$bericht = htmlspecialchars($bericht);
tussen
$bericht = preg_replace_callback('{<\?(?:php|=)?(.+?)\?' . '>}s', 'highlight_callback', $bericht);
en
echo $bericht; // oid.
zetten.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 18:39:00
Quote Anchor link
hij word gereturned dus word geen echo gebruikt ;)

zelf dacht ik aan return $geshi->parse_code(); vervangen door return htmlspecialchars($geshi->parse_code());

maar dat geeft ook geen kleurcodes enzo weer etc :(
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

28/03/2008 18:50:00
Quote Anchor link
Wordt wel lastig zo ;)
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2008 18:51:00
Quote Anchor link
Je moet de code even van de rest van het bericht scheiden, omdat je de code apart moet behandelen (hier moet immers geen htmlentities overheen, over de rest van het bericht wel) Daarna moet je beiden weer samenvoegen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
function substitute_code_callback($matches)
{

    global $code;
    $code[] = $matches[0];
    $identifier = count($code) - 1;
    
    return chr(0) . $identifier . chr(0);
}

function
highlight_code_callback($matches)
{

    global $code;
    return highlight_string($code[$matches[1]], true);
}


/* Deze array bevat tijdelijk alle code van een bericht. Let op dat je hem
   voor je aan een nieuw bericht begint weer even leegt */

$code = array();

/* Code extraheren */
$bericht = preg_replace_callback('{<\?(?:php|=)?(.+?)\?'.'>}s', 'substitute_code_callback', $bericht);

/* Voer alle handelingen op de rest van het bericht uit, zoals UBB & HTML */
$bericht = htmlentities($bericht, ENT_QUOTES, 'UTF-8');

/* Code gehighlight weer terug in het bericht plaatsen */
$bericht = preg_replace_callback('{\x00([0-9]+?)\x00}', 'highlight_code_callback', $bericht);

echo $bericht;
?>

Je moet de highlight-functie nog even naar geshi omzetten. Merk op dat ik hier 0bytes gebruik als plaatsvervangers voor de code. Normaal komen die als het goed is niet voor in een bericht.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 19:44:00
Quote Anchor link
dat werkt inderdaad super nu alleen nog een vraagje over de opmaak...

de niet code gedeelte worden de enters weggelaten hoe krijg ik die terug
ik weet dat er zoeits bestaat als nl2br maar zou niet weten waar ik het moet toepassen :(
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2008 20:04:00
Quote Anchor link
Na
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$bericht = htmlentities($bericht, ...);

voeg je nl2br toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$bericht = nl2br($bericht);


nl2br zet het \n (newline) karakter om in een HTML break, <br>. Daarom moet je het na htmlentities doen. Geshi doet dit al voor je code, dus daarom moet het voor de tweede preg_replace_callback.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 20:19:00
Quote Anchor link
thanx :)

volgende probleeem ..:(

als ik geen php code in een bericht zit dan krijg ik de volgende foutmelding:

Fatal error: Cannot redeclare substitute_code_callback() (previously declared in C:\wamp\www\Project5 Forum\toppic.php:105) in C:\wamp\www\Project5 Forum\toppic.php on line 105


hoe krijg ik die weg ??
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2008 20:24:00
Quote Anchor link
Heb je de functies binnen een lus gezet? Of staan ze op meerdere plekken? Want je mag een functie maar 1 keer definiëren.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.