Hoogste ID selecteren uit DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Berend

Berend

30/12/2004 14:03:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik met MYSQL en PHP een bepaald ID laten selecteren
Ik wil voor een forum het laatste lid laten printen maar hoe laat ik hem het id met de hoogste waarde selecteren??

grtzz berend
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 03:12:53
 
Eris -

Eris -

30/12/2004 14:04:00
Quote Anchor link
$sql = 'SELECT * FROM tabel ORDER by id DESC';
Gewijzigd op 30/12/2004 14:04:00 door Eris -
 
Berend

Berend

30/12/2004 15:17:00
Quote Anchor link
Doe ik iets fout??
als ik niet ORDER by doe dan doet hij het wel anders niet

Dus zo doet hij het:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$result
= mysql_query("SELECT * FROM smf_members");
while(list( $id) = mysql_fetch_row($result)){
print("$id<br>");
}

?>


en zo niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$result
= mysql_query("SELECT * FROM smf_members ORDER by id DESC");
while(list( $id) = mysql_fetch_row($result)){
print("$id<br>");
}

?>
 
Eris -

Eris -

30/12/2004 15:21:00
Quote Anchor link
Wat is je key?
 
Berend

Berend

30/12/2004 15:34:00
Quote Anchor link
wat is dat?
 
Lieven

lieven

30/12/2004 15:42:00
Quote Anchor link
primary key, het veld dat ervoor zorgt dat elk record in je database uniek is. Meestal neemt men Id
 
St.Chessere

St.Chessere

30/12/2004 15:44:00
Quote Anchor link
$sql = 'SELECT MAX(id) FROM tabel';
Dit moet ook werken ;)
Gewijzigd op 30/12/2004 15:52:00 door St.Chessere
 
Berend

Berend

30/12/2004 15:44:00
Quote Anchor link
dat is id
ik moet id met het hoogste waarde hebben om het laatste lid van het forum te kunnen bepalen
 
Berend

Berend

30/12/2004 16:02:00
Quote Anchor link
is die code PHP5?? want hij werkt namelijk niet hij geeft aan:

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/haandes/public_html/forum_extra/lid.php on line 11

Mijn host gebruikt php 4.3 of zo
 
St.Chessere

St.Chessere

30/12/2004 16:08:00
Quote Anchor link
Bij mij werkt ie perfect ;).

mysql> SELECT MAX(id) FROM admin_account;
+---------+
| max(id) |
+---------+
| 2 |
+---------+
1 row in set (0.01 sec)
 
Mitch X

Mitch X

30/12/2004 16:12:00
Quote Anchor link
SELECT id FROM tabel ORDER BY id DESC LIMIT 0,1 zal ook werken :)
Probeer dat anders eens :)
 
Berend

Berend

30/12/2004 16:21:00
Quote Anchor link
bedankt het werkt nu ook bij mij :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.