Hover met een fixed position

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Graneker

Jan Graneker

08/03/2016 12:00:40
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik kom er even niet uit en heb wat hulp nodig van iemand die het vaker heeft gedaan.

Ik heb 6 afbeeldingen in 2 rijen van 3.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div class="col-xs-6 col-md-4"><img src="images/home/.jpg" alt="" /></div>
<div class="col-xs-6 col-md-4"><img src="images/home/.jpg" alt="" /></div>
<div class="col-xs-6 col-md-4"><img src="images/home/.jpg" alt="" /></div>

<div class="col-xs-6 col-md-4"><img src="images/home/.jpg" alt="" /></div>
<div class="col-xs-6 col-md-4"><img src="images/home/.jpg" alt="" /></div>
<div class="col-xs-6 col-md-4"><img src="images/home/.jpg" alt="" /></div>


Nu wil ik graag dat als ik over afbeelding 1 hover. Ik een hover krijg met een zwarte achtergrond met tekst welke volledig over alle 6 de afbeeldingen gaat.

Ik heb momenteel het volgende:
Dit vergroot alleen de huidige afbeelding en bij afbeelding 3 valt het helemaal buiten de container.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
img:hover {

background-color:#FFF000;
width:900px;;
height:600px;
position:absolute;
z-index:1;
display:block;
}


Wie weet hoe ik dit wel kan doen?

Ik dacht zelf aan een .overlay en die te activeren wanneer men hoverd over de images.
Gewijzigd op 08/03/2016 12:06:50 door Jan Graneker
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 13:48:49
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2016 12:40:07
Quote Anchor link
Is het niet makkelijker als je alles in een allesomvattende div zet en daar dan de hover op?
 
Jan Graneker

Jan Graneker

08/03/2016 12:45:08
Quote Anchor link
Goed punt heb ik ook aan gedacht, alleen moet ik per afbeelding een andere tekst weergeven, dan lukt niet als ik er 1 grote div omheen zet.


- SanThe - op 08/03/2016 12:40:07:
Is het niet makkelijker als je alles in een allesomvattende div zet en daar dan de hover op?
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2016 12:47:53
Quote Anchor link
En waar komt die tekst vandaan?
 
Jan Graneker

Jan Graneker

08/03/2016 12:55:36
Quote Anchor link
<div class="col-xs-6 col-md-4"><img src="images/home/.jpg" alt="" />
<div class="text"><p>lorum ipsum</p></div>
</div>

<div class="col-xs-6 col-md-4"><img src="images/home/.jpg" alt="" />
<div class="text"><p>lorum ipsum</p></div>
</div>

<div class="col-xs-6 col-md-4"><img src="images/home/.jpg" alt="" />
<div class="text"><p>lorum ipsum</p></div>
</div>


- SanThe - op 08/03/2016 12:47:53:
En waar komt die tekst vandaan?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/03/2016 15:38:50
Quote Anchor link
Alleen al voor de positionering zou zo'n container handig zijn want die kan dan altijd op dezelfde wijze.

Daarnaast, als je over een afbeelding hovered, en je zet hier dan een (vergrote) afbeelding overheen, ben je dan niet meteen je "hoverfocus" kwijt? Plus je zou dan met je muis uit de container moeten bewegen om de uitvergrote afbeelding te laten verdwijnen en de andere afbeeldingen weer te kunnen zien?
 
Jan Graneker

Jan Graneker

08/03/2016 15:53:14
Quote Anchor link
Heb je gelijk in om verder op je idee te borduren.

Als ik er nou een div omheen maak dat word dan de overlay. Deze zet ik op hide, als je vervolgens op 1 van de 6 afbeeldingen klikt(javascript), dan verschijnt de overlay (show). Door op 1 van de 6 afbeeldingen te klikken kan ik ook zorgen dat hij de tekst moet pakken die bij die afbeelding hoort.

Wat zeggen jullie ervan
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/03/2016 15:57:02
Quote Anchor link
Ik denk dat je hoe dan ook wat JavaScript hulpstukken nodig zult hebben om dit op te lossen, dus dat is een mogelijkheid.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

08/03/2016 16:36:01
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken, ga het eens proberen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.