Hij pakt lange tekst niet...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

27/11/2014 16:22:58
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben bezig om een input pagina te maken voor mijn site. Nu heb ik van alles al gemaakt om dit te doen en het werkt ook volledig. behalve een klein dingetje...

Als ik een tekst wil uploaden dan doet hij het goed. Totdat mijn tekst groter wordt dan dit:
Quote:
In de afgelopen weken hebben we een leuke afspraak gemaakt met Dennis van Duin en Lisa Hoogendoorn. Samen proberen zij een nieuwe strakke huisstijl neer te zetten voor de website van de Haastrechtloop. Hierbij proberen ze de folders, posters en website op elkaar te laten aansluiten. De website die u nu bezoekt is nog onder constructie.

Op deze website komt de nieuwste informatie te staan van de Haastrechtloop. Tevens worden er


Maar op de site moet een veel groter stuk tekst komen te staan. Dan geeft hij constant een error vanuit mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<form enctype="multipart/form-data" action=http://looptest.altervista.org/menu_nieuwsbericht.php method=post >
<table border="0" cellspacing="1" cellpadding="0">
    <tr>
        <td>Titel:</td>
    </tr>
    <tr>
        <td><input type="text" name="news_header" size="127" > </td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Datum:</td>
        </tr>
    <tr>
            <td><input type="text" name="news_datetime" value="<?php echo date("Y-m-d") ?>" size="19" ></td>
       </tr>
    <tr>
        <td>Inhoud voorpagina:</td>
        </tr>
    <tr>
        <td> <textarea name="news_front" rows="6" cols="129"  ></textarea>
        </td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Inhoud heel bericht:</td>
       </tr>
       <tr>
        <td>
            <textarea name="news_main" rows="12" cols="129"></textarea>
        </td>
    </tr>


<tr>
        <td colspan="2">
            <input type="hidden" name="action" value="insert">
            <input type="submit" name="Submit" value="OK">
        </td>
    </tr>
</table>

</form>


Deze code werkt tevens met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
if($action=="insert"){



$news_front=$_POST['news_front'];
  $news_main=$_POST['news_main'];
  $news_header=$_POST['news_header'];
  $news_datetime=$_POST['news_datetime'];    

  $news_main=nl2br($news_main);
  $news_main=eregi_replace("\n", "", $news_main);
  $news_SQL_insert="INSERT INTO news (news_header,news_datetime,news_front,news_main) VALUES ('$news_header','$news_datetime','$news_front','$news_main')";
  $bool=mysql_query($news_SQL_insert);
  if($bool==1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Bericht toegevoegd')</SCRIPT>";
  if($bool<>1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Bij het toevoegen van het bericht is een fout opgetreden')</SCRIPT>";

}


Wie kan mij helpen en me uitleggen waarom hij geen grotere stukken tekst als hoofdbericht in mijn database zet?

Groeten,
Dennis
Gewijzigd op 27/11/2014 17:02:57 door Dennis van DUin
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 16:33:14
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/11/2014 16:35:22
Quote Anchor link
Waarschijnlijk heb je de database kolom 'news_main' (?) op varchar staan. De varchar kan namelijk maximaal 255 tekens opslaan. Stel deze kolom in op een longtext.
 
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

27/11/2014 16:37:30
Quote Anchor link
Helaas is dat niet mijn fout, want ik heb ze beide op longtext staan...

SQL code even gemaakt zodat jullie het kunnen zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `news` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `news_header` varchar(120) NOT NULL,
  `news_front` longtext NOT NULL,
  `news_main` longtext NOT NULL,
  `news_datetime` datetime NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`),
  UNIQUE KEY `id_2` (`id`),
  KEY `id` (`id`),
  FULLTEXT KEY `news_front` (`news_front`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=26 ;
Gewijzigd op 27/11/2014 16:40:45 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/11/2014 16:41:17
Quote Anchor link
En welke error krijg je dan?
 
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

27/11/2014 16:42:08
Quote Anchor link
Die mijn code geeft:

if($bool<>1) echo "<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript>window.alert('Bij het toevoegen van het bericht is een fout opgetreden')</SCRIPT>";


Tevens zet hij de grotere tekst er niet meer in...

Toevoeging op 27/11/2014 16:42:08:
Gewijzigd op 27/11/2014 17:03:19 door Dennis van DUin
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 16:44:01
Quote Anchor link
Beste Dennis, we hebben ook een [code][/code]-tags die je voor scripts in dit topic kan gebruiken. Dan is de boel in ieder geval beter leesbaarder.

Kan je ook vertellen om welke error het gaat? En welke tekst je invoert?

Het is handiger om mysql_error() te gebruiken, om te achterhalen waarom je query stukloopt.
Gewijzigd op 27/11/2014 16:44:37 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 16:49:02
Quote Anchor link
Je stopt de data gewoon onbeveiligd in de database.
 
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

27/11/2014 17:04:29
Quote Anchor link
Okee dat is gebeurd zie ik nu ;) Dat scheelt weer.

Aar, mysql error kan ik er gewoon boven zetten of niet? Ik werk om eerlijk te zijn vrij weinig met dat maar meer met zelf checken wat er gebeurd?

Tsja het gaat om een nieuwsbericht die alleen door de gene met het admin account gemaakt kan worden... Is dat dan heel kwalijk of erg?

Groeten,
Dennis
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:06:20
Quote Anchor link
Makkelijke weg door het aanpassen van lijn 15 in dit (alert weggelaten):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
  if($bool<>1) { echo "Bij het toevoegen van het bericht is een fout opgetreden: ".mysql_error(); }
?>


Verder raad ik altijd aan om je aanpasbare variabelen ($_POST, $_GET, $_COOKIE, $_ENV) te beveiligen met mysql_real_escape_string().
Gewijzigd op 27/11/2014 17:14:03 door - Ariën -
 
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

27/11/2014 17:21:51
Quote Anchor link
Hij geeft me dan de volgende melding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Bij het toevoegen van het bericht is een fout opgetreden: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 's en formulieren.


Groeten,
Dennis
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:23:39
Quote Anchor link
Ah, hij valt over een apostrof.

Gebruik mysql_real_escape_string() over je $_POST variabelen, en het zou moeten werken.
 
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

27/11/2014 17:31:34
Quote Anchor link
Ik gebruik geen apostrof in de tekst maar het werkt nu wel. Wat ik alleen nu kwijt ben is mijn indeling met Enters. Hoe kan ik ervoor zorgen dat als ik in mijn input dus een lege regel maak ik deze ook zie als ik het inlaad?
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 17:36:02
Quote Anchor link
nl2br().
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 17:51:40
Quote Anchor link
.. en die functie dan alleen gebruiken bij het tonen van de tekst.
 
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

27/11/2014 18:19:33
Quote Anchor link
Bedankt beide ;)
 
Kevin J

Kevin J

28/11/2014 10:24:15
Quote Anchor link
Aangezien je systeem maakt, gaat mijn bericht niet helemaal on topic maar ik heb 2 tips:
Gebruik mysql_real_escape_string();
en ik raad aan te verdiepen in MySQLi, dat is nieuwere en persoonlijk betere versie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.