Google design icons als LI

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ellen Skapandi

Ellen Skapandi

02/06/2016 12:34:41
Quote Anchor link
Ik zit al een tijdje met een probleem.

Voor een website wil ik een "list" maken en wil daarvoor gebruik maken van Google Design Icons. In de gebruiksaanwijzing van Google Design staat de handmatige manier om de icon te plaatsen, maar ik wil dat icon graag als onderdeel van het LI-element. Dit werkt tot nu toe niet.

Ik heb gebruik gemaakt van li:before -> content, maar hier gebeurd niets mee. Het zou kunnen dat ik het verkeerd gebruikte.

Kan iemand me hiermee helpen, zodat ik hier op een goeie manier gebruik van kan maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 15:55:44
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

02/06/2016 13:25:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<style>
  ul.icons {
    list-style-type: none;
  }

  ul.icons li:before {
    font-family: "Material Icons";
    content: "bug_report";
    text-indent: -1.5em;
  }
</style>
 
Ellen Skapandi

Ellen Skapandi

06/06/2016 00:37:09
Quote Anchor link
iets vergelijkbaars had ik al gebruikt, toen werkte het niet en hier krijg ik helemaal niks uit.
Gewijzigd op 06/06/2016 00:40:26 door Ellen Skapandi
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2016 00:44:45
Quote Anchor link
>> Het zou kunnen dat ik het verkeerd gebruikte.

Dat zou zeker kunnen. Daarom is het denk ik handig als je even wat van je code laat zien. We hebben hier helaas geen glazen bol ;)
 
Ellen Skapandi

Ellen Skapandi

06/06/2016 01:04:44
Quote Anchor link
Ik heb geen voorbeeld meer van wat ik eerder had, maar heb nu de code van Ward rechtstreeks gekopieerd,
<ul class="icons"> gebruikt en de stylesheet van Google in de functions van deze Wordpress-website neergezet met wp_enqueue_style( 'material-icons', '//fonts.googleapis.com/icon?family=Material+Icons' );

Ook nu krijg ik helemaal geen icon in de list.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2016 01:15:28
Quote Anchor link
>> maar heb nu de code van Ward rechtstreeks gekopieerd

Waar naartoe?
 
Ellen Skapandi

Ellen Skapandi

06/06/2016 01:21:47
Quote Anchor link
In de stylesheet van mijn child-theme
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2016 01:26:47
Quote Anchor link
Heb je een online-voorbeeld?

Toevoeging op 06/06/2016 02:06:37:

Voeg in je css dit toe (aan het eind):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.module ul.icons li:before {
    display: block;
}
 
Ellen Skapandi

Ellen Skapandi

06/06/2016 03:09:45
Quote Anchor link
Nu krijg in inderdaad wel de icons te zien! dank je wel!
Nog 1 vraag: hoe laat ik de icon links van de tekst centreren, zonder dat het buiten de div valt waar de list in staat?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2016 03:17:47
Quote Anchor link
Ik denk dat je dit wilt ...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
.module ul.icons li:before {
    display: block;
    float: left;
    margin-right: 3px;
}

En nu duik ik m'n bed in. Succes ermee ...
 
Ellen Skapandi

Ellen Skapandi

06/06/2016 03:23:36
Quote Anchor link
Dan verdwijnen de icons weer, maar hij lijkt de tekst inderdaad naast de icon te zetten.

Weltrusten! Misschien voor mij ook wel slim
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2016 03:32:57
Quote Anchor link
>> Dan verdwijnen de icons weer, maar hij lijkt de tekst inderdaad naast de icon te zetten.

Da's vreemd ... bij mij blijven de icoontjes gewoon staan. Misschien even je browsercache legen ...

Afbeelding
En nu ga ik echt ;) ... trusten
 
Ellen Skapandi

Ellen Skapandi

06/06/2016 11:12:37
Quote Anchor link
Op de bovenstaande manier gaan bij mij inderdaad de icons weg, maar de ruimte die ze innemen zijn er nog wel.
Op de telefoon worden helemaal geen icons weergegeven
Gewijzigd op 06/06/2016 11:13:01 door Ellen Skapandi
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/06/2016 14:18:06
Quote Anchor link
Het kan zo zijn dat niet iedere browser deze techniek al ondersteunt. Je zou ook gewoon gebruik kunnen maken van 'normale' afbeeldingen. Dus van die iccontjes even een plaatje maken. Wellicht werkt dat beter en wordt het door meer browsers ondersteund.

Tip: http://www.w3schools.com/cssref/pr_list-style-image.asp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.