GROUP columns foutmelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
Kees -

Kees -

09/01/2012 11:31:25
Quote Anchor link
Ik krijg de volgende fout melding, maar ik weet niet wat het inhoud en hoe ik dit moet oplossen.

Het gaat om de volgende foutmelding:
Mixing of GROUP columns (MIN(),MAX(),COUNT(),...) with no GROUP columns is illegal if there is no GROUP BY clause

Heb al zitten google maar krijg nergens duidelijk antwoord op de vraag.
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 08:50:53
 
Erwin H

Erwin H

09/01/2012 11:36:56
Quote Anchor link
als je je SQL statement zou posten zou dat misschien wel helpen....
 
Jelle -

Jelle -

09/01/2012 11:37:19
Quote Anchor link
Je kan functies als MIN, MAX en COUNT alleen gebruiken als je ook gebruik maakt van Group By
 
Kees -

Kees -

09/01/2012 11:40:25
Quote Anchor link
Ik gebruik de volgende query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$query_Recordset
= "
SELECT *, count(oid)
FROM content
LEFT JOIN (orders)
ON (content.contentid = orders.orderid)
WHERE adddate > '"
. date('Y-m-d') . " 00:00:00'";

?>
 
Erwin H

Erwin H

09/01/2012 11:45:57
Quote Anchor link
Jelle - op 09/01/2012 11:37:19:
Je kan functies als MIN, MAX en COUNT alleen gebruiken als je ook gebruik maakt van Group By

Dat is niet waar, je kan MIN, MAX, COUNT prima gebruiken zonder group by. Alleen in dat geval wordt de group functie uitgevoerd over alle records.

Dat gezegd hebbende, de foutmelding gaat daar blijkbaar wel over. Ik ken het probleem op zich niet, maar het ziet ernaar uit dat als je een GROUP BY gebruikt je ervan verlost wordt.
 
Aad B

Aad B

09/01/2012 11:54:19
Quote Anchor link
Erwin H op 09/01/2012 11:45:57:
Dat is niet waar, je kan MIN, MAX, COUNT prima gebruiken zonder group by. Alleen in dat geval wordt de group functie uitgevoerd over alle records.
Dit klopt wel maar is heel erg kort door de bocht en verwarrend voor beginners. TS moet om te beginnen niet SELECT * gebruiken maar zijn attributen benoemen. Vervolgens moet hij kijken of hij ook inderdaad al deze attributen wil groeperen. Nadenken dus over je query, niet zomaar wat GROUP BY toevoegen! @TS: Werk die * eens uit en laat dat zien hier.
 
Erwin H

Erwin H

09/01/2012 12:03:25
Quote Anchor link
Aad B op 09/01/2012 11:54:19:
TS moet om te beginnen niet SELECT * gebruiken maar zijn attributen benoemen.

Daar ben ik het uiteraard helemaal mee eens.
 
Jelle -

Jelle -

09/01/2012 12:07:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE addate > NOW()


Ietsje netter dan het met php oplossen.
 
Kees -

Kees -

09/01/2012 12:38:18
Quote Anchor link
Aad B op 09/01/2012 11:54:19:
Erwin H op 09/01/2012 11:45:57:
Dat is niet waar, je kan MIN, MAX, COUNT prima gebruiken zonder group by. Alleen in dat geval wordt de group functie uitgevoerd over alle records.
Dit klopt wel maar is heel erg kort door de bocht en verwarrend voor beginners. TS moet om te beginnen niet SELECT * gebruiken maar zijn attributen benoemen. Vervolgens moet hij kijken of hij ook inderdaad al deze attributen wil groeperen. Nadenken dus over je query, niet zomaar wat GROUP BY toevoegen! @TS: Werk die * eens uit en laat dat zien hier.


Waarom moet ik die 1 voor 1 benoemen als ik ze allemaal nodig heb, wat is hier de meerwaarden van?


Toevoeging op 09/01/2012 12:40:30:

Smur f op 09/01/2012 12:07:54:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE addate > NOW()


Ietsje netter dan het met php oplossen.


Als ik dat doet pakt die ze niet meer vanaf 00:00:00 maar van de tijd die het op dat moment pas is.
Gewijzigd op 09/01/2012 12:39:33 door Kees -
 
Aad B

Aad B

09/01/2012 12:40:43
Quote Anchor link
De meerwaarde is dat je niet GROUP BY * kan doen, je moet ze dus benoemen. Verder is het raadzaam om altijd je attributen te benoemen, dat geeft minder problemen wanneer je je tabel wijzigt, bijvoorbeeld een veld erbij. SELECT * haalt dan overal meteen dat extra veld op waardoor er veel in je programmatuur aangepast moet worden terwijl je dat extra veld misschien maar in 1 of 2 programma's nodig hebt.
 
Erwin H

Erwin H

09/01/2012 12:44:16
Quote Anchor link
Het is sneller en toekomstbestendiger. Als je later bijvoorbeeld een kolom toevoegt die je helemaal niet nodig hebt krijg je die wel automatisch in je resultset. Als je een kolom een andere naam geeft lijkt er in je SQL statement niets aan het handje (die * werkt nog steeds), maar verderop in je code kan het opeens wel vreemd gedrag gaan vertonen. Terwijl als je alle kolommen benoemt krijg je in elk geval een foutmelding als de kolommen in eens niet meer kloppen.
 
Kees Schepers

kees Schepers

09/01/2012 12:45:06
Quote Anchor link
Erwin H op 09/01/2012 11:45:57:
Jelle - op 09/01/2012 11:37:19:
Je kan functies als MIN, MAX en COUNT alleen gebruiken als je ook gebruik maakt van Group By

Dat is niet waar, je kan MIN, MAX, COUNT prima gebruiken zonder group by. Alleen in dat geval wordt de group functie uitgevoerd over alle records.

Dat gezegd hebbende, de foutmelding gaat daar blijkbaar wel over. Ik ken het probleem op zich niet, maar het ziet ernaar uit dat als je een GROUP BY gebruikt je ervan verlost wordt.



Het is heel simpel, als je in je Query geen normale kolommen selecteert en alleen aggegrate functions uitvoert dan is het zonder group by geen probleem.

Officieel hoor je op ELK kolom wat niet aggegrate is te defineren in je GROUP BY. Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT username, place, SUM(o.totalAmount) FROM user INNER JOIN orders o ON(orderid) GROUP BY username, place


Maar omdat mysql niet zo strict is kan dit ook:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT username, place, SUM(o.totalAmount) FROM user INNER JOIN orders o ON(orderid) GROUP BY username


Maar kan wel vreemde resultaten opleveren. Het beste is dus om alle kolommen mee te pakken.
 
Kees -

Kees -

09/01/2012 12:59:24
Quote Anchor link
Dank voor de uitleg weer wat geleerd. Ga dit dan maar even allemaal aanpassen:)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.