Head First Design Patterns

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »
Wouter J

Wouter J

18/02/2012 19:04:43
Quote Anchor link
Ik ben sinds december druk bezig mijn OO kennis wat uit te bereiden. Daartoe ben ik eens door dit forum gaan neuzen voor design patterns en heb een beetje op internet gezocht. Verder heb ik hier alle topics omtrent OO gevolgd om de implementatie wijze van OO beter te begrijpen.

Maar ik merk dat ik ook wel snak naar een goede resource met veel design patterns waardoor ik echt OO begin te begrijpen en ook zelf mooie OO voorbeelden kan maken.

Nu heb ik er een beetje naar gezocht en ben op het boek 'Head First Design Patterns' gekomen. Het lijkt erop dat het een goed boek is over design patterns en ik heb een klein stukje inkijkexemplaar gelezen en het ziet er goed uit.

Maar dat boek kost wel ong. 40 EURO. Nu ben ik benieuwd of iemand van jullie dit boek heeft gelezen en of jullie me dit boek kunnen aanraden? Is dit boek geschikt voor OO PHP programmeurs? Of weten jullie betere boeken die verder gaan dan de basis?

Wat korte vragen: (ik zag op het forum dat niels hem had gelezen, dus die kan deze wel beantwoorden ;)
- Het boek is voor JAVA geschreven, is dit heel erg storend?
- Is het die 40 EURO waard?
- Wordt alles goed uitgelegd en leer je er ook wat van?

Offtopic:
staat dit topic hier goed, of hoort het in een ander forumdeel thuis?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 14:08:44
 
Niels K

Niels K

18/02/2012 19:11:48
Quote Anchor link
Nou vooruit dan maar.

Ik vind het serieus een geweldig boek. Het wordt ongelofelijk goed uitgelegd. Allereerst beginnen ze met wat studie tips en hoe het boek is opgebouwd. Daarnaast wordt verhalende wijs alle patterns behandeld. Geweldig boek! Ik had nog nooit een boek gelezen die op die manier te werk ging en het beviel me prima!

De belangrijkste / meestgebruikte patterns worden behandeld. Ik zou liegen als ik zeg dat ik alle patterns die in dat boek staan beschreven wel eens heb gebruik maar toch wel een flink aantal.

Qua moeilijkheidsgraad moet jij dit boek snappen. Ze beginnen over het algemeen met een 'slecht' voorbeeld hoe je het zou doen voordat je van dat pattern hebt gehoord. (Zie ook topic van Ozzie van vandaag over de application class) Daarna mag je zelf gaan bedenken wat er verbeterd kan worden (zit kladpapier bij het boek) en op basis daarvan laten hun diversen voorbeelden zien van hoe het wel moet.

Daarnaast, in elk hoofdstuk (aan het eind) wordt er door een 'Pattern goeroe' wat tips gegeven voor het schrijven van mooie / juiste code.

Wat ik je aanraad: Neem echt de tijd om het boek goed te lezen en te begrijpen. Je zult er veel aan hebben ;-)

Aanrader dus!

Niels
 
Kees Schepers

kees Schepers

18/02/2012 19:12:37
Quote Anchor link
Ik ken het boek niet.. Maar als je echt iets gerichts zoekt op PHP kun je eens naar deze kijken:

http://www.phparch.com/books/phparchitects-guide-to-php-design-patterns/

Ik heb het boek niet gelezen maar wel anderen uit deze serie en die waren best goed!
 
Wouter J

Wouter J

18/02/2012 19:14:29
Quote Anchor link
Quote:
Nou vooruit dan maar.

Haha. :)

Mooi en goed verhaal, je hebt me over de streep getrokken. Ik zal hem binnenkort bestellen en hier op deze site een review plaatsen bij PHPboeken (wat daar staat hij nog niet tussen).
Edit:
Kees, ook bedankt ik zal een nachtje slapen of JAVA echt storend is ik ben C# code wel een beetje gewent, dus ik denk niet dat het veel problemen moet opleveren
Gewijzigd op 18/02/2012 19:16:56 door Wouter J
 
Niels K

Niels K

18/02/2012 19:15:42
Quote Anchor link
Ah, die had ik eigenlijk moeten schrijven :-) Maaruh, let je trouwens op dat hij ook in het Nederlands te verkrijgen is?
 
Wouter J

Wouter J

18/02/2012 19:21:18
Quote Anchor link
Quote:
Maaruh, let je trouwens op dat hij ook in het Nederlands te verkrijgen is?

Dat wist ik niet, maakt het wel wat beter leesbaar :)

Ik zie op bol.com alleen maar een 2e hands engelse. Weet je toevallig waar die in het nederlands te verkrijgen is?

Edit:
Ik heb er 1 gevonden op lannoo maar die is wel 10 EURO duurder :0
Gewijzigd op 18/02/2012 19:29:16 door Wouter J
 
Niels K

Niels K

18/02/2012 19:26:00
Quote Anchor link
Dat maakt het inderdaad leesbaar. Bij wat 'moeilijkere' stof is het toch handig dat het in het Nederlands is.

Phoe, ik had hem via Bol.com
 
Jurgen B

Jurgen B

18/02/2012 20:45:46
Quote Anchor link
Op bol.com staat hij gewoon nog (Engels dan wel) voor €41,99.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.