Google Calendar uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

12/07/2016 16:38:53
Quote Anchor link
Ha php-ers,

Een hele tijd geleden heb ik een scriptje voor een site gemaakt om een Google Calendar uit te lezen en in de layout van de website weer te geven. Dat werkte via XML perfect... totdat Google besloot dit niet meer toe te staan, ze zeggen omdat er te weinig gebruikt van werd gemaakt.

Jammer, want het was voor de beheerder eenvoudig bij te houden. Is heel handig te synchroniseren met telefoons en andere devices.

Google biedt nu de Google Calendar API aan. https://developers.google.com/google-apps/calendar/quickstart/php
Maar ik kom hier niet echt aan uit.

Het is een openbare agenda dus d.m.v. een iframe het op een website laten zien moet geen probleem zijn.
Met de Google API kom ik op pagina's met uitleg over OAuth 2.0 etc.

Weet iemand of er gewoon een simpele methode is om enkele de agenda uit te lezen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 19:36:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2016 16:42:59
Quote Anchor link
Waar loop je precies op vast?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

12/07/2016 16:43:36
Quote Anchor link
Ik denk al iets gevonden te hebben.... via http://www.google.com/calendar/ical/{OWNER}/public/basic.ics kan een ics bestand opgevraagd worden. Dan is het enkel het ics bestand omzetten naar variabelen... eens proberen

Toevoeging op 12/07/2016 16:44:57:

- Ariën - op 12/07/2016 16:42:59:
Waar loop je precies op vast?


Hoi Ariën, op het feit dat het van een scriptje van slechts enkele regels (alleen XML uitlezen) nu opeens naar een hele libary gaat. Daarmee kunnen ook agendapunten etc toegevoegd worden.
Het komt op mij over alsof het veel te moeilijk is voor wat ik wil en het dus veel beknopter/simpeler moet kunnen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2016 16:53:20
Quote Anchor link
Google doet er alles eraan om de veiligheid te verbeteren. Ik weet niet hoe het eerst werkte, maar voorheen was het bij API's vaak een kwestie van een veiligheidscode in een URL meegeven. Dit idee is inmiddels zo achterhaald dat er nu gebruik wordt gemaakt van oAuth, en daar zitten nu eenmaal een hoop stappen in die gevolgd moeten worden om een goede, veilige en betrouwbare inlog mogelijk te maken. Gelukkig zijn daar weer libraries voor in het leven geroepen. Die zorgen ervoor dat je je op een juiste manier autenticeert net zoals je bij Google inlogt voor Youtube, Gmail etc...
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

12/07/2016 17:23:02
Quote Anchor link
Dat is ook heel goed dat ze veel waarde hechten aan de veiligheid. Zeker als het mogelijk is met de API om zaken toe te voegen.

Het ging mij gewoon om een openbare agenda uitlezen.

Heb het nu op deze manier gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

$ical
= file('http://www.google.com/calendar/ical/******@gmail.com/public/basic.ics');
$i = 0;
$agenda = array();

foreach($ical AS $line){
    if(trim($line) == 'BEGIN:VEVENT'){
        $i++;
    }
    
    
    if(substr($line,0,8) == 'DTSTART:'){
        $agenda[$i]['begin'] = substr($line,8,4).'-'.substr($line,12,2).'-'.substr($line,14,2).' '.substr($line,17,2).':'.substr($line,19,2).':00';
    }

    
    if(substr($line,0,6) == 'DTEND:'){
        $agenda[$i]['einde'] = substr($line,6,4).'-'.substr($line,10,2).'-'.substr($line,12,2).' '.substr($line,15,2).':'.substr($line,17,2).':00';
    }

    
    if(substr($line,0,9) == 'LOCATION:'){
        $agenda[$i]['locatie'] = str_replace('\\', '',trim(str_replace('LOCATION:','',$line)));
    }

    
    if(substr($line,0,8) == 'SUMMARY:'){
        $agenda[$i]['naam'] = trim(str_replace('SUMMARY:','',$line));
    }
}

?>


In $agenda staat nu alles wat ik nodig heb!

Toevoeging op 12/07/2016 17:32:53:

Correctie, met deze code wordt ook rekening gehouden met de tijdzones:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$ical
= file('http://www.google.com/calendar/ical/*****@gmail.com/public/basic.ics');
$i = 0;
$agenda = array();

foreach($ical AS $line){
    if(trim($line) == 'BEGIN:VEVENT'){
        $i++;
    }
    
    if(substr($line,0,8) == 'DTSTART:'){
        $agenda[$i]['begin'] = strtotime(str_replace('DTSTART:','',$line));
        date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
        $agenda[$i]['begin'] = date('Y-m-d H:i:s', $agenda[$i]['begin']);
    }

    if(substr($line,0,6) == 'DTEND:'){
        $agenda[$i]['eind'] = strtotime(str_replace('DTEND:','',$line));
        date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
        $agenda[$i]['eind'] = date('Y-m-d H:i:s', $agenda[$i]['eind']);    
    }

    if(substr($line,0,9) == 'LOCATION:'){
        $agenda[$i]['locatie'] = str_replace('\\', '',trim(str_replace('LOCATION:','',$line)));
    }

    if(substr($line,0,8) == 'SUMMARY:'){
        $agenda[$i]['naam'] = trim(str_replace('SUMMARY:','',$line));
    }
}

?>
Gewijzigd op 12/07/2016 17:33:28 door Ramon van Dongen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.