Hoe groot zijn jullie projecten?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

15/08/2023 11:06:10
Quote Anchor link
Hoi

Gewoon uit nieuwsgierigheid :) Hoe groot zijn jullie projecten.
Mijn competitie webpagina is momenteel
#MiBKibB
JS120.24247.88253 825
PHP/HTML3412.342 394.192 451 646
CSS250.0881.6883 641


Als simpele zien en niet professionele vind ik dit al tamelijk groot. Het is natuurlijk ook geen office365-online.

Voor wie antwoord. Hou het eerlijk en gebruik de juiste waarden 1KiB = 1024 Bytes.
CSS is niet zo belangrijk maar staat er bij voor de volledigheid.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 01:32:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/08/2023 14:18:17
Quote Anchor link
Met welke betrouwbare manier heb jij dit gemeten? Speciale tool?
En meet je ook alle packages uit je /vendor? of laat je die erbuiten?
Gewijzigd op 15/08/2023 14:18:34 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

15/08/2023 18:30:45
Quote Anchor link
De enige juiste :) zeker. De som van de individuele bestanden. Geen tools. Gewoon opgeteld door Windows ==> eigenschappen
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/08/2023 21:04:28
Quote Anchor link
Ik zou liever kwaliteit dan kwantiteit meten. Anders legt een kilo stront evenveel gewicht in de schaal als een kilo goud...
 
Jan R

Jan R

16/08/2023 06:58:44
Quote Anchor link
Kwaliteit is niet te meten. Dat bepaald de gebruiker.

Mijn bedoeling is enkel een kleine vergelijking met andere projecten van zowel amateurs als (semi) professionelen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

16/08/2023 08:06:14
Quote Anchor link
Mijn grootste PHP-project (in aantal bestanden en aantal bytes, alleen eigen code):
- PHP: 124 bestanden, 1280 KiB
- CSS: 3 bestanden, 60 KiB
- JS : 1 bestand, 24 KiB

Ward merkt terecht op dat je daar niet de kwaliteit van code kan vergelijken. Kwaliteit is een waarde(oordeel) op een bepaalde schaal. Op welke schalen zou je code kunnen vergelijken?

Het aantal bytes meet niet de veelheid aan code, noch de complexiteit en begrijpbaarheid. Daarbij moet je eigenlijk ook nog de correctheid en elegantie meenemen in de vergelijking. (Spoiler: elegantie is weinig populair omdat het omdat het meer moeite kost om te bereiken en een goede opvoeding om te waarden.)
En dan heb je nog dingen als standaarden (bv. PSRs) en je linter waar je rekening mee kunt houden.

Bijna vergeten omdat het zo in mijn eigen systeem zit: vergeet ook vooral niet de veiligheid van de code mee te weten. Ik verwijs altijd naar OWASP vanwege hun handige cheat sheets. In Nederland moet je vaak aan de ISO 27000-series voldoen, en voor medische informatie ook aan de NEN-7510, en als je voor overheden werkt aan de BIO.
Gewijzigd op 16/08/2023 08:13:59 door Ad Fundum
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/08/2023 08:13:55
Quote Anchor link
Kwaliteit is wél te borgen en daarbij indirect te meten. Mijn grootste project heeft bijvoorbeeld meer dan 30.000 unit tests met ruim 60.000 assertions en een code coverage van meer dan 80 procent. En nog belangrijker: 0 errors en zero defects.

Dit heeft gevolgen voor de omvang. Voor elk PHP-bestand in de directory src met broncode bevat de directory tests een PHP-testbestand voor PHPUnit. Deze directorystructuur is eerder regel dan uitzondering bij PHP-projecten die test-driven development (TDD) toepassen.

Dat zegt meer dan het feit dat ik daarmee nu 7,8 MiB code heb, waarvan 89,6 procent PHP.
Gewijzigd op 16/08/2023 08:14:23 door Ward van der Put
 
Ad Fundum

Ad Fundum

16/08/2023 08:27:55
Quote Anchor link
Wat een groot project, en wat een berg aan unit tests! Dat was vast een hele hoop werk om ze allemaal te controleren met de invoering van PHP 8?

Helaas bewijzen tests niet dat er helemaal geen errors zijn. Elke lijst aan tests blijft groeien naarmate een programma langer bestaat en/of groter wordt.
Omdat ik alle code zelf heb geschreven heb ik overzicht, en kan ik zonder tests toe. Hoewel ik wel erg enthousiast ben over TDD en de positieve effecten op het ontwikkelproces zelf, ben ik er helaas nog niet aan toe gekomen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/08/2023 09:14:01
Quote Anchor link
Ad Fundum op 16/08/2023 08:27:55:
Wat een groot project, en wat een berg aan unit tests! Dat was vast een hele hoop werk om ze allemaal te controleren met de invoering van PHP 8?

Het is eerder omgekeerd: bij elke update van PHP melden errors in de unit tests exact, op de regel nauwkeurig, welke code incompatibel is geworden. Ik ben er met PHP 5.3 in 2014 mee begonnen en dat heeft dus werk bespaard bij alle minor en major updates vanaf PHP 5.4 via PHP 7 naar nu PHP 8.2.

Ad Fundum op 16/08/2023 08:27:55:
Helaas bewijzen tests niet dat er helemaal geen errors zijn. Elke lijst aan tests blijft groeien naarmate een programma langer bestaat en/of groter wordt.

Klopt, maar dat is meer een logische consequentie van TDD dan een structureel nadeel. je kunt unit tests heel goed gebruiken om te debuggen. Als je TDD wilt gaan toepassen, zou ik hier zelfs mee beginnen: heb je een bug gevonden, schrijf dan een unit test die de bug reproduceert en verbeter vervolgens de code tot de test groen op pass gaat.

Ad Fundum op 16/08/2023 08:27:55:
Omdat ik alle code zelf heb geschreven heb ik overzicht, en kan ik zonder tests toe.

Ik gebruik (of misbruik) PHPUnit voor meer dan alleen unit tests. Ik voer er ook acceptatietests, performancetests en end-to-end tests mee uit.

Daarnaast "documenteer" ik er de code mee. Goede unit tests illustreren met voorbeeldcode hoe je classes, interfaces en andere constructies gebruikt. Doel daarbij is dat je hiermee mijn hele framework kunt doorzien, zonder ook maar één regel van de onderliggende PHP-code te moeten lezen.
 
Jan R

Jan R

16/08/2023 11:06:54
Quote Anchor link
Bedankt aan allen voor alle info en data van wie heeft meegewerkt.

Ik weet dat het relatief blijft. ik wou gewoon eens een héél klein beetje vergelijken. Ook de reden dat ik geen afbeelding zal vergelijk. Met wat? resolutie, bpi,... :) dus ook niet te doen.

Gewoon wou ik weten of dit al IETS is.
Mijn conclusie is dus eigenlijk als niet -pro niet slecht

Ik heb net héél veel achtergrond processen verbeterd met info's ontvangen van jullie uit het verleden. Oude code verwijderd. DRY sterk verminderd. Ook ik modderde wat aan in het begin en zelf nu heb ik af en toe hulp nodig.

Jan
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/08/2023 11:29:09
Quote Anchor link
“Data expands to fill the space available for storage.”
— Parkinson’s Law of Data
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/08/2023 16:29:52
Quote Anchor link
Ward van der Put op 16/08/2023 09:14:01:
Het is eerder omgekeerd: bij elke update van PHP melden errors in de unit tests exact, op de regel nauwkeurig, welke code incompatibel is geworden. Ik ben er met PHP 5.3 in 2014 mee begonnen en dat heeft dus werk bespaard bij alle minor en major updates vanaf PHP 5.4 via PHP 7 naar nu PHP 8.2.

Het zere punt is natuurlijk dat je met de verandering van booleaanse logica in PHP 8 (ik begon er natuurlijk niet voor niets over) eigenlijk je hele code moet doorspitten en controleren of alle operatoren nog doen wat je verwacht. En alle code is dan ook inclusief de unit tests zelf, want dat is ook gemaakt in PHP. Dat is een ergernis, waardoor unit tests minder effectief kunnen zijn dan dat je zou verwachten.

Over het algemeen is het natuurlijk wel zo dat unit tests, zeker als onderdeel van TDD een effectieve manier is om software te ontwikkelen. De overhead betaalt zich uit (zij het minder met PHP maar toch). Een aantal bugs ben je in de initiële ontwikkelfase al voor, daarom vind ik TDD ook een goed idee.

De andere kant is dat de ontwikkelaar wel de ruimte moet hebben voor die overhead. En ik vind het lastig te bepalen waar het kantelpunt precies is. Omdat je algemeen gesproken met unit tests niet de afwezigheid van bugs kunt bewijzen, komt er nooit een einde aan de lijst van unit tests. Maar unit tests moet je net als code ook onderhouden, en er zijn ook nog andere tests.
Persoonlijk denk ik dat het genoeg is om een aantal unit tests te hebben die blokken code zou moeten testen op hun correcte werking, en een aantal om te laten zien tot waar de code werkt, wanneer het fout zou moeten gaan.
Qua grootte denk ik dat de hoeveelheid code voor unit tests niet groter zou moeten zijn (los van documentatie) dan de code die getest wordt.

Wat denk jij Ward, is in jouw geval die verhouding ook 1:1 ?

Documentatie is in mijn geval een veelvoud van de code. Naast dat elke functie gedocumenteerd is in de code, heb je allerlei aanvullende documentatie, standaarden, handleidingen, ontwikkelhandleidingen, beleid, procedures en ga zo maar door.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/08/2023 10:23:18
Quote Anchor link
Ad Fundum op 19/08/2023 16:29:52:
Qua grootte denk ik dat de hoeveelheid code voor unit tests niet groter zou moeten zijn (los van documentatie) dan de code die getest wordt.

Wat denk jij Ward, is in jouw geval die verhouding ook 1:1?

Ik denk dat je moet streven naar minstens 1:1.

Als we ervan uitgaan dat één regel code precies één ding doet, dan heb je minstens één assertion nodig om de juistheid van je programma te bewijzen.

Dat is wat code coverage ook controleert: wordt elke regel code wel 'gedekt' door je test suite? Dat zegt echter alleen iets over de omvang van je tests, niet over de kwaliteit.

Er zijn veel situaties denkbaar waarbij je méér tests dan code hebt, vooral als je state erbij betrekt. Eenvoudig voorbeeld: om de juistheid van één simpele tinyint te bewijzen, heb je drie assertions nodig, namelijk assertIsInt(), assertGreaterThan() en assertLessThan().

Als je unit tests gebruikt om te debuggen, krijg je bovendien een heleboel tests die overbodig lijken omdat ze het onmogelijke bewijzen: ze tonen aan dat een bug niet meer optreedt. Toch laat je vooral die ogenschijnlijk overbodige tests staan, juist om te voorkomen dat de bug ooit terugkeert.
Gewijzigd op 20/08/2023 10:24:03 door Ward van der Put
 
Ad Fundum

Ad Fundum

22/08/2023 19:00:47
Quote Anchor link
Duidelijk standpunt, ik kan me daar in wel verplaatsen.

En hoe test je (complexe) queries? Ook op dezelfde manier, met meerdere scenario's?

Ik heb ook nog een groep functies die redelijk op elkaar lijken. Ik zou ze kunnen normaliseren, maar dan moet de code dynamisch worden en uit de database opgehaald. Uitzonderingen toevoegen wordt dan ook veel lastiger.
Hoe test je die code, die je ook prima op het oog kunt doorzien? Zou je daar ook allemaal unit tests voor gaan schrijven?
Ik denk dat het in mijn geval nog gaat schuiven, omdat de software requirements (van het ontwerp) de hele tijd veranderen. Dat is niet iets dat ikzelf bepaal, dat komt van de business.
Gewijzigd op 22/08/2023 19:01:31 door Ad Fundum
 
Ad Fundum

Ad Fundum

03/09/2023 22:38:37
Quote Anchor link
Quote:
Er zijn veel situaties denkbaar waarbij je méér tests dan code hebt, vooral als je state erbij betrekt. Eenvoudig voorbeeld: om de juistheid van één simpele tinyint te bewijzen, heb je drie assertions nodig, namelijk assertIsInt(), assertGreaterThan() en assertLessThan().

Kleine aanvulling nog: je voorbeeld over unit tests is niet heel illustratief. Als je in PHP voor elke INT een unit test moet gaan doen vanwege het weak type system, zit je gewoon in de verkeerde taal. Een andere taal geeft meteen een error in de IDE nog voordat je de code uitvoert, zelfs als de integer overflowt. En als het voor de database is, dan is een isInt test ook maar 1x handig, tenminste als je het object-georiënteerd doet.
Gewijzigd op 03/09/2023 22:41:57 door Ad Fundum
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/09/2023 10:04:56
Quote Anchor link
Een parser of linter kan bijvoorbeeld deze fout niet herkennen (en een IDE zoals VS Code out-of-the-box ook niet):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

declare(strict_types=1);

class FooBar implements \Countable
{
    public float $counter;

    public function count(): int
    {
        return $this->counter;
    }
}


?>


De code is fout, maar je kunt tijdens het programmeren niet blindvaren op parser, linter, strict typing of IDE. De fout zal gegarandeerd opduiken zodra je de code uitvoert en die zekerheid biedt een unit test.

Unit testing is zeker geen zaligmakende totaaloplossing. Met static analysis kun je deze specifieke fout ook vinden. Bijvoorbeeld PHPStan herkent de bug direct: probeer zelf maar... ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.