hoogste id uit database + 1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jochanan V

Jochanan V

16/10/2008 15:47:00
Quote Anchor link
http://jverhoeff.com/testje/stattest.php
Script voegt nieuw record toe met een auto_increment id.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php mysql_query ("INSERT INTO bezoekers
            (bezoeker_ip,
            bezoeker_views,
            bezoeker_datum,
            bezoeker_tijd)
    VALUES('"
. $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "',
            '1',
            '"
. $datum . "',
            '"
. $tijd ."')")
or die (mysql_error ()); ?>

Op dezelfde pagina als dit script verwijderd hij ook het record waar mijn eigen ip in zit (die moet niet meegeteld worden).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php $deletequery = "DELETE FROM bezoekers WHERE bezoeker_ip = '$mijnip' OR bezoeker_ip = '$anderip' ";
$test = @mysql_query($deletequery) or die(mysql_error()); ?>


Dus hij voegt mijn ip en tijd enz toe maar verwijderd die later weer. Wanneer iemand anders op die pagina kijkt krijgt hij automatisch een id die (achteraf) niet netjes op de laatste volgt.(zoals je op de pagina van de link ziet)
Ik kan handmatig een id in laten voeren, maar bestaat er geen andere mogelijkheid?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jochanan V
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 19:11:20
 
- SanThe -

- SanThe -

16/10/2008 15:51:00
Quote Anchor link
johannes schreef op 16.10.2008 15:47:
... auto_increment id ...

Daar hoef je niks aan te doen. Dat heeft namelijk geen ander doel dan het record te identificeren met een uniek getal.
 
- -

- -

16/10/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Afhankelijk hoe je die hebt ingesteld, standaard pakt hij de laatste ID die hij heeft gebruikt (ook al heb je hem verwijderd) en doet hij er eentje bij. Je ID moet je dus niet gaan instellen via een query, die krijgt hij vanzelf toegewezen ;)
 
Jochanan V

Jochanan V

16/10/2008 16:00:00
Quote Anchor link
Oke. Hij telt dus 1 op bij het laatste id wat hij gebruikt heeft.
Dus jij komt op de pagina, jou id is bijv 40.
ik kom op pagina, mijn id is 41.
Deze verwijderd hij automatisch, die zie je niet meer terug.
Vervolgens komt een ander erop. zijn id wordt dan opeens 42.

Aangezien ik met de pagina aan het testen ben, loopt dat ID heel hoog op. (elke keer f5 is een id)

En dit wil ik voorkomen
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

16/10/2008 16:02:00
Quote Anchor link
johannes schreef op 16.10.2008 16:00:
Oke. Hij telt dus 1 op bij het laatste id wat hij gebruikt heeft.
Dus jij komt op de pagina, jou id is bijv 40.
ik kom op pagina, mijn id is 41.
Deze verwijderd hij automatisch, die zie je niet meer terug.
Vervolgens komt een ander erop. zijn id wordt dan opeens 42.

idd zo werkt het
 
Jochanan V

Jochanan V

16/10/2008 16:19:00
Quote Anchor link
rvw schreef op 16.10.2008 16:02:
johannes schreef op 16.10.2008 16:00:
Oke. Hij telt dus 1 op bij het laatste id wat hij gebruikt heeft.
Dus jij komt op de pagina, jou id is bijv 40.
ik kom op pagina, mijn id is 41.
Deze verwijderd hij automatisch, die zie je niet meer terug.
Vervolgens komt een ander erop. zijn id wordt dan opeens 42.

idd zo werkt het

Okej, maar kan ik zoiets ook aanpassen. dat hij netjes op de laatste die ook op de pagina getoond wordt volgt?
 
- SanThe -

- SanThe -

16/10/2008 16:26:00
Quote Anchor link
Dat moet je niet willen en zeker niet doen. Dat nummer laat je gewoon over aan de database om er fatsoenlijk mee te werken. Meer nut heeft het namelijk niet.
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

16/10/2008 16:29:00
Quote Anchor link
johannes schreef op 16.10.2008 16:19:
rvw schreef op 16.10.2008 16:02:
johannes schreef op 16.10.2008 16:00:
Oke. Hij telt dus 1 op bij het laatste id wat hij gebruikt heeft.
Dus jij komt op de pagina, jou id is bijv 40.
ik kom op pagina, mijn id is 41.
Deze verwijderd hij automatisch, die zie je niet meer terug.
Vervolgens komt een ander erop. zijn id wordt dan opeens 42.

idd zo werkt het

Okej, maar kan ik zoiets ook aanpassen. dat hij netjes op de laatste die ook op de pagina getoond wordt volgt?

zo als sanThe zeg dit wil je zekker niet maar het ken wel
je zou kunnen vragen aan de database wat zijn hoogste id is en dan +1 en dan weg schrijven maar dit is zinloos en verkeerd!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/10/2008 16:47:00
Quote Anchor link
Quote:
Aangezien ik met de pagina aan het testen ben, loopt dat ID heel hoog op.
Maak je daarover maar geen zorgen. Als je INT gebruikt als datatype voor dat veld, kun je 4.294.967.295 keer op F5 drukken voordat je een keer tegen een limiet aanloopt. Gebruik je een BIGINT, dan is die waarde nog vele malen hoger...
 
Jochanan V

Jochanan V

16/10/2008 17:56:00
Quote Anchor link
okej, hartstikke bedankt voor reacties. ID is gewoon niet bedoeld voor dingen waar ik aan dacht.
 
- SanThe -

- SanThe -

16/10/2008 18:05:00
Quote Anchor link
johannes schreef op 16.10.2008 17:56:
okej, hartstikke bedankt voor reacties. ID is gewoon niet bedoeld voor dingen waar ik aan dacht.

Klopt.

Als je b.v. op een gegeven moment de ene kolom wilt linken aan een andere dan link je naar zo'n id. Je kan zelf wel verzinnen wat er gebeurt als jij die id's handmatig gaat veranderen. Gewoon altijd afblijven.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.