Hoe meerdere regels uit de database halen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Knorfski

Knorfski

18/11/2005 15:40:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een forum.
en als ik er informatie uithaal dan word het niet in regels verdeeld maar word alles aanelkaar geplakt.

Weet iemand hoe dit komt ?

script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
session_start();
?>

<link href="/paginas/css/lettertypen.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
error_reporting(E_ALL);
if ($_SESSION['user_ID'] == "")
{

print("<div align=\"center\"><span class=\"xbig\">Je bent niet ingelogd!</span><br /> <br /><span class=\"style4\"><a href=\"/paginas/login.php\">Hier</a> kun je je inloggen</span></div>");
exit;
}


//Informatie uit GET halen.
$topic_id    =     $_GET['topic_id'];

//verbinding maken met da database!
$dbc = mysql_connect('localhost', '****', '******´);
mysql_select_db('
knorfski', $dbc);

//Query'
s aanmaken
$query1 = "select * from forum_inhoud WHERE topic_id='$topic_id' order by post_id DESC";
$query2 = "select * from forum_inhoud WHERE topic_id='$topic_id' order by post_id DESC";

//Query's uitvoeren
$result1 = mysql_query($query2, $dbc) or die (mysql_error ());
$result2 = mysql_query($query2, $dbc) or die (mysql_error ());

$row1 = mysql_fetch_array($result1);

$topic_name = $row1['parent2']
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<style type="text/css">
<!--
.style7 {
font-size: 10px;
font-style: italic;
}
.style8 {
font-size: 16px;
font-weight: bold;
}
.style10 {font-size: 16px}
.style11 {
font-size: 12px;
font-style: italic;
}
-->
</style>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Topic</title>

</head>

<body>
<div align="center">
<p><span class="style6 style8"><span class="style6 style10">Topic: <em>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $topic_name; ?>
<br />
</em></span></span>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php while($row = mysql_fetch_array($result2)) {?>

</p>
<table width="800" border="1">
<tr>
<td width="200" border="1">
<div align="center"><em>Gepost door: </em><strong><br />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['maker']; ?>
</strong></div></td>
<td height="22"><div align="center" class="style4">
<p align="center"><span class="style11">Bericht:</span><br />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['inhoud']; ?>
</p>
</div></td>
</tr>
</table>
<table width="800">
<tr>
<td>
<div align="center" class="style7">Gepost op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['datum']; ?>
</div> </td>
</tr>
</table>
<p><br />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } ?>

<br />
</p>
<table width="385" border="1">
<tr>
<td><form id="form1" name="form1" method="post" action="/paginas/forum/handlers/handle_postreply.php?topic_id=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $topic_id; ?>
">
<div align="center">
<p class="style4"><strong>Reply:</strong></p>
<p>
<textarea name="reply" rows="8" cols="60"></textarea>
</p>
</div>
<p align="center">
<label></label>
<input type="submit" name="Submit" value="Post reply!" />
</p>
</form>
</td>
</tr>
</table>
<p> <br />
<br />
</p>
</div>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_close()
?>

</div>
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 22:16:54
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/11/2005 15:44:00
Quote Anchor link
Sommige queries doe je dubbel?

De normale manier is:

1) query maken
2) query uitvoeren

3) op de plek waar je wilt echoën een while lus zetten met fetch-functie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
  while ($row = mysql_fetch_array ($res)) {
    echo '<p>'.$row['veldnaam'].'</p>';
  }

?>
 
Knorfski

Knorfski

20/11/2005 19:10:00
Quote Anchor link
Als ik een bericht op mijn forum plaats.
dan krijg ik gewoon de regels aanelkaar geplakt.

Als ik de html <br/> erin doe dan pakt hij wel de volgende regel!

Iemand de oplossing voor mij?
 
Willem

Willem

20/11/2005 19:29:00
Quote Anchor link
nl2br uitvoeren op het bericht, zie:
http://nl3.php.net/nl2br
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.