help mijn eerste phptje werkt niet!!!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »
Hans koster

hans koster

23/01/2011 12:42:43
Quote Anchor link
ik ben begonnen met het leren van php op eigen kracht en op zoeken in het web.
heb het reeds voor elkaar gekregen om een server te laten draaien en hem te bereiken van buiten uit. alles werkt perfect. maar nu wil ik mijn eerste phptje schrijven met hallo wereld ik werk in dreamweaver cs3 maar ik krijg niets in beeld of ik krijg alles in beeld incl de tags:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
print (hallo)<br>
print (werled);
>?

wie kan me vertellen wat ik fout doe.
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 23:33:42
 

23/01/2011 12:50:26
Quote Anchor link
Zie eens print kijk naar de voorbeelden.
Zie ook string.
Error reporting is handig tijdens development: error_reporting, eventueel moet dan dit ook nog: ini_set('display_errors', 1);
Zie de handleiding: http://www.php.net/manual/en/
Gewijzigd op 23/01/2011 12:52:33 door
 
Pim -

Pim -

23/01/2011 12:54:35
Quote Anchor link
PHP afsluiten doe je met ?>
 
Hans koster

hans koster

23/01/2011 13:05:24
Quote Anchor link
Thanks: karl karl en pim. ben nu op mijn werk, ga het gelijk uit proberen als ik vanavond thuis ben.
dus van karl karl maak ik de fout:
print ("hallo")<br>
en bij kim:
?>
 
Pim -

Pim -

23/01/2011 13:09:23
Quote Anchor link
Je moet goed PHP en HTML onderscheiden.
HTML bestaat in PHP niet, het is gelijk aan een stuk tekst. Gebruik dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print('Hallo <br />');
?>

Dit worden 'strings' genoemd, stukken tekst dus. Je zet ze tussen enkele of dubbele aanhalingstekens en je kan ze aan elkaar plakken met de punt, dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print('Hallo '.'<br />');
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2011 13:11:40
Quote Anchor link
Het zijn nog wel meer foutjes.

In dit: print ("hallo")<br>
Staat <br> niet goed en er mist een puntkomma.

Dit: print (werled);
Mist quotes en Nederlands.
 
Pim -

Pim -

23/01/2011 13:14:22
Quote Anchor link
Van slecht Nederlands is anders nog nooit een script opgehouden met werken ;).
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2011 13:15:13
Quote Anchor link
Pim - op 23/01/2011 13:14:22:
Van slecht Nederlands is anders nog nooit een script opgehouden met werken ;).


Klopt. (Maar ik kon het niet laten om het te vermelden. ;-)
 
Justin S

Justin S

23/01/2011 14:00:30
Quote Anchor link
Hans koster op 23/01/2011 12:42:43:
...
Maar nu wil ik mijn eerste phptje schrijven met hallo wereld ik werk in dreamweaver cs3 maar ik krijg niets in beeld of ik krijg alles in beeld incl de tags: (blabla)


In Dreamweaver CS3 is er geen ondersteuning voor serverside scripting in de live-view. Alleen in CS5 of als je een webserver specificeert in CS4. Je kan het beste gewoon testen in de browser. Google eens op WAMP.
Gewijzigd op 23/01/2011 14:00:53 door Justin S
 
Hans koster

hans koster

23/01/2011 22:16:07
Quote Anchor link
Beste allemaal
heb het opnieuw geprobeerd maar het lukt nog steeds niet ik denk dat justin het probleem gevonden heeft, maar hoe kan ik een phpfile zien in mijn browser? wil je mij dat nog even uitleggen!
Beste -SanThe- sorry nog voor het tiep voutje.

bijvoorbaat dank hans.
 
Justin S

Justin S

23/01/2011 22:20:24
Quote Anchor link
@Hans, google eens naar WAMP. Dan kan je lokaal een webserver draaien en door bestanden in een bepaalde map te plaatsen kan je deze bekijken in je browser. Hier zijn genoeg tutorials over te vinden.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/01/2011 22:22:27
Quote Anchor link
Php moet je beginnen met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?Php

// en afsluiten met

?>


Met print moet je ipv die haakjes quotes gebruiken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?Php

Print 'je text'; //komt je text uit
Echo 'je text'; //komt ook je text uit

?>


Zo kan je wel vooruit denk ik
 
Wouter J

Wouter J

23/01/2011 22:23:27
Quote Anchor link
Dat kan je doen door die php file op een online server te zetten met PHP ondersteuning. Of een localhost in te stellen. Zoek daarvoor op WAMP voor windows, of MAMP voor mac.

@jordi, haakjes mogen ook. En je schrijft php zonder hoofdletters. Dus niet Echo maar echo.
Gewijzigd op 23/01/2011 22:24:37 door Wouter J
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/01/2011 22:28:32
Quote Anchor link
iPod doet automatisch hoofdletters
Het kan handig zijn maar niet altijd
Heb ik wel onder controle maar dan moet ik vaak op backspace drukken en op shift zodat hij geen hoofdletter doet
 
Hans koster

hans koster

24/01/2011 22:38:54
Quote Anchor link
beste justin;
je heb me top geholpen ik kan nu mijn phpfile zien en het werkt.
ik weet alleen nog niet hoe ik mijn phpfiletje in een webpagina bijv een loginfile.php en deze zichtbaar wordt via een knop op mijn webpagina. mischien als je even tijd hebt wil me daar nog even mee helpen.
gr Hans.

Thanks.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

24/01/2011 22:43:43
Quote Anchor link
Kan je wat beter uitleggen wat je bedoeld ?
 
Hans koster

hans koster

24/01/2011 23:31:25
Quote Anchor link
nou ik weet hoe je van de ene webpagina naar de andere webpagina kan linken maar hoe kan ik via een knop op mijn startpagina naar mijn phpfile linken zo dat er iemand kan inloggen om in de volgende pagina te komen.
 
Tim Fendt

Tim Fendt

24/01/2011 23:40:24
Quote Anchor link
Heb je het over webhosting? Dan zul je moeten betalen voor serveropslag en een domeinnaam.
 
Hans koster

hans koster

25/01/2011 00:18:07
Quote Anchor link
nee ik heb al een eigen website gemaakt (html) en heb deze via een eigen webserver op het net staan maar ik wil graag een inlogsysteem
maken met php en dan deze verwerken in mijn website. dus hoe kan ik een phpfile in een html website draaien.
even voor de duidelijkheid:
je komt op mijn startpagina en daar staat een knop met inloggen dan klik je hier op en dan moet de inlog phpfile te zien zijn.

of haal ik nou alles door elkaar?
gr hans
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2011 00:31:51
Quote Anchor link
Ik zou eerst in ieder geval (x)HTML gaan leren met CSS, en daarna pas aan PHP beginnen.

Anders is het 't bekende verhaal met de hooi en het vork....
 
Hans koster

hans koster

25/01/2011 12:47:34
Quote Anchor link
Beste allemaal,
ik wil jullie alle bedanken voor het helpen, het is me geliukt om mijn phpfile te zien en in mijn webpagina te draaien (beginners file hallo wereld) nu ga ik mijn tijd verdoen met het echt leren schrijven van het php,dus wil ik deze topic verder sluiten.
alle hartelijk bedankt en tot ziens,
Hans koster
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.