Grafieken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »
Herman Buurlage

Herman Buurlage

30/12/2009 15:15:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php

$image
= ImageCreate(750, 300);
$achtergrond = ImageColorAllocate($image, 255, 255, 255);

$kleur = ImageColorAllocate($image, 255, 0, 0);




$x1 = 0;
$y1 = 0;

$x2 = 25;
$y2 = 25;
// 1e punt zelfde als boven
$x1b = 25;
$y1b = 25;
// x + 25 en y mag veranderen naar keuze
$x2b = 75;
$y2b = 25;
          
// 1e punt zelfde als boven
$x1c = 75;
$y1c = 25;
// x + 25 en y mag veranderen naar keuze
$x2c = 150;
$y2c = 50;



//De uitleg van image line volgt hieronder
ImageLine($image, $x1, $y1, $x2, $y2, $kleur);
  ImageLine($image, $x1b, $y1b, $x2b, $y2b, $kleur);
     ImageLine($image, $x1c, $y1c, $x2c, $y2c, $kleur);
        ImageLine($image, $x1d, $y1d, $x2d, $y2d, $kleur);
          ImageLine($image, $x1e, $y1e, $x2e, $y2e, $kleur);
              ImageLine($image, $x1f, $y1f, $x2f, $y2f, $kleur);
                    ImageLine($image, $x1g, $y1g, $x2g, $y2g, $kleur);
                      ImageLine($image, $x1h, $y1h, $x2h, $y2h, $kleur);
                         ImageLine($image, $x1i, $y1i, $x2i, $y2i, $kleur);
                             ImageLine($image, $x1j, $y1j, $x2j, $y2j, $kleur);
                                ImageLine($image, $x1k, $y1k, $x2k, $y2k, $kleur);
                                   ImageLine($image, $x1l, $y1l, $x2l, $y2l, $kleur);    
                                       ImageLine($image, $x1m, $y1m, $x2m, $ym, $kleur);
                                           ImageLine($image, $x1n, $y1n, $x2n, $y2n, $kleur);
                                               ImageLine($image, $x1o, $y1o, $x2o, $y2o, $kleur);
                                         
              
              
ImagePNG($image);
ImageDestroy($image);
?>


Ik heb deze code voor het maken van een grafiek... nu wil ik er een while structuur in maken om de grafiek vanuit een database te genereren, maar dit kan niet. Krijg bij alle extra phpcode een kruis in het scherm iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

Alvast bedankt...
 
PHP hulp

PHP hulp

23/05/2024 00:35:57
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/12/2009 15:18:00
Quote Anchor link
Als het goed is kun je dit gewoon doen via een database.
Als je de x-as en y-as van een punt weet kun je dat in de grafiek veranderen.

edit:
ik gebruik zelf het volgende scriptje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
if(ctype_digit($_GET['id']) AND $_GET['id'] < 4 AND $_GET['id'] >= 0)
{

    $graphValues=array(15,15,50,75,100,245,50,0); // de punten van de grafiek    
    $imgWidth=280; // breedte van de grafiek (komt 1 bij, best altijd met 15*x vermeerderen!)
    $imgHeight=195; // hoogte van de grafiek (komt 15 bij, ook best atlijd met 15*y vermeerderen!)
    
    header("Content-type: image/png");
    
    $image=imagecreate($imgWidth+1, $imgHeight+15);
    
    $colorWhite = imagecolorallocate($image, 255, 255, 255); // achtergrond
    $colorGrey = imagecolorallocate($image, 192, 192, 192); // kleur van het rooster op de achtergrond
    $colorBlue = imagecolorallocate($image, 0, 0, 255); // kleur van de lijn
    
    for ($i = 1; $i < 16; $i++){
    // horizontale lijnen
        imageline ($image, 0, $i*15, $imgWidth+15, $i*15, $colorGrey);
    }

    // lijn op grafiek tekenen
    for ($i = 0; $i < (count($graphValues)-1); $i++)
        imageline ($image, ($i*40), ($imgHeight-$graphValues[$i]), (($i+1)*40), ($imgHeight-$graphValues[$i+1]), $colorBlue);
    
    imagepng ($image);
    imagedestroy ($image);
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Herman Buurlage

Herman Buurlage

30/12/2009 15:30:00
Quote Anchor link
Maar met mijn script, heb ik het probleem dat ik dus als ik alleen een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
print "test";
bij de code in doe ik al een kruis krijg in mijn grafiek. Wil dus weten hoe ik dat kan oplossen?

Herman
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/12/2009 15:32:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat het dan geen geldige afbeelding meer is.

zie imagettftext() http://php.net/manual/en/function.imagettftext.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Aaa Trump

aaa Trump

30/12/2009 15:43:00
Quote Anchor link
Zodra je afbeeldingen gaat maken, gooit php er geen html uit, maar een plaatje. Hier verander je namelijk de header:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    header("Content-type: image/png");
?>


En zet je het type bestand op image/png en dus niet op html/xml, en als je dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print "test";
?>


Is de afbeelding niet meer gelding ('test' is geen geldige data voor in een afbeelding).
 
Herman Buurlage

Herman Buurlage

30/12/2009 16:28:00
Quote Anchor link
Maar wat is nu de oplossing de oorzaak is duidelijk, maar heb nog geen oplossing?
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/12/2009 16:36:00
Quote Anchor link
Zie mijn vorige post, daar is een link naar de oplossing.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.