groeps verdeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

14/09/2009 10:15:00
Quote Anchor link
Ik wil dat uit en aantal inschrijvingen automatisch groepen worden gemaakt
nou heb ik:
- minimum aantal deelnemers in het voorbeeld 13
- maximum aantal deelnemers in het voorbeeld 25
en in inschrijvingen 27
nu laat ik er en while op los die uittekent dat je het kan verdelen in 3 groepen en dan met 9 deelnemers. maar dat is natuurlijk niet de goeie uitkomst.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    $aanInschrijvingen
  = 27;
    $minAanDeelnemers   = 13;
    $maxAanDeelnemers   = 25;
    $i = $maxAanDeelnemers;
    while($deeling != 0){
        $deeling = $aanInschrijvingen % $i;
        $i--;
    }
    
    ++
$i;
    $aanDeelnemersPerGroep = $i;
    $aanGroepen = $aanInschrijvingen / $i;

    echo($aanDeelnemersPerGroep);
    echo($aanGroepen);
?>


nu kan ik natuurlijk wel kijken of de uitkomst goed is.

maar me vraag is hoe los ik op dat hij ziet dat de uitkomst 13 en 14 moet wezen?

Hoop dat me vraag duidelijk is.

PS deze code is ter illustratie gemaakt ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 22:04:10
 

14/09/2009 10:56:00
Quote Anchor link
Je moet er een recursief ding van maken. Dat jou voorbeeld 13 geeft klopt, want je doet nu dus maar een uitkomst geven. Het aantal groepen is gelijk aan het aantal uitkomsten.
Verder kom je denk ik ook niet over de 25 heen als je de overgebleven gewoon over alle groepen verdeeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 $aanInschrijvingen
  = 38;
    $minAanDeelnemers   = 13;
    $maxAanDeelnemers   = 25;
echo $aanInschrijvingen / $minAanDeelnemers . PHP_EOL;
echo $aanInschrijvingen % $minAanDeelnemers;
#levert:
#2.92307692308
#12

?>

Dus dan kan je gewoon zes in de ene doen en zes in de andere.
En dat kan je weer uitvinden door het aantal over gedeeld door het aantal groepen te doen. En het aantal groepen kan je flooren, want er kunnen geen zoveelste deel van mensen in een groep.
Als het aantal over kleiner of gelijk aan het aantal groepen is, kan je d'r gewoon met een for overheen loopen van het aantal over en dan steeds eentje bij de groep in stoppen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

14/09/2009 11:06:00
Quote Anchor link
Ik realiseer me net dat ik en belangerijk detail ben vergeten het aantal groepen moet zo klein mogelijk zijn.
 

14/09/2009 11:14:00
Quote Anchor link
Dat is inderdaad wel belangrijk.
Zelf lijkt mij dat niet zo handig, maar goed.
Dan moet je gewoon weer kijken hoe vaak de overgebleven in 13 kan worden gestopt (als het goed is, en ik heb goed logisch nagedacht komt er nooit meer dan 12 uit).
Als het aantal kleiner of gelijk aan één is betekend dat je gewoon de overgeblevenen bij een groep in kan gooien. Anders moet je 12 in een groep gooien en dan nog eens kijken.
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

14/09/2009 11:23:00
Quote Anchor link
Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
     $aanInschrijvingen
  = 104;
    $minAanDeelnemers   = 13;
    $maxAanDeelnemers   = 25;
    
    $aantalGroepen = ceil($aanInschrijvingen / $maxAanDeelnemers);

    echo "Groepen: ".$aantalGroepen."<br />\n";
    echo "Deelnemers per groep: ".($aanInschrijvingen - $aanInschrijvingen % $aantalGroepen) / $aantalGroepen."<br />\n";
    echo "Overgebleven deelnemers: ".$aanInschrijvingen % $aantalGroepen."<br />\n";
?>

Zo is het aantal groepen minimaal en worden de deelnemers gelijkmatig verdeeld, de overgebleven deelnemers kunnen bijvoorbeeld met for loop worden ingedeeld.
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

14/09/2009 11:32:00
Quote Anchor link
@Karl
bedankt voor het meedenken zal even kijken of ik zoiets in me kaar gezet krijg.

Lauren schreef op 14.09.2009 11:23:
Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
     $aanInschrijvingen
  = 104;
    $minAanDeelnemers   = 13;
    $maxAanDeelnemers   = 25;
    
    $aantalGroepen = ceil($aanInschrijvingen / $maxAanDeelnemers);

    echo "Groepen: ".$aantalGroepen."<br />\n";
    echo "Deelnemers per groep: ".($aanInschrijvingen - $aanInschrijvingen % $aantalGroepen) / $aantalGroepen."<br />\n";
    echo "Overgebleven deelnemers: ".$aanInschrijvingen % $aantalGroepen."<br />\n";
?>

Zo is het aantal groepen minimaal en worden de deelnemers gelijkmatig verdeeld, de overgebleven deelnemers kunnen bijvoorbeeld met for loop worden ingedeeld.

maar als je het het simpel weg maar gaat verdelen ga je dan niet over je max heen?
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

14/09/2009 12:22:00
Quote Anchor link
Aantal groepen = Inschrijvingen / maxDeelnemers
(Inschrijvingen / Aantal groepen) kan dus nooit hoger zijn dan maxDeelnemers
 
- SanThe -

- SanThe -

14/09/2009 12:26:00
Quote Anchor link
De redenering van Lauren is helemaal correct. De overgebleven personen kun je gelijkmatig over de groepen verdelen totdat ze op zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.