getal afronden niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sjoerd

Sjoerd

27/05/2008 15:31:00
Quote Anchor link
het is waarschijnlijk makkelijk en misschien ook al uitgelegd, maar ik zag het ff net. Ik heb een klein voorbeeldje geschreven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$getal1
= 1.00;
$getal2 = 1.50;

$getal = $getal1 + $getal2;
echo $getal;

?>


Het resultaat van de code is nu: 2,5
maar aangezien het om GELD gaat, wil ik graag dat er 2,50 komt te staan.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 23:10:34
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/05/2008 15:33:00
 
Crispijn -

Crispijn -

27/05/2008 15:48:00
Quote Anchor link
Gebruik je functies waarvoor ze bedoeld zijn: number_format()
 
Sjoerd

Sjoerd

27/05/2008 15:53:00
Quote Anchor link
ok i got it... maar als iemand had gezegd: met deze functie werkt het:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo sprintf("%01.2f", $getal);

had k het ook wel begreven ;)

(ps topic kan gesloten worden)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.