Hoogste waarde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »
Jos Verra

Jos Verra

03/01/2012 18:16:36
Quote Anchor link
Goedeavond,
Ten eerste wens ik alle mensen van PHP Hulp de beste wensen.

Ik begin het jaar gelijk met een vraagje. Ik probeer een soort takensysteem te maken. En deze kunnen een aparte volgorde krijgen. Echter moet zodra er een nieuwe taak wordt toegevoegd de laatste ORDER+1 ingevuld worden.

Heeft iemand enig idee hoe ik dit doe. Is hier een functie voor. Iets in de trend van:

SELECT highest(`order`) FROM tasks
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 02:58:59
 
Herman van Ree

Herman van Ree

03/01/2012 18:18:10
Quote Anchor link
SELECT MAX(order)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/01/2012 18:24:38
Quote Anchor link
Het lijkt mij niet de juiste optie om gebruik te maken van MAX

Vertel eerst maar eens heel duidelijk wat "order" voorsteld en wat je er dan mee wilt gaan doen.

Een max trekken van iets en er dan iets bij optellen en dan gebruiken voor een PK en of UK is vragen om problemen. Je zult hiervoor een sequence meganisme moeten bouwen als je met mysql werkt althans. Andere database zijn daar al in voerzien.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2012 18:24:54
Quote Anchor link
Volgens mij zul je MAX() altijd in combinatie met GROUP BY moeten gebruiken, aangezien MAX() het maximum van een bepaalde groep bepaalt. Gangbaarder om de hoogste waarde in een kolom te bepalen is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT veldnaam
FROM tabelnaam
ORDER BY veldnaam DESC
LIMIT 1
 
Jos Verra

Jos Verra

03/01/2012 18:29:14
Quote Anchor link
Ik wil dus kijken wat de laagste prioriteit heeft (dus hoogste order/volgorde nr) en hierbij 1 optellen en vervolgens samen met de rest van in informatie INSERT-en.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/01/2012 18:29:41
Quote Anchor link
Quote:
Volgens mij zul je MAX() altijd in combinatie met GROUP BY moeten gebruiken.


ligt er maar net aan hoe de select-clause er verder uit ziet..

Als je het aantal record in een tabel wilt weten dan doe je toch ook:
select count(1) aantalrecords from tabel

maar als je bijvoorbeeld per iets iets wilt weten ja dan moet je een group by gebruiken:
select iets,count(1) aantaliets from tabel group by iets

Maar het komt hier op neer, elke oplossing die wat gaat doen met de waarde waar het om gaat + iets is per definitie incorrect / foutgevoelig
Gewijzigd op 03/01/2012 18:32:35 door Noppes Homeland
 
- Raoul -

- Raoul -

03/01/2012 18:41:07
Quote Anchor link
Wat je ook kan doen, maar wat dan wel beetje meer werk vergt is een array maken en dan met de sort() functie werken.
 
Jos Verra

Jos Verra

03/01/2012 18:45:53
Quote Anchor link
Ik zoek dus meer een soort functie die dus gwn SELECT max(volgorde/order) FROM tasks en dat die dus gwn $order = 5;
ofzo terug geeft. Wil dus zo min mogelijk rest code hebben.

Toevoeging op 03/01/2012 18:50:37:

Ik kan ook gewoon de huidige volgorde uit lezen en ze stuk voor stuk opslaan met opgehoogde volgordeNr en dan als laatste de nieuwe. Maar het moet veel makkelijker kunnen of ben ik nou dom aan het praten
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/01/2012 20:22:29
Quote Anchor link
Verdiep je in hoe je op jouw database een sequence kan implementeren.

1 ding weet ik wel, dat je het voor mysql zelf in elkaar moet flansen, als je dat eenmaal hebt dan wil je ook geen auto_increment meer hebben.
 
Aad B

Aad B

03/01/2012 22:27:38
Quote Anchor link
Jos Verra op 03/01/2012 18:45:53:
Ik zoek dus meer een soort functie die dus gwn SELECT max(volgorde/order) FROM tasks en dat die dus gwn $order = 5;
Wanneer 2 gebruikers dit tegelijkertijd doen heb je een conflict met dezelfde uitkomst. @Internet Verslaafde: Idem dito en processen in php arrays met nog veel meer risico is knoeiwerk. Nog meer kans op conflicterende dubbelingen.
De beste manier is inderdaad een sequence bouwen in MySQL. In tegenstelling tot Oracle kent MySQL dit helaas niet default.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.