Hoe roep je een CSS file op, en waar?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen

Jeroen

27/05/2009 20:38:00
Quote Anchor link
Hallo allen,
hier weer een vraag van mij.

Ik heb een pagina met daarin een leuke tabel en een formuliertje. De hele reut heb ik tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
geplaatst, met hier en daar een echo.

Functioneel loopt het allemaal gesmeerd, maar de layout is verschrikkelijk.

Normaal (bij html) zou ik in de header dit opnemen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
        <link rel="stylesheet"  type="text/css" href="template.css" media="screen, projection" />


Maar in deze php heb ik eigenlijk helemaal geen header gemaakt. Waar plaats ik hem dan?

Ik heb reeds geprobeerd om boven de content
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"  "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8" />
        <link rel="stylesheet"  type="text/css" href="voting.css" media="screen, projection" />
        <title>Vote</title>
    </head>
<body>


te plaatsen (en natuurlijk onderop </body></html>
maar dit leverde niets op, behalve dan dat de radio-buttons naast elkaar kwamen te staan, ipv onder elkaar.


Bijkomende vraag... hoe pas ik de href aan zodat hij naar een andere map verwijst?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 11:26:47
 
Thom nvt

Thom nvt

27/05/2009 21:34:00
Quote Anchor link
je kan niet in PHP zelf een CSS includen. (oke kan wel, maar hoeft niet in jouw geval)
Dit doe je gewoon op de 'HTML manier'.
Ook je formuliertje dat je binnen je code aanmaakt is gewoon HTML, dus kun je gewoon met class= en id= werken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thom nvt
 
Mathijs -

Mathijs -

27/05/2009 23:46:00
Quote Anchor link
hou er wel rekening mee dat je t inlaad vanaf het path van de php code..

stel je hebt..
map: php
map: css

om vanuit php naar css te gaan: ../css/style.css

bijvoorbeeld.

je code ziet er goed genoeg uit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mathijs -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.