Google Maps probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »
Herbert Foppen

Herbert Foppen

29/12/2008 12:59:00
Quote Anchor link
mensen,
ik heb een website met allemaal 112-meldingen. Nu wil ik deze meldingen met Google Maps tonen (als extraatje op de website).
Ik krijg alleen de adressen er niet goed in.

var addresses = ["adres1 plaats1", "adres2 plaats2"]; gaat goed, maar niet via het ophalen van de adressen uit de database.

Iemand een idee wat ik fout doe??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"  xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml">
  <head>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"/>
    <title>Google Maps: archiefmeldingen 112nwv.nl</title>

    <script src=" http://maps.google.com/?file=api&amp;v=2.x&amp;key=<?php echo $key; ?>"
      type="text/javascript"></script>
    <style type="text/css">
      body {
        font-family: Verdana, Arial, sans serif;
        font-size: 11px;
        margin: 2px;
      }
      table.directions th {
    background-color:#EEEEEE;
      }
      
      img {
        color: #000000;
      }
    </style>
    <script type="text/javascript">
 
    var map;
    var gdir;
    var geocoder = null;
    var addressMarker;

    //var addresses = ["adres1 plaats1", "adres2 plaats2"];
    var addresses = <?php
            $sql
="
    SELECT adres , plaats
    FROM meldingen
    ORDER BY datumtijd DESC"
;

    if($result = mysql_query($query)){
      $adresses = '[';
        while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
          $adresses .= '"'.$row['adres']. ' ' .$row['plaats'].'"';
        }

    $adresses = ']';
        }

         ?>
;

    function initialize() {
      if (GBrowserIsCompatible()) {      
        map = new GMap2(document.getElementById("map_canvas"));
        gdir = new GDirections(map, document.getElementById("directions"));
        GEvent.addListener(gdir, "load", onGDirectionsLoad);
        GEvent.addListener(gdir, "error", handleErrors);

        setDirections(addresses, "nl_NL");
      }
    }
    
    function setDirections(addresses, locale) {
        str = "from: ";
        for(i = 0; i < addresses.length; i++)
        {
            if(i == 0)
            {
                str = str + addresses[i] + " "
            }else{
                str = str + " to: " + addresses[i] + " "
            }
        }
        
      gdir.load(str,
                { "locale": locale });
    }

    function handleErrors(){
       if (gdir.getStatus().code == G_GEO_UNKNOWN_ADDRESS)
         alert("No corresponding geographic location could be found for one of the specified addresses. This may be due to the fact that the address is relatively new, or it may be incorrect.\nError code: " + gdir.getStatus().code);
       else if (gdir.getStatus().code == G_GEO_SERVER_ERROR)
         alert("A geocoding or directions request could not be successfully processed, yet the exact reason for the failure is not known.\n Error code: " + gdir.getStatus().code);
      
       else if (gdir.getStatus().code == G_GEO_MISSING_QUERY)
         alert("The HTTP q parameter was either missing or had no value. For geocoder requests, this means that an empty address was specified as input. For directions requests, this means that no query was specified in the input.\n Error code: " + gdir.getStatus().code);

    //   else if (gdir.getStatus().code == G_UNAVAILABLE_ADDRESS)  <--- Doc bug... this is either not defined, or Doc is wrong
    //     alert("The geocode for the given address or the route for the given directions query cannot be returned due to legal or contractual reasons.\n Error code: " + gdir.getStatus().code);
        
       else if (gdir.getStatus().code == G_GEO_BAD_KEY)
         alert("The given key is either invalid or does not match the domain for which it was given. \n Error code: " + gdir.getStatus().code);

       else if (gdir.getStatus().code == G_GEO_BAD_REQUEST)
         alert("A directions request could not be successfully parsed.\n Error code: " + gdir.getStatus().code);
        
       else alert("An unknown error occurred.");
      
    }

    function onGDirectionsLoad(){
      // Use this function to access information about the latest load()
      // results.

      // e.g.
      // document.getElementById("getStatus").innerHTML = gdir.getStatus().code;
      // and yada yada yada...
    }
    </script>

  </head>
  <body onload="initialize()" onunload="GUnload()">
  
  <h2>Google maps route</h2>
  Ik lever zelf de adressen aan in een javascript array!

    <br/>
    <table class="directions">
    <tr><th>Route</th><th>Kaart</th></tr>

    <tr>
    <td valign="top"><div id="directions" style="width: 275px"></div></td>
    <td valign="top"><div id="map_canvas" style="width: 310px; height: 400px"></div></td>

    </tr>
    </table>
  </body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Herbert Foppen
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 08:35:30
 
Herbert Foppen

Herbert Foppen

29/12/2008 13:06:00
Quote Anchor link
als ik trouwens helemaal onderaan (rond rg 111) een echo doe van $addresses, dan is deze helemaal leeg!
 
Crispijn -

Crispijn -

29/12/2008 13:11:00
Quote Anchor link
Bouw eens een foutafhandeling in na je query om te kijken of dit allemaal wel netjes gelukt is?
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

29/12/2008 13:11:00
Quote Anchor link
Je echo't de output van je javascript ook niet binnen je HTML code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
var addresses = <?php

    $sql
= "SELECT adres, plaats FROM meldingen ORDER BY datumtijd DESC";

    if($result = mysql_query($query))
    {

        $adresses = '[';

        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

            $adresses .= '"'.$row['adres']. ' ' .$row['plaats'].'"';
        }


        $adresses = ']';
    }


    echo $addresses; // Dit ben je vergeten

?>
;
 
Frank -

Frank -

29/12/2008 13:12:00
Quote Anchor link
$sql is wat anders dan $query... Dat wordt geen succes!
 
Herbert Foppen

Herbert Foppen

29/12/2008 13:15:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 29.12.2008 13:12:
$sql is wat anders dan $query... Dat wordt geen succes!

idd stomme fout, maar daarmee wordt het niet opgelost

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
    var addresses = <?php
    $query
= "SELECT adres, plaats FROM meldingen ORDER BY datumtijd DESC";

    if($result = mysql_query($query))
    {

        $adresses = '[';

        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

            $adresses .= '"'.$row['adres']. ' ' .$row['plaats'].'"';
        }

        $adresses = ']';
    }

    echo $addresses;
?>
;
 
TJVB tvb

TJVB tvb

29/12/2008 13:16:00
Quote Anchor link
$sql != $query
Je mist een echo

Op regel 43 staat $adresses = ']'; dat moet volgens mij $adresses .= ']'; zijn.

Ook is het handiger/verstandiger om je logica voor je output te plaatsen.
Dus eerst je gehele php en dan op de plek waar het moet komen alleen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $adresses; ?>
 
Herbert Foppen

Herbert Foppen

29/12/2008 13:43:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
    var addresses = <?php
    $query
= "SELECT adres, plaats FROM meldingen ORDER BY datumtijd DESC";

    if($result = mysql_query($query))
    {

        $adresses = '[';

        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

            $adresses .= '"'.$row['adres']. ' ' .$row['plaats'].'"';
        }

        $adresses .= ']';
    }

?>
;

en iets verder naar beneden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
  <h2>Google maps route</h2>
  Ik lever zelf de adressen aan in een javascript array!
<hr>
    <?php
        echo "ff tonen van addresses: ";
        echo $addresses;
    ?>

<hr>
<br />
 
TJVB tvb

TJVB tvb

29/12/2008 13:48:00
Quote Anchor link
En als je wat fout afhandeling van je query doet en controleert of er wel wat in de resultset zit?

Hoe staat verder je error_reporting en display_errors?
 
Herbert Foppen

Herbert Foppen

29/12/2008 13:51:00
Quote Anchor link
TJVB schreef op 29.12.2008 13:48:
Hoe staat verder je error_reporting en display_errors?


ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

Ik denk dat er een typfoutje zat bij de laatste echo...dubbel d moest het zijn. Nu worden wel alle adressen getoond, maar ik denk dat er lege tussen zitten en dat hij daar niet helemaal lekker mee overweg kan ;). Ga ff wat dingen opschonen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.