HTML omzetten naar ASCII en weergeven in TEXTAREA

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ewergreen php

ewergreen php

17/11/2010 10:33:20
Quote Anchor link
Ik zou graag alle HTMLspecialchars omzetten naar ASCII. Hiervoor gebruik ik de PHP code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php htmlspecialchars($string)?>
. Nu zou ik graag het resultaat hiervan weergeven in een <textarea rows="5" cols="100" name="output">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlspecialchars($string); ?>
</textarea>.

Dit werkt in de mate dat in de broncode de speciale karakters in $string omgezet wordt naar hun ASCII waarde. Maar hoe kan ik deze nu zichtbaar krijgen in de textarea? Ik heb al een paar dingen geprobeerd, maar zonder succes.
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 01:40:22
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/11/2010 11:13:28
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/11/2010 11:20:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$string
= 'test <i> <b> <u>';
$string = htmlspecialchars($string);
echo htmlspecialchars($string);
?>
 
Ewergreen php

ewergreen php

17/11/2010 11:28:09
Quote Anchor link
Thanks Ozzie PHP. De oplossing zat hem in uw antwoord!
Het probleem was dus dat ik hem twee keer moest omzetten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= htmlspecialchars($_POST["input"]);
echo $string;
?>

OF
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= $_POST["input"];
echo htmlspechalchars($string);
?>

Werkt dus niet.

Het moet zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= htmlspecialchars($_POST["input"]);
echo htmlspecialchars($string);
?>

De logica hiervan ontgaat me nog wel even.
Gewijzigd op 17/11/2010 11:41:32 door ewergreen php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.