[html] bb-code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

24/11/2008 16:03:00
Quote Anchor link
Hoi allen,

Wanneer ik een tekst toevoeg aan mijn pagina zorg ik dat hij al door de htmlspecialchars wordt heen gehaald. Nu wil ik door middel van [html][/html] zorgen dat die beveiliging eraf gaat, dat heb ik zo gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function BbHtml ($string) {
     $string = trim($string);
    $string = str_replace("&amp;", "&", $string);
    $string = str_replace("&quot;", "\"", $string);
    $string = str_replace("&#039;", "'", $string);
    $string = str_replace("&lt;", "<", $string);
    $string = str_replace("&gt;", ">", $string);
    return $string;
}

?>


Dat werkt opzich goed, als ik alleen de functie met de tekst aanroep. Maar wanneer ik met eregi_replace de functie wil gebruiken, gaat hij wel door de functie heen, maar wordt er niets aangepast.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
eregi_replace("\\[html\\]([^\\[]*)\\[/html\\]", BbHtml("\\1"),$ret);
?>


Hopelijk kan een van jullie mij uit de brand helpen.

Edit: Ik zei dat ik gebruik maakte van htmlentities, ik bedoelde htmlspecialchars.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Schuurman
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 04:50:14
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

24/11/2008 17:23:00
Quote Anchor link
Waarom met eregi_*? Ik zou preg_* gebruiken...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$regexp
= "#\[html\](.*?)\[\/html\]#";
$string = preg_replace($regexp, BbHtml("\\1"), $string);
?>
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

24/11/2008 18:09:00
Quote Anchor link
Kijk hier eens http://be2.php.net/preg_replace
Naar de post van 21-Jun-2008 08:09
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

24/11/2008 18:21:00
Quote Anchor link
Omdat preg niet op meerdere regels kan worden toegepast bleek in de praktijk..
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

28/11/2008 15:46:00
Quote Anchor link
bump
 
GaMer B

GaMer B

28/11/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Je moet dan ook wel de s en i modifier gebruiken. De 's' modifier is voor het matchen op meerdere regels en de 'i' modifier is voor de case-insensivity.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

30/11/2008 13:23:00
Quote Anchor link
Kijk, hij pakt de regex wel, de [html] bb-code verdwijnt letterlijk, ik houd een de html codes over. Maar dat is allemaal met die &gt; en &lt; dus ik dacht, ik schrijf een functie om die weer om te zetten in 'plain html' te zetten. Ik heb gechecked, als ik de return weghaal, dan laat hij niets zien. Zet ik de return terug, dan gaat de tekst de functie door, maar hij vervangt niets..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function BbHtml ($string) {
    $string = trim($string);
    $string = str_replace("&amp;", "&", $string);
    $string = str_replace("&quot;", "\"", $string);
    $string = str_replace("&#039;", "'", $string);
    $string = str_replace("&lt;", "<", $string);
    $string = str_replace("&gt;", ">", $string);
    return $string;
}

?>
 
--

--

30/11/2008 13:32:00
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2008 13:50:00
Quote Anchor link
Je moet bij je regexp de e-modifier meegeven (e van eval) waardoor de vervangende string als PHP code wordt uitgevoerd. Uiteraard moet je de PHP code, de aanroep naar de functie BbHtml, dan ook als string meegeven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$regexp
= "#\[html\](.*?)\[\/html\]#e";
$string = preg_replace($regexp, "BbHtml('\\1')", $string);
?>


(sneller) alternatief is preg_replace_callback, maar dan moet je even opletten dat je het tweede element van de array die de callback-functie als argument krijgt neemt :)
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2008 13:50:00
Quote Anchor link
koud
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2008 13:50:00
Quote Anchor link
hier
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

30/11/2008 13:59:00
Quote Anchor link
Bedankt Jelmer! Hij doet t nu perfect, als ik vragen mag, heb je toevallig een aanrader als tut over regex voor mij? Ik heb in het verleden een poging gedaan, maar ik vind het zo ongrijpbaar..
 
--

--

30/11/2008 14:39:00
Quote Anchor link
Is het niet handiger om gewoon de functie van PHP te gebruiken die ik je net gaf?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.