Hoe haal ik de gegevens uit een tekstvak met de zelfde namen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Murti Aydogdu

Murti Aydogdu

26/02/2015 13:22:58
Quote Anchor link
Hallo mede phphulp vrienden,

Ik ben bezig met een project het maken van een invoice programma maar ik loop een beetje vast.
Afbeelding in totaal heb ik dus 15 rijen. Stel de gebruiker heeft maar 10 rijen nodig hoe kan ik dit in de database inserten?
Met vriendelijke groet,

Murtaza
Gewijzigd op 26/02/2015 13:33:02 door Murti Aydogdu
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 00:10:00
 

26/02/2015 13:24:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<label>Veld1</label>
<input name="veldnaam[]" type="text">

<label>Veld2</label>
<input name="veldnaam[]" type="text">

<?php
var_dump($_POST['veldnaam']);exit;
?>
 
Murti Aydogdu

Murti Aydogdu

26/02/2015 13:29:23
Quote Anchor link
dank je hoe kan je een foto hier toevoegen zodat je de form kunt zien?
 

26/02/2015 13:32:54
Quote Anchor link
Gebruik geen foto's maar probeer jezelf aan te leren met live data te werken of snippets.

Hier een link waar je het in zijn werk kunt zien, en success met je schoolopdracht ;)

http://jsfiddle.net/rickdgraaff/3zLxvawj/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2015 13:44:55
Quote Anchor link
Je linkt nu naar je eigen PC, en uiteraard kunnen we op die manier niet je afbeelding zien.
Deze kan je als het echt nodig is uploaden bij www.tinypic.com.

Als je code wilt laten zien, dan kan dat tussen [code] en [/code]-tags.
 
Murti Aydogdu

Murti Aydogdu

26/02/2015 13:47:19
Quote Anchor link
Oke thx man maar hoe moet je in de database inserten gewoon zo

$sql = mysql_query("insert into 'tablenaam' (veld1, veld2, veld3, veld4) VALUES ('$veld1','$veld2','$veld3','$veld4')");
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2015 13:52:22
Quote Anchor link
Ja, maar als ik genummerde velden zie, dan klopt je databasestructuur niet.
In de praktijk hoor je nooit velden als aantallen te gebruiken. Het nadeel is dat je dan steeds onnodig je applicatie (PHP-script) aan blijft passen, wat een onwerkbare situatie geeft.

In zulke gevallen moet je kijken naar database-normalisatie, waarbij je met koppeltabbelen werkt.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Databasenormalisatie
 
Murti Aydogdu

Murti Aydogdu

26/02/2015 13:58:36
Quote Anchor link
Hartelijk dank. Ik weet wat een database-normalisatie is dat heb ik gehad op school dit is de invoice programma wat ik maak

Afbeelding
 
Pipo Clown

Pipo Clown

26/02/2015 14:01:15
Quote Anchor link
Murti Aydogdu op 26/02/2015 13:47:19:
Oke thx man maar hoe moet je in de database inserten gewoon zo

$sql = mysql_query("insert into 'tablenaam' (veld1, veld2, veld3, veld4) VALUES ('$veld1','$veld2','$veld3','$veld4')");


Haal de variabelen even buiten de string in de query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = mysql_query('INSERT INTO tablenaam (veld1, veld2, veld3, veld4) VALUES ("'.$veld1.'","'.$veld2.'","'.$veld3.'","'.$veld4.'")');
 
Murti Aydogdu

Murti Aydogdu

26/02/2015 14:03:39
Quote Anchor link
Pipo Clown op 26/02/2015 14:01:15:
Murti Aydogdu op 26/02/2015 13:47:19:
Oke thx man maar hoe moet je in de database inserten gewoon zo

$sql = mysql_query("insert into 'tablenaam' (veld1, veld2, veld3, veld4) VALUES ('$veld1','$veld2','$veld3','$veld4')");


Haal de variabelen even buiten de string in de query:

zover begrijp ik dat ook wel :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = mysql_query('INSERT INTO tablenaam (veld1, veld2, veld3, veld4) VALUES ("'.$veld1.'","'.$veld2.'","'.$veld3.'","'.$veld4.'")');


 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.