htaccess mod_rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 15:05:00
Quote Anchor link
Al vanalles gelezen over google vriendelijke url's, dus dacht laat ik het misschien ook een proberen.

ben eraan begonnen maar het lukt maar niet.
ik heb dus:

http://localhost/portfolio/index.php?nav=000

dit zou moeten worden:

http://localhost/portfolio/index/000

ik heb een .htacces bestand aangemaakt in de folder waar mijn index.php staat en daar staat in.

RewriteEngine On
RewriteRule ^index/(.*)/$ index.php?nav=$1

maar ik krijg nog steeds http://localhost/portfolio/index.php?nav=000 te zien.

Wat doe ik fout, of wat heb ik over het hoofd gezien?
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 15:55:13
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/11/2008 15:34:00
Quote Anchor link
Je sluit je URL zoals je hem weergeeft al niet af met een / zo zet je hem wel in je .htacces..

Daarnaast werkt mod_rewrite vaak niet onder windows... Dus als je op localhost/ windows test gaat dat niet werken
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 16:53:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 15:05:
Al vanalles gelezen over google vriendelijke url's, dus dacht laat ik het misschien ook een proberen.

ben eraan begonnen maar het lukt maar niet.
ik heb dus:

http://localhost/portfolio/index.php?nav=000

dit zou moeten worden:

http://localhost/portfolio/index/000

ik heb een .htacces bestand aangemaakt in de folder waar mijn index.php staat en daar staat in.

RewriteEngine On
RewriteRule ^index/(.*)/$ index.php?nav=$1

maar ik krijg nog steeds http://localhost/portfolio/index.php?nav=000 te zien.

Wat doe ik fout, of wat heb ik over het hoofd gezien?

hallo...

probeer eens dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On
RewriteBase /portfolio/
RewriteRule ^index/(.*)/ index.php?nav=$1
RewriteRule ^index/(.*) index.php?nav=$1


uitleg :::

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteEngine On

weet je wellicht al..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /porfolio/

basis map:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^index/(.*)/ index.php?nav=$1

hier veranderd (.*) --> hier word uw waarde uitgehaalt...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^index/(.*) index.php?nav=$1

zelfde als daarjuist maar zonder een "/" na de url
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 17:55:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 05.11.2008 16:53:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /porfolio/

Moet ik deze regel nog plaatsen als het .htaccess bestand in de map "/portfolio/.htacces" heb zitten? nee toch.
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 18:23:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 17:55:
Kasper schreef op 05.11.2008 16:53:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /porfolio/

Moet ik deze regel nog plaatsen als het .htaccess bestand in de map "/portfolio/.htacces" heb zitten? nee toch.

als .htaccess in de map porfolio zit..
dan moet het er zeker in ;)

werkt het of niet?
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 18:26:00
Quote Anchor link
nee het werkt niet.

Mijn andere paginas bv home.php mogen toch ook rechtstreeks in die map zitten he?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 18:29:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 18:26:
nee het werkt niet

dus het bestand .htaccess staat in de map portfolio met de inhoud:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On
RewriteBase /portfolio/
RewriteRule ^index/(.*)/ index.php?nav=$1
RewriteRule ^index/(.*) index.php?nav=$1


ga dan naar http://localhost/portfolio/index/000
(--> http://localhost/portfolio/index/000 OF http://localhost/portfolio/index/000/)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 19:11:00
Quote Anchor link
ja dat werkt, alleen nu wordt mijn css niet mee geladen
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 19:28:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 19:11:
ja dat werkt, alleen nu wordt mijn css niet mee geladen

steek je map er in ;)
"/portfolio/css.css" ...

css.css --> bestand van je css bestand

cv?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 19:37:00
Quote Anchor link
De css zit al in die map.

Kvind het echt vreemd.

maar is het niet de bedoeling, wanneer ik achter een knop index.php?nav=000 zet dat die automatisch er index/000 van maakt
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 19:39:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 19:37:
De css zit al in die map.

Kvind het echt vreemd.

maar is het niet de bedoeling, wanneer ik achter een knop index.php?nav=000 zet dat die automatisch er index/000 van maakt


??

geef eens de bestandsroot en de <link> ding ;)

maar ik versta je vraag niet :s
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 19:44:00
Quote Anchor link
nogal moeilijk een link te geven als het local staat.

portfolio/
.htaccess
index.php
home.php
contact.php
css/
css.css

*die css map zit in de portfoliomap
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 19:47:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 19:44:
nogal moeilijk een link te geven als het local staat.

portfolio/
.htaccess
index.php
home.php
contact.php
css/
css.css


ajaja...
dan is uw link wel /portfolio/css/css.css eh.. :)
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:02:00
Quote Anchor link
en gaat het nu?
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:09:00
Quote Anchor link
die link ligt goed hoor op mijn index pagina.
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:14:00
Quote Anchor link
dus het werkt?
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:17:00
Quote Anchor link
nee, als ik index.php?nav=000 intyp dan werkt mijn css ens als ik index/000/ intyp niet
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:20:00
Quote Anchor link
eeuhm...

wil je eens de code geven van index.php ...
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:26:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="stylsheets/mystyle.css" />
<title>Portfolio</title>
</head>
<body>
    <div id="container">
        <div id="containerleft">
            <div id="top"></div>
            <div id="nav">
                <ul>
                    <a id="010" href="index/000"><li>Home</li></a>
                    <li>about</li>
                    <a id="010" href="index.php?nav=010"><li>Projecten</li></a>
                    <li>Contact</li>
                </ul>
            </div>
            <div id="index">
                <div id="afbeelding">
                    <img src="layoutimg/picture.jpg" alt="afbeelding" />
                </div>
                <div id="titelbalk">
                    <img src="layoutimg/project.png" alt="projecten" />
                    <h1>Projecten</h1>
                </div>
                   <?php
                //array met toegelate paginanamen
                $aNav = array(
                    '000' => true,
                    '001' => true,
                    '010' => true,
                    '011' => true
                );
                if(isset($_GET['nav'])){
                    if(array_key_exists($_GET['nav'], $aNav)){
                        switch($_GET['nav']){
                            case
'000';
                            include('home.php');
                            break;
                            case
'001';
                            //include('about.php');
                            break;
                            case
'010';
                            include('project.php');
                            break;
                            case
'011';
                            //include('contact.php');
                            break;
                            default;

                            include('home.php');
                        }
                    }

                    else
                        echo '<p>De Pagina die u opvroeg bestaat niet</p>';
                }

                else
                    include('home.php');
                ?>
              
                <div id="bodem">
                    <p>Remeysen Thomas</p>
                </div>
            </div>    
        </div>
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 20:30:00
Quote Anchor link
Zelfde issue bij mij atm.

Ook ik krijg in mijn menu nog steeds shop.php?cat=Naam te zien ipv shop/naam

En als ik handmatig www.domein.nl/shop/Naam intyp is mijn CSS ook weg..


htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^shop/(.*) shop.php?cat=$1


Het menu waar de link inzit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
            <div id="category">';
            $products=new products();
            $items=$products->ShowCategory();
            $i=1;
            foreach($items as $item){
                $aantal = count($item);
                echo '<a href="shop.php?cat='.stripslashes($item['categorienaam']).'" class="cat"/>'.strtolower(stripslashes($item['categorienaam'])).'</a>';
                if($i <= $aantal){
                    echo ' | ';
                }
                $i++;
            }
            echo '
            </div>


stylesheet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link href="css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:44:00
Quote Anchor link
aan allebij::

/ - map- / -css bastand-

dus bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link href="/css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/stylsheets/mystyle.css" />
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.