Gevonden: Smarty

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Arend a

Arend a

03/02/2005 14:01:00
Quote Anchor link
http://smarty.php.net/

Fantastisch! Dit is een template engine die mijn geliefde HTML::Template van perl doet verbleken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
include('Smarty.class.php');

// create object
$smarty = new Smarty;

// assign some content. This would typically come from
// a database or other source, but we'll use static
// values for the purpose of this example.

$smarty->assign('name', 'george smith');
$smarty->assign('address', '45th & Harris');

// display it
$smarty->display('index.tpl');
?>


Template dingen als:
<html>
<head>
<title>User Info</title>
</head>
<body>

User Information:<p>

Name: {$name|capitalize}<br>
Addr: {$address|escape}<br>
Date: {$smarty.now|date_format:"%Y-%m-%d"}<br>

</body>
</html>

Vervolgens: het laden van meerdere info naar een template:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
include('Smarty.class.php');

// create object
$smarty = new Smarty;

// assign an array of data
$smarty->assign('name', array('bob','jim','joe','jerry','fred'));

// assign an associative array of data
$smarty->assign('users', array(
    array('name' => 'bob', 'phone' => '555-3425'),
    array('name' => 'jim', 'phone' => '555-4364'),
    array('name' => 'joe', 'phone' => '555-3422'),
    array('name' => 'jerry', 'phone' => '555-4973'),
    array('name' => 'fred', 'phone' => '555-3235')
    ));



// display it
$smarty->display('index.tpl');
?>



<table>
{section name=mysec loop=$name}
{strip}
<tr bgcolor="{cycle values="#eeeeee,#dddddd"}">
<td>{$name[mysec]}</td>
</tr>
{/strip}
{/section}
</table>

<table>
{section name=mysec loop=$users}
{strip}
<tr bgcolor="{cycle values="#aaaaaa,#bbbbbb"}">
<td>{$users[mysec].name}</td>
<td>{$users[mysec].phone}</td>
</tr>
{/strip}
{/section}
</table>


Dit wordt pas echt leuk:
Een tabel compleet naar een template sjouwen zonder moeite zou zo moeten kunnen (alles dmv fetcharray naar smarty slepen):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
// mysql connectie al gemaakt ga ik even voor de lol vanuit
// Dit is een simpele versie van wat ik in perl gebruik (in perl kan ie eigenlijk ook nog inserten, en updaten en andere leuke dingen)

function sjouwtabel ($query) {
    $result = mysql_query($query);
    $resultarray = array();
    // $query is bijv: SELECT * FROM TABEL
    while ($record = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
        array_push($resultarray, $record);
    }

    return $resultarray;
}


// Nu het specifieke gedeelte:

include('Smarty.class.php');

// create object
$smarty = new Smarty;

$data = sjouwtabel("SELECT naam,comment,datum FROM guestbook");
// gegeven: naam en comments zijn strings, datum is mysql datetime
$smarty->assign('entries', $data);
$smarty->display('guestbook.tpl');

?>


Nu de template (voor de w3c fanaten: NU EVEN NIET!):

<html>
<head><title>Guestbook</title></head>
<body>
<h1>Guestbook</h1>
<table>
<tr><td>
{section name=entry loop=$entries}
{strip}
<tr bgcolor="{cycle values="#aaaaaa,#bbbbbb"}">
<td><b>{$entries[entry].name|escape:"htmlall"}</b></td>
<!-- // HTML entities.. --!>
<td>{$entries[entry].date|date_format:"%A, %B %e, %Y"}</td>
<!-- // Date format.. eet alle formaten (unixtime, time, mysql formaat --!>
</tr>
<tr bgcolor="{cycle values="#aaaaaa,#bbbbb"}">
<td colspan="2">{$entries[entry].comment|escape:"htmlall"}</td></tr>
</tr>
</table>
{/section}
</table>


Effectief gezien:
Alle opmaak informatie zit nu in de template. De code in php is beperkt tot 4 regels, niet geheel eerlijk, in de template zitten toch flink wat meer regels code.

Mijn punt is dat je met dit systeem een ongelofelijk krachtig systeem kan opzetten om met minder tijd, minder code meer te doen.
Gewijzigd op 03/02/2005 14:08:00 door Arend a
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 03:40:28
 
Baken

Baken

03/02/2005 14:49:00
Quote Anchor link
Opzich kun je hier idd leuke dingen mee..

Jelmer
 
Roy Bongers

Roy Bongers

03/02/2005 15:58:00
Quote Anchor link
Template parsers zijn wel leuk ja. Ik gebruik nu die van phpBB :). die is ook wel relaxt. Hier ziet de template er wat ingewikkelder uit en bij phpBB ziet de phpcode er iets ingewikkelder uit. dus what's the difference ^_^.

Ik ben er nu pas net wat mee aant experimenteren. Opzich wel leuk maar er zullen heus wel nadelen aan zitten die ik nog niet gevonden heb :D.
 
Winston Smith

Winston Smith

03/02/2005 16:28:00
Quote Anchor link
Hmm....ga me toch eens wat verdiepen in dat templates. Weet niet precies wat je ermee kan, maar begrijp dat het erg makkelijk is. Bedankt voor de link iig.

En offtopic: coole naam als onderwerp! Ik dacht al "wie is er dan zijn smartie kwijt?" :)
 
B a s
Beheerder

B a s

03/02/2005 17:38:00
Quote Anchor link
breezerslet :)

wel vet dat smarty..
 
Roy Bongers

Roy Bongers

03/02/2005 18:08:00
Quote Anchor link
met een template parser kun je de html gescheiden houden je scripts. In theorie zou er helemaal geen html meer in je scripts hoeven te zitten maar in praktijk klopt dit niet helemaal. Maar zo kun je heel makkelijk verschillende lay outs maken. Je kan zelfs de gebruiker een layout laten kiezen. Bijna iedereen kent wel phpBB forums. Bij die forums is de code overal hetzelfde. Alleen de templates zijn anders :). op phpbb.com staan wel een paar voorbeelden.
 
Arend a

Arend a

04/02/2005 09:17:00
Quote Anchor link
Voor www.uprise.be heb ik iets van 3 <b> tags verwerkt in de html. (En er zitten toch iets van 20 templates in de site, zo niet meer). Je zult alleen even moeten kijken of je werkelijk zin hebt om er een aparte template voor te brouwen.
 
Roy Bongers

Roy Bongers

04/02/2005 11:21:00
Quote Anchor link
huh wacht dit volg ik niet :/ Met 3 <b> tags kun je geen complete site maken lijkt me :). Je zult toch ook wel gewoon wat .tpl bestanden hebben neem ik aan?
 
Arend a

Arend a

04/02/2005 13:04:00
Quote Anchor link
Drie <b> tags in mijn php code, de rest zit dus in templates.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.