.htacces url rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »
Pepijn

Pepijn

27/08/2009 17:23:00
Quote Anchor link
Beste mensen van phphulp,

Ik heb de volgende url: 'index.php?pagina=services&taal=nl'
Graag zou ik hier 'nl/services' van willen maken.

Wat heb ik zelf gedaan?

Ik heb gegoogled, maar daar kwamen alleen maar tuts uit met 1 variable en geen twee.

Daarom wil ik graag van jullie hulp hoe ik dit aan zou moeten pakken.

Mvg
Pepijn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pepijn
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 21:07:54
 

27/08/2009 19:25:00
Quote Anchor link
Ok.
Veel plezier.
 
Rene Sn

Rene Sn

27/08/2009 20:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/temp/
RewriteRule ^([A-Za-z0-9-_]+)/?$ index.php?name=$1 [L]


Deze gebruik ik om van www.site.nl/jantje
het profiel van jantje te laten zien.

zoals de regel met /temp/ moet je doen voor alle folders waar hij niet naar moet luisteren. bijvoorbeeld /css/ /images/ etc...

Grts. René
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rene Sn
 
Matthias R

Matthias R

27/08/2009 20:21:00
Quote Anchor link
@rene

je vergeten :p

hmm
Waar kan je dat eigenlijl eren zo htaccess scripting???

@Karl
Nice reaction xDD
 
Pepijn

Pepijn

27/08/2009 21:44:00
Quote Anchor link
Heel erg bedankt voor je reactie René, maar hoe moet het dan met twee gegevens, namelijk taal en pagina?

Mvg
Pepijn
 

28/08/2009 08:35:00
Quote Anchor link
"Waar kan je dat eigenlijl eren zo htaccess scripting???"
Dit zijn gewoon regex-en ;-)

@Pepijn: Pas je startpost aan, dit slaat nergens op. Als je wilt dat iemand dit voor je gaat doen, doe het dan bij aanvragen plaatsen. Als je wilt dat wij je helpen, plaats dan meer info en laat zien wat jij zelf al heb gedaan.

Zoiets zal het moeten worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)/(.*)$ index.php?taal=$1&pagina=$2


domein.nl/taal/pagina ;-)
 
Pepijn

Pepijn

28/08/2009 10:19:00
Quote Anchor link
@chris
startpost aangepast.
 

28/08/2009 10:22:00
Quote Anchor link
Heb je ook die RewriteRule toegepast? ;-)
 
Pepijn

Pepijn

28/08/2009 10:45:00
Quote Anchor link
ja, hij werkt uitstekend.

nl/home moet worden index.php?taal=nl&pagina=home

nl/nieuws/artikel moet worden news.php?taal=en&artikel=artikel

Hoe zou ik dit op kunnen lossen?
Mvg
Pepijn
 
Mar kla

mar kla

28/08/2009 11:05:00
Quote Anchor link
Pepijn, Zelf heb ik ook een hele hiermee tijd mee zit te klooien.
Tot ik er achter kwam dat ik het anders om moet doen.

Ik laat mijn script de url
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
article/00992/[titel].htm


uitspugen en met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule article/(.*)/(.*)\.htm$ default.php?page=inc_article&id=$1


wordt hij voor de browser om gezet naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
default.php?page=inc_article&id=00992



Werkt als een tierelier
 

28/08/2009 11:10:00
Quote Anchor link
Pepijn schreef op 28.08.2009 10:45:
ja, hij werkt uitstekend.

nl/home moet worden index.php?taal=nl&pagina=home

nl/nieuws/artikel moet worden news.php?taal=en&artikel=artikel

Hoe zou ik dit op kunnen lossen?
Mvg
Pepijn


Pepijn, dit is net zo simpel als die andere. Ik krijg het idee dat jij niet eens heb gekeken naar de (simpel te volgen) tutorials...

Uit den blote hoofd...

RewriteRule ^(.*)/nieuws/(.*)$ news.php?taal=$1&artikel=$2

Je moet dan alleen wel de volgorde aanpassen, deze moet boven die andere staan ;-)
 
Pepijn

Pepijn

28/08/2009 12:16:00
Quote Anchor link
Harstikke bedankt,

Ik heb inderdaad bijna niet naar die tutorials gekeken.

Ik dacht dat jullie het wel zouden oplossen, en zo blijkt maar weer.

Mvg
Pepijn
 
Matthias R

Matthias R

28/08/2009 12:21:00
Quote Anchor link
@iemand..

Uh?.

dat is niet allemaal regex :s

heeft iemand hier een tutorial voor ofzo??
 

28/08/2009 12:26:00
Quote Anchor link
Pepijn schreef op 28.08.2009 12:16:
Harstikke bedankt,

Ik heb inderdaad bijna niet naar die tutorials gekeken.

Ik dacht dat jullie het wel zouden oplossen, en zo blijkt maar weer.

Mvg
Pepijn


€15,- kosten kunnen naar m'n bankrekening worden gestuurd ;-)

Samengevat: Luie donder, kom van je reet af en doe zelf ook eens wat. Het is hier phpHULP en geen phpIKBENTELUIOMIETSTEDOENDUSDOENJULLIEHETEVEN ;-)
 
Rene Sn

Rene Sn

28/08/2009 14:43:00
Quote Anchor link
Chris Kortaan schreef op 28.08.2009 12:26:
€15,- kosten kunnen naar m'n bankrekening worden gestuurd ;-)


Dat vind ik wel erg duur hoor.

ps:"Er is een een of andere cheat sheet voor .htaccess heb um zelf ooit eens ergens gezien, was wel een goeie uitleg voor mensen die geregeld in de knup komen met regex." ff google zou ik zeggen.
 

28/08/2009 16:15:00
Quote Anchor link
Sorry, ben geen "scripter" die werkt voor €6,- per uur ;-)
 
Steen

steen

28/08/2009 16:32:00
Quote Anchor link
€15 euro duur? Wacht maar tot je in aanraking komt met professionals, daar is een bedrag tussen de €75 en de €120 per uur normaal ;)

Aan de andere kant komen mensen hier voor hulp en zijn dit meestal geen bedrijven, dus denk ik niet dat hier veel potentiële klanten tussen zitten.

Persoonlijk zou ik de .htaccess maar een variable laten doorgeven en die daarna in PHP uit elkaar gaan halen.
 
Rene Sn

Rene Sn

28/08/2009 16:57:00
Quote Anchor link
steen schreef op 28.08.2009 16:32:
15 euro duur? Wacht maar tot je in aanraking komt met professionals, daar is een bedrag tussen de en de 120 euro per uur normaal ;)

Aan de andere kant komen mensen hier voor hulp en zijn dit meestal geen bedrijven, dus denk ik niet dat hier veel potentiële klanten tussen zitten.

Persoonlijk zou ik de .htaccess maar een variable laten doorgeven en die daarna in PHP uit elkaar gaan halen.

Daarom 't is ook een PHPHulp forum,

Ja zo heeft iedereen een eigen voorkeur van hoe hij zijn data het liefst ontvangt.

Chris Kortaan schreef op 28.08.2009 16:15:
Sorry, ben geen "scripter" die werkt voor €6,- per uur ;-)

We hebben het ook over 15,= per uur :) maar sowieso als er voor dit soort dingen al geld verlangd zou worden komen er weinig nieuwe scripters bij en dan is elke scripttaal over een aantal jaar uitgestorven.

En de meeste mensen die het op hobby niveau doen maken naar mijn idee soms de beste dingen.

ps:"Niet dat ik nu meteen de pro's aanval hoor..."

grts,
René
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rene Sn
 

28/08/2009 18:43:00
Quote Anchor link
@Rene, gaat mij erom dat er zo belachelijk weinig mensen ZELF nog moeite doen... Dat is iets waar ik een schijthekel aan heb.

(Overigens, voor een 19 jarige heb ik zeer riante uurloon hoor ;-))
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.