Hover dropdown menu kleur

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Kevin J

Kevin J

03/01/2015 09:40:22
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb een DropDown menu gevonden op het internet.
Die gebruik ik ook en ik werk ermee.
Nou heb ik gemaakt dat als ik hover over de hoofd menu om zo te zeggen dat hij dan van kleur veranderd.
Maar zodra ik met mijn muis naar de dropdown ga, gaat hij naar wit, is er mogelijkheid dat hij in kleur blijft?
Ook als ik een border om het dropdown gedeelte doe dus wat er naar beneden kom. En ik ga weer weg verdwijnt hij niet 100% maar word hij gedeeltelijk doorzichtig gemaakt. Iemand oplossing voor beide problemen?
Javascript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
var menu=function(){
    var t=15,z=50,s=6,a;
    function dd(n){this.n=n; this.h=[]; this.c=[]}
    dd.prototype.init=function(p,c){
        a=c; var w=document.getElementById(p), s=w.getElementsByTagName('ul'), l=s.length, i=0;
        for(i;i<l;i++){
            var h=s[i].parentNode; this.h[i]=h; this.c[i]=s[i];
            h.onmouseover=new Function(this.n+'.st('+i+',true)');
            h.onmouseout=new Function(this.n+'.st('+i+')');
        }
    }
    dd.prototype.st=function(x,f){
        var c=this.c[x], h=this.h[x], p=h.getElementsByTagName('a')[0];
        clearInterval(c.t); c.style.overflow='hidden';
        if(f){
            p.className+=' '+a;
            if(!c.mh){c.style.display='block'; c.style.height=''; c.mh=c.offsetHeight; c.style.height=0}
            if(c.mh==c.offsetHeight){c.style.overflow='visible'}
            else{c.style.zIndex=z; z++; c.t=setInterval(function(){sl(c,1)},t)}
        }else{p.className=p.className.replace(a,''); c.t=setInterval(function(){sl(c,-1)},t)}
    }
    function sl(c,f){
        var h=c.offsetHeight;
        if((h<=0&&f!=1)||(h>=c.mh&&f==1)){
            if(f==1){c.style.filter=''; c.style.opacity=1; c.style.overflow='visible'}
            clearInterval(c.t); return
        }
        var d=(f==1)?Math.ceil((c.mh-h)/s):Math.ceil(h/s), o=h/c.mh;
        c.style.opacity=o; c.style.filter='alpha(opacity='+(o*100)+')';
        c.style.height=h+(d*f)+'px'
    }
    return{dd:dd}
}();


CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
.menu {list-style:none; margin:0; padding:0}
.menu * {margin:0; padding:0}
.menu a {display:block; color:#000; text-decoration:none;}
.menu li {position:relative; float:left; padding-right:0px}
.menu ul {position:absolute; top:26px; left:0; background:white; display:none; opacity:0; list-style-type:none}
.menu ul li {position:relative;  border-top:none; width:230px; margin:0}
.menu ul li a {display:block; padding:0px; background-color:white}
.menu ul li a:hover {background-color:white}
.menu ul ul {left:235px; top:-1px}
.menu .menulink { padding:5px 7px 7px; font-size: 9px; width:92px}
.menu .sub {background:white url(../../images/menu/arrow.gif) 220px 8px no-repeat}

.menu .submenu-block-item {
    float: left;
    position: relative;
    display: inline;
    width: 230px;
    margin: 2px 0px 2px 6px;
    padding-bottom: 2px;
    background: url("../../images/stippellijn-horizontaal.gif") repeat-x bottom;
}
.menu .submenu-block-lastitem {
    background: none;
    margin: 2px 0px 0px 6px;
    padding-bottom: 0px;
}
.menu .submenu-block-item > a {
    padding: 2px 0px 2px 6px;
    line-height: 27px;
}
/* Taal menu */
.menu #taal {
    border: 3px red solid;
    background-color: red;
    color: white;
}
.menu #taal2:first-child:hover {
    background-color: red;
}
.menu #taal2 {
    border: 3px red solid;
}
/* Spraak menu */
.menu #spraak:hover {
    border: 3px #71A0A4 solid;
    background-color: #71A0A4;
    color: white;
}
/* Stem menu */
.menu #stem {
    border: 3px #BFA9A1 solid;
    background-color: #BFA9A1;
    color: white;
}
/* Gehoor menu */
.menu #gehoor {
    border: 3px #9FC2C6 solid;
    background-color: #9FC2C6;
    color: white;
}
/* Slikken menu */
.menu #slikken {
    border: 3px #686D8C solid;
    background-color: #686D8C;
    color: white;
}
/* Appwijzer menu */
.menu #appwijzer {
    border: 3px #92AF5F solid;
    background-color: #92AF5F;
    color: white;
}


Menu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
<ul class="menu" id="menu">
    <li><a href="javascript:pages('content/home/homepage.php', 'main');" class="menulink">HOME</a></li>

    <li><a href="#" class="menulink" id="taal">TAAL</a>
        <ul >
            <li id="taal2">
                <div class="submenu-block-item "><a href="#">VERTRAAGDE TAALONTWIKKELING</a></div>
                <ul>
                    <div class="submenu-block-item"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=1', 'main');">FONOLOGIE</a></li></div>
                    <div class="submenu-block-item"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=2', 'main');">MORFOLOGIE</a></li></div>
                    <div class="submenu-block-item"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=3', 'main');">SYNTAXIS</a></li></div>
                    <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=4', 'main');">SEMANTIEK</a></li></div>
                    <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=5', 'main');">PRAGMATIEK</a></li></div>
                </ul>
            </li>
            <div class="submenu-block-item "><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=6', 'main');">DYSLEXIE</a></div>
            <div class="submenu-block-item"><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=7', 'main');">AFASIE</a></div>
            <li>
                <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><a href="#">LEESVOORWAARDEN</a></div>
                <ul>
                    <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=27', 'main');">FONOLOGISCH BEWUSTZIJN</a></li></div>
                    <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=28', 'main');">FONEMISCH BEWUSTZIJN</a></li></div>
                    <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=29', 'main');">LETTERKENNIS</a></li></div>
                    <li>
                        <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><a href="#">AUDITIEVE VAARDIGHEDEN</a></div>
                        <ul>
                            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=30', 'main');">AUDITIEVE CONCENTRATIE</a></li></div>
                            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=31', 'main');">AUDITIEVE WERKGEHEUGEN</a></li></div>
                            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=32', 'main');">AUDITIEVE DISCRIMINATIE</a></li></div>
                            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=33', 'main');">AUDITIEVE ANALYSE</a></li></div>
                            <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=34', 'main');">AUDITIEVE SYNTHESE</a></li></div>
                        </ul>
                    </li>
                </ul>
            </li>


        </ul>
    </li>


    <li><a href="#" class="menulink" id="spraak">SPRAAK</a>
        <ul>
            <li>
                <div class="submenu-block-item "><a href="#">VERTRAAGDE SPRAAKONTWIKKELING</a></div>
                <ul>
                    <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=9', 'main');">FONETIEK</a></li></div>
                    <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=10', 'main');">FONOLOGIE</a></li></div>
                </ul>
            </li>
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=11', 'main');">VERBALE ONTWIKKELINGSDYSPRAXIE</a></li></div>
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=12', 'main');">SLISSEN EN LISPELEN</a></li></div>
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=13', 'main');">AFWIJKENDE MONDGEWOONTEN</a></li></div>
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=14', 'main');">NASALITEITSSTOORNIS</a></li></div>
            <li>
                <div class="submenu-block-item "><a href="#">VLOEIENDHEIDSSTOORNISSEN</a></div>
                <ul>
                    <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=15', 'main');">STOTTEREN</a></li></div>
                    <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=16', 'main');">BRODDELEN</a></li></div>
                </ul>
            </li>            
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=17', 'main');">DYSARTRIE</a></li></div>
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=18', 'main');">VERBALE APRAXIE</a></li></div>
            <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=19', 'main');">AANGEZICHTSVERLAMMING</a></li></div>
        </ul>
    </li>



    <li><a href="#" class="menulink" id="stem">STEM</a>
        <ul>
            <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=20', 'main');">STEMSTOORNISSEN</a></li></div>
        </ul>
    </li>



    <li><a href="#" class="menulink" id="gehoor">GEHOOR</a>
        <ul>
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=21', 'main');">AUDITIEVE VERWERKINGSPROBLEMEN</a></li></div>
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=22', 'main');">GEHOORREVALIDATIE</a></li></div>
            <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=23', 'main');">SLECHTHORENDHEID</a></li></div>
        </ul>
    </li>


    <li><a href="#" class="menulink" id="slikken">SLIKKEN</a>
        <ul>
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=24', 'main');">EET- EN DRINKSTOORNISSEN BIJ KINDEREN</a></li></div>
            <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=25', 'main');">DYSFAGIE</a></li></div>
        </ul>
    </li>


    <li><a href="javascript:pages('content/apps/apps.php', 'main');" class="menulink" id="appwijzer">APPWIJZER</a></li>
<?php
if(isset($_SESSION['login'])){
?>

    <li><a href="javascript:pages('content/mijn/logowall.php', 'main');" class="menulink">MIJN LOGOWALL</a></li>
<?php
}
?>

    <li><a href="javascript:pages('content/forum/forum.php', 'main');" class="menulink">FORUM</a></li>

</ul>
<script type="text/javascript">
    var menu=new menu.dd("menu");
    menu.init("menu","menuhover");
</script>


Toevoeging op 03/01/2015 20:26:47:

http://i59.tinypic.com/209pswm.png

Is een voorbeeld van wat ik bedoel, zonder border gaat hij helemaal weg.
Gewijzigd op 03/01/2015 20:27:18 door Kevin J
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:05:40
 
Frank Conijn

Frank Conijn

04/01/2015 20:30:40
Quote Anchor link
Wat ik van je vraag begrijp is dat je een gewoon drop-downmenu wilt, dus zonder speciale effecten. Waarbij het moederitem in de hooverkleur blijft, ook als je met je muis naar het kinditem gaat.

Dat is heel eenvoudig, zelfs helemaal zonder Javascript. Zie dit voorbeeld indien het kinditem net zo breed moet zijn als het moederitem, en dit voorbeeld als het breder moet zijn.

De voorbeelden bevatten al een toelichting, maar er is ook een volledige tutorial die erbij hoort.

Op alle pagina's vind je weliswaar nog een klein Javascriptje, maar dat was voor IE6, die nu zo goed als helemaal niet meer gebruikt wordt in Nederland. Ik moet de pagina's nog aanpassen daaraan, maar daar ben ik nog niet aan toegekomen.
 
Kevin J

Kevin J

05/01/2015 07:19:02
Quote Anchor link
Bedankt voor je hulp maar zo bedoel ik eigenlijk totaal niet.
Ik moet zo iets hebben: Afbeelding
Dit is btw voorbeeld in word
Maar op mijn website heb ik het opzich al maar dan niet die kleurtjes die buggen enorm dat zie je in mijn openings topic ook helemaal onderaan.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/01/2015 12:35:56
Quote Anchor link
misschien even een voorbeeld maken in codepen.io ?
 
Kevin J

Kevin J

05/01/2015 12:42:30
Quote Anchor link
Ik heb het even op mijn eigen site gezet anders werkt het niet:
http://kevindev.nl/PHPHulp/MenuProbleem/menu.php
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

05/01/2015 12:45:46
Quote Anchor link
Je hebt dat wit hier bijvoorbeeld ingesteld. Daar zou je dus een kleur van moeten maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.menu ul li a:hover {background-color:white}
 
Kevin J

Kevin J

05/01/2015 12:45:48
Quote Anchor link
De codes zijn beetje aangepast dus hierbij de nieuwe CSS en HTML:

menu.css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
.menu {list-style:none; margin:0; padding:0}
.menu * {margin:0; padding:0}
.menu a {display:block; color:#000; text-decoration:none}
.menu li {position:relative; float:left; margin-right:2px}
.menu ul {position:absolute; top:26px; left:0; background:white; display:none; opacity:0; list-style-type:none}
.menu ul li {position:relative;  border-top:none; width:230px; margin:0}
.menu ul li a {display:block; padding:3px 7px 5px; background-color:white}
.menu ul li a:hover {background-color:white}
.menu ul ul {left:235px; top:-1px}
.menu .menulink { padding:5px 7px 7px; font-weight:bold; font-size: 9px; width:92px}
.menu .sub {background:white url(../../images/menu/arrow.gif) 220px 8px no-repeat}

.menu .submenu-block-item {
    float: left;
    position: relative;
    display: inline;
    width: 230px;
    margin: 2px 0px 2px 6px;
    padding-bottom: 2px;
    background: url("../../images/stippellijn-horizontaal.gif") repeat-x bottom;
}
.menu .submenu-block-lastitem {
    background: none;
    margin: 2px 0px 0px 6px;
    padding-bottom: 0px;
}
.menu .submenu-block-item > a {
    padding: 2px 0px 2px 6px;
    line-height: 27px;
}
/* Taal menu */
.menu #taal {
    border: 3px red solid;
}
.menu #taalmenu {
    background-color: red;
}


De nieuwe HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
<ul class="menu" id="menu">
    <li><a href="javascript:pages('content/home/homepage.php', 'main');" class="menulink">HOME</a></li>

    <li><a href="#" class="menulink">TAAL</a>
        <ul id="taal">
            <li >
                <div class="submenu-block-item "><a href="#">VERTRAAGDE TAALONTWIKKELING</a></div>
                <ul>
                    <div class="submenu-block-item"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=1', 'main');">FONOLOGIE</a></li></div>
                    <div class="submenu-block-item"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=2', 'main');">MORFOLOGIE</a></li></div>
                    <div class="submenu-block-item"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=3', 'main');">SYNTAXIS</a></li></div>
                    <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=4', 'main');">SEMANTIEK</a></li></div>
                    <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=5', 'main');">PRAGMATIEK</a></li></div>
                </ul>
            </li>
            <div class="submenu-block-item "><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=6', 'main');">DYSLEXIE</a></div>
            <div class="submenu-block-item"><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=7', 'main');">AFASIE</a></div>
            <li>
                <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><a href="#">LEESVOORWAARDEN</a></div>
                <ul>
                    <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=27', 'main');">FONOLOGISCH BEWUSTZIJN</a></li></div>
                    <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=28', 'main');">FONEMISCH BEWUSTZIJN</a></li></div>
                    <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=29', 'main');">LETTERKENNIS</a></li></div>
                    <li>
                        <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><a href="#">AUDITIEVE VAARDIGHEDEN</a></div>
                        <ul>
                            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=30', 'main');">AUDITIEVE CONCENTRATIE</a></li></div>
                            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=31', 'main');">AUDITIEF WERKGEHEUGEN</a></li></div>
                            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=32', 'main');">AUDITIEVE DISCRIMINATIE</a></li></div>
                            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=33', 'main');">AUDITIEVE ANALYSE</a></li></div>
                            <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=34', 'main');">AUDITIEVE SYNTHESE</a></li></div>
                        </ul>
                    </li>
                </ul>
            </li>


        </ul>
    </li>


    <li><a href="#" class="menulink" id="spraak">SPRAAK</a>
        <ul>
            <li>
                <div class="submenu-block-item "><a href="#">VERTRAAGDE SPRAAKONTWIKKELING</a></div>
                <ul>
                    <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=9', 'main');">FONETIEK</a></li></div>
                    <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=10', 'main');">FONOLOGIE</a></li></div>
                </ul>
            </li>
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=11', 'main');">VERBALE ONTWIKKELINGSDYSPRAXIE</a></li></div>
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=12', 'main');">SLISSEN EN LISPELEN</a></li></div>
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=13', 'main');">AFWIJKENDE MONDGEWOONTEN</a></li></div>
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=14', 'main');">NASALITEITSSTOORNIS</a></li></div>
            <li>
                <div class="submenu-block-item "><a href="#">VLOEIENDHEIDSSTOORNISSEN</a></div>
                <ul>
                    <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=15', 'main');">STOTTEREN</a></li></div>
                    <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=16', 'main');">BRODDELEN</a></li></div>
                </ul>
            </li>            
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=17', 'main');">DYSARTRIE</a></li></div>
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=18', 'main');">VERBALE APRAXIE</a></li></div>
            <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=19', 'main');">AANGEZICHTSVERLAMMING</a></li></div>
        </ul>
    </li>



    <li><a href="#" class="menulink" id="stem">STEM</a>
        <ul>
            <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=20', 'main');">STEMSTOORNISSEN</a></li></div>
        </ul>
    </li>



    <li><a href="#" class="menulink" id="gehoor">GEHOOR</a>
        <ul>
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=21', 'main');">AUDITIEVE VERWERKINGSPROBLEMEN</a></li></div>
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=22', 'main');">GEHOORREVALIDATIE</a></li></div>
            <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=23', 'main');">SLECHTHORENDHEID</a></li></div>
        </ul>
    </li>


    <li><a href="#" class="menulink" id="slikken">SLIKKEN</a>
        <ul>
            <div class="submenu-block-item "><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=24', 'main');">EET- EN DRINKSTOORNISSEN BIJ KINDEREN</a></li></div>
            <div class="submenu-block-item submenu-block-lastitem"><li><a href="javascript:pages('content/pages/main.php?pageid=25', 'main');">DYSFAGIE</a></li></div>
        </ul>
    </li>


    <li><a href="javascript:pages('content/apps/apps.php', 'main');" class="menulink" id="appwijzer">APPWIJZER</a></li>
<?php
if(isset($_SESSION['login'])){
?>

    <li><a href="javascript:pages('content/mijn/logowall.php', 'main');" class="menulink">MIJN LOGOWALL</a></li>
<?php
}
?>

    <li><a href="javascript:pages('content/forum/forum.php', 'main');" class="menulink">FORUM</a></li>

</ul>
<script type="text/javascript">
    var menu=new menu.dd("menu");
    menu.init("menu","menuhover");
</script>


Toevoeging op 05/01/2015 12:47:51:

Ward van der Put op 05/01/2015 12:45:46:
Je hebt dat wit hier bijvoorbeeld ingesteld. Daar zou je dus een kleur van moeten maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.menu ul li a:hover {background-color:white}


Ja dat klopt maar ik kan ook wel apart aanpassen (en heb ook geprobeerd wanneer dat weg was) maar zodra ik naar beneden ga dus in dat lijstje van dropdown veranderd hij terugn en blijft hij niet die kleur (Bekijk voorbeeld)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/01/2015 14:10:01
Quote Anchor link
http://codepen.io/anon/pen/emBKYQ?editors=110

Nog niet af maar meer in de richting. Kijk maar of je hier mee voort kunt
 
Kevin J

Kevin J

05/01/2015 14:45:09
Quote Anchor link
Hallo frank, ik heb even zitten kloten met jouw code, maar mij lukt het niet om ze mooi naast elkaar te krijgen.
De dropdown is al aardig goed wat ik zoek maar het lukt mij niet om ze mooi naast elkaar t krijgen, er is altijd een die te hoog of te laag zit

Toevoeging op 05/01/2015 20:50:40:

Frank? Weet je trouwens misschien een manier om met de huidige code hem toch onzichtbaar te laten krijgen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.