Hoe groot zijn jullie projecten?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

15/08/2023 11:06:10
Quote Anchor link
Hoi

Gewoon uit nieuwsgierigheid :) Hoe groot zijn jullie projecten.
Mijn competitie webpagina is momenteel
#MiBKibB
JS120.24247.88253 825
PHP/HTML3412.342 394.192 451 646
CSS250.0881.6883 641


Als simpele zien en niet professionele vind ik dit al tamelijk groot. Het is natuurlijk ook geen office365-online.

Voor wie antwoord. Hou het eerlijk en gebruik de juiste waarden 1KiB = 1024 Bytes.
CSS is niet zo belangrijk maar staat er bij voor de volledigheid.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 17:41:45
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/08/2023 14:18:17
Quote Anchor link
Met welke betrouwbare manier heb jij dit gemeten? Speciale tool?
En meet je ook alle packages uit je /vendor? of laat je die erbuiten?
Gewijzigd op 15/08/2023 14:18:34 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

15/08/2023 18:30:45
Quote Anchor link
De enige juiste :) zeker. De som van de individuele bestanden. Geen tools. Gewoon opgeteld door Windows ==> eigenschappen
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/08/2023 21:04:28
Quote Anchor link
Ik zou liever kwaliteit dan kwantiteit meten. Anders legt een kilo stront evenveel gewicht in de schaal als een kilo goud...
 
Jan R

Jan R

16/08/2023 06:58:44
Quote Anchor link
Kwaliteit is niet te meten. Dat bepaald de gebruiker.

Mijn bedoeling is enkel een kleine vergelijking met andere projecten van zowel amateurs als (semi) professionelen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

16/08/2023 08:06:14
Quote Anchor link
Mijn grootste PHP-project (in aantal bestanden en aantal bytes, alleen eigen code):
- PHP: 124 bestanden, 1280 KiB
- CSS: 3 bestanden, 60 KiB
- JS : 1 bestand, 24 KiB

Ward merkt terecht op dat je daar niet de kwaliteit van code kan vergelijken. Kwaliteit is een waarde(oordeel) op een bepaalde schaal. Op welke schalen zou je code kunnen vergelijken?

Het aantal bytes meet niet de veelheid aan code, noch de complexiteit en begrijpbaarheid. Daarbij moet je eigenlijk ook nog de correctheid en elegantie meenemen in de vergelijking. (Spoiler: elegantie is weinig populair omdat het omdat het meer moeite kost om te bereiken en een goede opvoeding om te waarden.)
En dan heb je nog dingen als standaarden (bv. PSRs) en je linter waar je rekening mee kunt houden.

Bijna vergeten omdat het zo in mijn eigen systeem zit: vergeet ook vooral niet de veiligheid van de code mee te weten. Ik verwijs altijd naar OWASP vanwege hun handige cheat sheets. In Nederland moet je vaak aan de ISO 27000-series voldoen, en voor medische informatie ook aan de NEN-7510, en als je voor overheden werkt aan de BIO.
Gewijzigd op 16/08/2023 08:13:59 door Ad Fundum
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/08/2023 08:13:55
Quote Anchor link
Kwaliteit is wél te borgen en daarbij indirect te meten. Mijn grootste project heeft bijvoorbeeld meer dan 30.000 unit tests met ruim 60.000 assertions en een code coverage van meer dan 80 procent. En nog belangrijker: 0 errors en zero defects.

Dit heeft gevolgen voor de omvang. Voor elk PHP-bestand in de directory src met broncode bevat de directory tests een PHP-testbestand voor PHPUnit. Deze directorystructuur is eerder regel dan uitzondering bij PHP-projecten die test-driven development (TDD) toepassen.

Dat zegt meer dan het feit dat ik daarmee nu 7,8 MiB code heb, waarvan 89,6 procent PHP.
Gewijzigd op 16/08/2023 08:14:23 door Ward van der Put
 
Ad Fundum

Ad Fundum

16/08/2023 08:27:55
Quote Anchor link
Wat een groot project, en wat een berg aan unit tests! Dat was vast een hele hoop werk om ze allemaal te controleren met de invoering van PHP 8?

Helaas bewijzen tests niet dat er helemaal geen errors zijn. Elke lijst aan tests blijft groeien naarmate een programma langer bestaat en/of groter wordt.
Omdat ik alle code zelf heb geschreven heb ik overzicht, en kan ik zonder tests toe. Hoewel ik wel erg enthousiast ben over TDD en de positieve effecten op het ontwikkelproces zelf, ben ik er helaas nog niet aan toe gekomen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/08/2023 09:14:01
Quote Anchor link
Ad Fundum op 16/08/2023 08:27:55:
Wat een groot project, en wat een berg aan unit tests! Dat was vast een hele hoop werk om ze allemaal te controleren met de invoering van PHP 8?

Het is eerder omgekeerd: bij elke update van PHP melden errors in de unit tests exact, op de regel nauwkeurig, welke code incompatibel is geworden. Ik ben er met PHP 5.3 in 2014 mee begonnen en dat heeft dus werk bespaard bij alle minor en major updates vanaf PHP 5.4 via PHP 7 naar nu PHP 8.2.

Ad Fundum op 16/08/2023 08:27:55:
Helaas bewijzen tests niet dat er helemaal geen errors zijn. Elke lijst aan tests blijft groeien naarmate een programma langer bestaat en/of groter wordt.

Klopt, maar dat is meer een logische consequentie van TDD dan een structureel nadeel. je kunt unit tests heel goed gebruiken om te debuggen. Als je TDD wilt gaan toepassen, zou ik hier zelfs mee beginnen: heb je een bug gevonden, schrijf dan een unit test die de bug reproduceert en verbeter vervolgens de code tot de test groen op pass gaat.

Ad Fundum op 16/08/2023 08:27:55:
Omdat ik alle code zelf heb geschreven heb ik overzicht, en kan ik zonder tests toe.

Ik gebruik (of misbruik) PHPUnit voor meer dan alleen unit tests. Ik voer er ook acceptatietests, performancetests en end-to-end tests mee uit.

Daarnaast "documenteer" ik er de code mee. Goede unit tests illustreren met voorbeeldcode hoe je classes, interfaces en andere constructies gebruikt. Doel daarbij is dat je hiermee mijn hele framework kunt doorzien, zonder ook maar één regel van de onderliggende PHP-code te moeten lezen.
 
Jan R

Jan R

16/08/2023 11:06:54
Quote Anchor link
Bedankt aan allen voor alle info en data van wie heeft meegewerkt.

Ik weet dat het relatief blijft. ik wou gewoon eens een héél klein beetje vergelijken. Ook de reden dat ik geen afbeelding zal vergelijk. Met wat? resolutie, bpi,... :) dus ook niet te doen.

Gewoon wou ik weten of dit al IETS is.
Mijn conclusie is dus eigenlijk als niet -pro niet slecht

Ik heb net héél veel achtergrond processen verbeterd met info's ontvangen van jullie uit het verleden. Oude code verwijderd. DRY sterk verminderd. Ook ik modderde wat aan in het begin en zelf nu heb ik af en toe hulp nodig.

Jan
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/08/2023 11:29:09
Quote Anchor link
“Data expands to fill the space available for storage.”
— Parkinson’s Law of Data
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/08/2023 16:29:52
Quote Anchor link
Ward van der Put op 16/08/2023 09:14:01:
Het is eerder omgekeerd: bij elke update van PHP melden errors in de unit tests exact, op de regel nauwkeurig, welke code incompatibel is geworden. Ik ben er met PHP 5.3 in 2014 mee begonnen en dat heeft dus werk bespaard bij alle minor en major updates vanaf PHP 5.4 via PHP 7 naar nu PHP 8.2.

Het zere punt is natuurlijk dat je met de verandering van booleaanse logica in PHP 8 (ik begon er natuurlijk niet voor niets over) eigenlijk je hele code moet doorspitten en controleren of alle operatoren nog doen wat je verwacht. En alle code is dan ook inclusief de unit tests zelf, want dat is ook gemaakt in PHP. Dat is een ergernis, waardoor unit tests minder effectief kunnen zijn dan dat je zou verwachten.

Over het algemeen is het natuurlijk wel zo dat unit tests, zeker als onderdeel van TDD een effectieve manier is om software te ontwikkelen. De overhead betaalt zich uit (zij het minder met PHP maar toch). Een aantal bugs ben je in de initiële ontwikkelfase al voor, daarom vind ik TDD ook een goed idee.

De andere kant is dat de ontwikkelaar wel de ruimte moet hebben voor die overhead. En ik vind het lastig te bepalen waar het kantelpunt precies is. Omdat je algemeen gesproken met unit tests niet de afwezigheid van bugs kunt bewijzen, komt er nooit een einde aan de lijst van unit tests. Maar unit tests moet je net als code ook onderhouden, en er zijn ook nog andere tests.
Persoonlijk denk ik dat het genoeg is om een aantal unit tests te hebben die blokken code zou moeten testen op hun correcte werking, en een aantal om te laten zien tot waar de code werkt, wanneer het fout zou moeten gaan.
Qua grootte denk ik dat de hoeveelheid code voor unit tests niet groter zou moeten zijn (los van documentatie) dan de code die getest wordt.

Wat denk jij Ward, is in jouw geval die verhouding ook 1:1 ?

Documentatie is in mijn geval een veelvoud van de code. Naast dat elke functie gedocumenteerd is in de code, heb je allerlei aanvullende documentatie, standaarden, handleidingen, ontwikkelhandleidingen, beleid, procedures en ga zo maar door.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/08/2023 10:23:18
Quote Anchor link
Ad Fundum op 19/08/2023 16:29:52:
Qua grootte denk ik dat de hoeveelheid code voor unit tests niet groter zou moeten zijn (los van documentatie) dan de code die getest wordt.

Wat denk jij Ward, is in jouw geval die verhouding ook 1:1?

Ik denk dat je moet streven naar minstens 1:1.

Als we ervan uitgaan dat één regel code precies één ding doet, dan heb je minstens één assertion nodig om de juistheid van je programma te bewijzen.

Dat is wat code coverage ook controleert: wordt elke regel code wel 'gedekt' door je test suite? Dat zegt echter alleen iets over de omvang van je tests, niet over de kwaliteit.

Er zijn veel situaties denkbaar waarbij je méér tests dan code hebt, vooral als je state erbij betrekt. Eenvoudig voorbeeld: om de juistheid van één simpele tinyint te bewijzen, heb je drie assertions nodig, namelijk assertIsInt(), assertGreaterThan() en assertLessThan().

Als je unit tests gebruikt om te debuggen, krijg je bovendien een heleboel tests die overbodig lijken omdat ze het onmogelijke bewijzen: ze tonen aan dat een bug niet meer optreedt. Toch laat je vooral die ogenschijnlijk overbodige tests staan, juist om te voorkomen dat de bug ooit terugkeert.
Gewijzigd op 20/08/2023 10:24:03 door Ward van der Put
 
Ad Fundum

Ad Fundum

22/08/2023 19:00:47
Quote Anchor link
Duidelijk standpunt, ik kan me daar in wel verplaatsen.

En hoe test je (complexe) queries? Ook op dezelfde manier, met meerdere scenario's?

Ik heb ook nog een groep functies die redelijk op elkaar lijken. Ik zou ze kunnen normaliseren, maar dan moet de code dynamisch worden en uit de database opgehaald. Uitzonderingen toevoegen wordt dan ook veel lastiger.
Hoe test je die code, die je ook prima op het oog kunt doorzien? Zou je daar ook allemaal unit tests voor gaan schrijven?
Ik denk dat het in mijn geval nog gaat schuiven, omdat de software requirements (van het ontwerp) de hele tijd veranderen. Dat is niet iets dat ikzelf bepaal, dat komt van de business.
Gewijzigd op 22/08/2023 19:01:31 door Ad Fundum
 
Ad Fundum

Ad Fundum

03/09/2023 22:38:37
Quote Anchor link
Quote:
Er zijn veel situaties denkbaar waarbij je méér tests dan code hebt, vooral als je state erbij betrekt. Eenvoudig voorbeeld: om de juistheid van één simpele tinyint te bewijzen, heb je drie assertions nodig, namelijk assertIsInt(), assertGreaterThan() en assertLessThan().

Kleine aanvulling nog: je voorbeeld over unit tests is niet heel illustratief. Als je in PHP voor elke INT een unit test moet gaan doen vanwege het weak type system, zit je gewoon in de verkeerde taal. Een andere taal geeft meteen een error in de IDE nog voordat je de code uitvoert, zelfs als de integer overflowt. En als het voor de database is, dan is een isInt test ook maar 1x handig, tenminste als je het object-georiënteerd doet.
Gewijzigd op 03/09/2023 22:41:57 door Ad Fundum
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/09/2023 10:04:56
Quote Anchor link
Een parser of linter kan bijvoorbeeld deze fout niet herkennen (en een IDE zoals VS Code out-of-the-box ook niet):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

declare(strict_types=1);

class FooBar implements \Countable
{
    public float $counter;

    public function count(): int
    {
        return $this->counter;
    }
}


?>


De code is fout, maar je kunt tijdens het programmeren niet blindvaren op parser, linter, strict typing of IDE. De fout zal gegarandeerd opduiken zodra je de code uitvoert en die zekerheid biedt een unit test.

Unit testing is zeker geen zaligmakende totaaloplossing. Met static analysis kun je deze specifieke fout ook vinden. Bijvoorbeeld PHPStan herkent de bug direct: probeer zelf maar... ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.