headers already sent

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

05/05/2008 02:33:00
Quote Anchor link
Ik heb een index.php die als volgt begint:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>-</title>
    <link href="style_layout.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<?php
include ('config.php');[/code]

Nu wil ik hier een session_start(); in hebben, ik dacht, deze zet ik helemaal bovenaan, nog voor het doctype, maar zelfs dat levert een foutmelding op, waar moet ik deze zetten?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan van Iwaarden
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 19:04:33
 
GaMer B

GaMer B

05/05/2008 07:30:00
Quote Anchor link
Dan weet ik niet of session_start() de fout veroorzaakt. Heb je niet iets van een header() functe in config.php?
 

05/05/2008 09:22:00
Quote Anchor link
Headers already sent by geeft ook aan op welke lijn de output als is begonnen.
 
Jelle -

Jelle -

05/05/2008 09:36:00
Quote Anchor link
Je moet niet vergeten dat session_start(); helemaal bovenaan moet, er mag dus niks voor staan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
session_start();
//goed
?>


 <?php
echo 'lol';
session_start();
//fout (let op de spatie voor <?php, en op de echo)
?>
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

05/05/2008 09:41:00
Quote Anchor link
geef je relevante code + foutmelding eens, want dit is voor ons gewoon gokwerk.

zelfs een spatie of enter is al output.
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

05/05/2008 12:05:00
Quote Anchor link
De code is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
session_start();
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>Adsupply - Affiliate Programma</title>
    <link href="style_layout.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<?php
include ('config.php');[/code]

Dit levert deze foutmelding op:
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/admin/domains/adsupply.nl/public_html/index.php:1) in /home/admin/domains/adsupply.nl/public_html/index.php on line 2
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

05/05/2008 12:08:00
 

05/05/2008 12:10:00
Quote Anchor link
erwin schreef op 05.05.2008 12:08:

Ob douw je in je vriedin, niet in php.

@topicstarter, blijkbaar heb je nog een teken voor session_start staan. Gebruik je dreamweaver ofzo? Plak het anders eens in kladblok, kijk of er nog een teken voor staat, haal het weg, en sla het op.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/05/2008 12:11:00
Quote Anchor link
erwin schreef op 05.05.2008 12:08:
Nee! Dit is enkel een smerig lapmiddel, daar los je het eigenlijke probleem niet mee op! Bovendien is deze functie helemaal niet voor dit doeleinde bedoelt...

Waarschijnlijk staan er voor de php openingstag nog enkele onzichtbare tekens in je document (google maar eens op 'utf-8 bom'). Probeer dus de code vanaf de PHP openingstag eens te kopieren naar een nieuw php bestand en dat uit te voeren. Wellicht dat het dan wel werkt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/05/2008 12:11:00
Quote Anchor link
@ Erwin: Jij bent er zeker zo eentje die ook de lampjes op je dashbord afplakt als je je eraan irriteerd?
 
- wes  -

- wes -

05/05/2008 12:15:00
Quote Anchor link
NEE! GEEN OBSTART

nooit
nu niet
morgen niet
niet na de koffie
NOOIT
 
- -

- -

05/05/2008 13:41:00
Quote Anchor link
ob_start(); werkt anders wel die fout weg, ook als de fout niet kan worden gevonden. Deze functie zit niet voor niets nog steeds in PHP5 ;-)
 
- wes  -

- wes -

05/05/2008 13:46:00
Quote Anchor link
Niet om die reden Cccchris. Meer om te laten zien hoe het niet moet.
Ook de reden dat Paris Hilton en Britney nog leven
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/05/2008 13:46:00
Quote Anchor link
@Chris: OMG, ob_start is hier niet voor bedoelt! Deze functie schakelt output buffering is, maar dat ga wil je nooit gebruiken als lapmiddel om je headers already sent foutmeldingen weg te werken. Simpelweg omdat je de eigenlijke fout hier niet mee oplost!

Zorg dat je script goed in elkaar zit en dat er voor functies als header() en session_start() nog geen output verzonden is naar de browser, dan heb je dat hele probleem niet...

ps. Dat ob_start() nog steeds in PHP5 aanwezig is, is omdat het soms gewenst is om van output buffering gebruik te maken. Maar het oplossen van je headers already sent foutmeldingen is dus niet zo'n geval.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jacco Engel

Jacco Engel

05/05/2008 13:56:00
Quote Anchor link
enige dat ik er over kwijt wil :

niet zien != weg
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

05/05/2008 19:29:00
Quote Anchor link
de code gekopieerd in kladblok, dit opgeslagen onder dezelfde naam, geupload en weg fout!

Lekker dan, die output die je niet kunt zien, ik werk inderdaad met dreamweaver, dat wel.
 
GaMer B

GaMer B

05/05/2008 19:49:00
Quote Anchor link
Misschien plaatst dreamweaver iets van een spatie na de <?php tag. Daardoor kan er toch nog output voor de session_start(); ontstaan. Maar zoals ik het leest blijkt dat ook niet het geval te zijn...

Anyway, het is opgelost.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/05/2008 19:55:00
Quote Anchor link
@Gamer: een spatie tussen php tags is geen output. Het gaat juist om spaties buiten de php tags. Bovendien hoeft de session_start() niet eens op de eerste regel na het openen van een php blok te staan, het volgende mag ook gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sVar
= 'Een variabele';
$sAndereVar = 'Een andere variabele';

     // <-- Nutteloze spaties

session_start();
?>

Niets in dit hele blok heeft namelijk output naar de browser tot gevolg. Zet je echter een spatie voor de php openingstag, tja dan loopt het hele zooitje in de soep ;-)

ps. Even voor de goede orde: ik loop nu natuurlijk niet te promoten om session_start() ergens op de helft van je script te zetten. Het is veel slimmer en overzichtelijker om dat gewoon aan het begin te houden!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
GaMer B

GaMer B

05/05/2008 19:57:00
Quote Anchor link
Ohja, klopt. :X Bedoelde inderdaad VOOR de <?php tag.. Maar toch is het wel raadselachtig zo'n soort situatie als die van Stefan van Iwaarden.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/05/2008 20:03:00
Quote Anchor link
Het probleem wordt mogelijk veroorzaakt door de UTF-8 BOM die in het document aanwezig geweest zou kunnen zijn.

Je moet het probleem eerder tegengekomen zijn om het te herkennen, maar in dit soort situaties is het vaak vrij snel duidelijk: een foutloze PHP code geeft toch een headers already sent foutmelding ;-)
 

05/05/2008 21:58:00
Quote Anchor link
Stefan van Iwaarden schreef op 05.05.2008 19:29:
Lekker dan, die output die je niet kunt zien, ik werk inderdaad met dreamweaver, dat wel.

Dat heb ik wel eens vaker gezien....
Macromedia verteld zelf ook wat over BOM.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.