html5, article vs. div

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »
David Bekker

David Bekker

19/11/2012 11:38:14
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met een pastebin, ontwerp is al af maar nu twijfel ik over de juiste elements.

Een screenshot voor wat duidelijkheid:
Afbeelding

Kan ik de content (rood) beter in een article stoppen of in een div#content? En het groen, kan dit beter in een div of in een section?
Hoe kijken browsers hier precies tegenaan en hoe kijkt googlebot hier tegenaan?

Alvast bedankt,

David
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:25:16
 
Wouter J

Wouter J

19/11/2012 13:37:26
Quote Anchor link
Quote:
Hoe kijken browsers hier precies tegenaan en hoe kijkt googlebot hier tegenaan?

Dat heeft eigenlijk niet heel veel er mee te maken. Het is meer wat voor waarde/betekenis de specificatie aan deze elementen geven, de browsers/bots proberen zich dan hieraan te houden.

Een division element (<div>) heeft geen enkele betekenis, een element die wel een betekenis heeft moet altijd voorrang krijgen op de division.

We moeten een element hebben die de 2 groene blokken aan elkaar koppelt. Het heeft geen titel, dus we kunnen geen artikel gebruiken, de groene blokken zijn meer artikelen. Je hebt dus 2 keuzes: article of division voor het rode blok. Welke je gebruikt ligt aan hoe belangrijk je het rode blok vind: Is het meer dan een element om de groene blokken in het midden te houden (dus een section) of is styling zijn enige taak (dus een division).
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/11/2012 13:55:27
Quote Anchor link
Aangezien de beide blokken wel met elkaar te maken hebben, zou ik gaan voor <section>.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/11/2012 14:01:42
Quote Anchor link
Een vaker gebruikte workaround voor browsers die geen HTML5 ondersteunen, is een surrogaat-div:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<article>
  <div class="article">
     ...
  </div>
</article>


Wouter J heeft zeker een punt: als je géén volwaardige content hebt, maar alleen een blanco formulier, heeft het weinig zin het geheel te structureren als een artikel.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/11/2012 14:11:08
Quote Anchor link
Ward, je kunt toch een section gebruiken? Surrogaat-divs lijkt me geen mooie oplossing. Er is een stukje javascript waardoor oudere browsers ook de html5 elementen herkennen.
 
Wouter J

Wouter J

19/11/2012 14:12:24
Quote Anchor link
Ward, dat moet je zeker niet doen (dat surrogaat ding). Elke browser kan elk element ondersteunen, je hoeft alleen HTML5shiv in te laden. De manier van jou verpest je semantiek. (en waar heb ik het over content?, een article element is ook voor interactieve widgets)

En ik zat te denken dat dit misschien nog beter is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<article>
    <h1>Create a new paste</h1>

    <!-- ... input element -->

    <section>
        <h1>Options</h1>

        <ul>
            <!-- ... options -->
        </ul>
    </section>
</article>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/11/2012 15:05:10
Quote Anchor link
De semantische vraag is meer: moet je een formulier dat evident geen artikel met content is, verheffen tot artikel met article en dat aansluitend structureren met section? Daarvoor hebben we fieldset met legend.

De workaround met surrogaat-div's is inderdaad mede bedoeld om te voorkomen dat je JavaScript voor een andere workaround nodig hebt. Dat is dus kiezen uit twee kwaden en dat is per definitie nooit ideaal.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

19/11/2012 15:29:09
Quote Anchor link
Wouter J op 19/11/2012 14:12:24:
... je hoeft alleen HTML5shiv in te laden. ...


Die ken ik niet.
Is dat enkel die .js file laden?
 
Wouter J

Wouter J

19/11/2012 16:57:53
Quote Anchor link
Kris, ja dat klopt. Je moet dit js'je inladen (meer informatie hier en hier).

Ward, je hebt inderdaad ook wel een punt. Dit kan ook een oplossing zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<section>
    <h1>Create a new Paste</h1>

    <form ...>
        <fieldset>
            <!-- input boxje -->
        </fieldset>
 
        <fieldset>
            <legend>Options</legend>

            <!-- options -->
        </fieldset>
    </form>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

19/11/2012 17:40:46
Quote Anchor link
(kleine aanvulling, vanuit een ander perspectief...)
Wat trouwens ook helpt, is de manier waarop HTML omgaat met syntax, vooral dan met syntax die de parser niet begrijpt.
talen zoals php of javascript gaan vlug een parse error gooien en weigeren verder te werken.

De HTML parser reageert meer volgens volgende principes:
- ofwel begrijp ik het ofwel negeer ik het
- als er iets ontbreekt, probeer ik het aan te vullen, met de default

Dat maakt HTML een ideale taal om organisch te evolueren, zonder dat daar speciaal een nieuwe software versie
voor nodig is.

voorbeeld: <input type="email">
Oude browsers kennen type="email" niet, maar dat zorgt niet voor problemen. Oude browsers negeren het attribute en maken er zelf een <input type="text"> van.

Ook nieuwe tags kunnen relatief gemakkelijk worden toegevoegd.
Ik heb vlug even een custom tag gemaakt <kris>; FF en Chrome geven het element weer zoals andere tags.
(Je hoort me niet zeggen dat het een goed idee is om custom elementen te maken, ik maak gewoon een punt over het parsen van HTML...)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<!doctype html>
<html>
  <head>
    <style>
      kris {
        width: 400px;
        height: 200px;
        display: block;
        border: 1px solid #000;
      }
    </style>
  </head>
  <body>
    <kris>
      Hello world!
    </kris>
  </body>
</html>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/11/2012 17:45:19
Quote Anchor link
De <kris> tag bestaat dan ook gewoon:

The <kris> tag defines a reversed zig-zag division or section in an HTML document.
The <kris> tag is used to group reversed zig-zagged block-elements to format them with CSS.
 
Wouter J

Wouter J

19/11/2012 17:49:32
Quote Anchor link
Kris, mooi verhaaltje en precies wat HTML zo leuk en tegelijkertijd moeilijk maakt.

Quote:
Ik heb vlug even een custom tag gemaakt <kris>; FF en Chrome geven het element weer zoals andere tags.

IE8 en lager gaan hier net iets anders mee om, ze halen het element gewoon weg uit de dom. Om dit te voorkomen gebruik je een hack die HTML5shiv in het groots toepast maakt: Je voegt hem toe aan de dom voordat hij gemaakt is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<script>
document.createElement('kris'); // nu wordt <kris> goed gebruikt
</script>


Het enige waar je mee moet uitkijken is dat het geen User Agent Styles (default stijlen) meekrijgt. Hierdoor moet je zelf aangeven of het display: block; of inline is ect.

Hoe parser om moeten gaan met fouten is ooit eens helemaal uitgezocht en beschreven als een standaard door Hixie (Ian Hickson), erg droge stof maar misschien wel goed om eens te lezen: http://www.whatwg.org/specs/web-apps/current-work/#parsing

Leuke artikelen van Hixie waarin hij zijn bevindingen in het toen nog parser paradijs uitlegt: http://ln.hixie.ch/?start=1037910467&count=1 , http://ln.hixie.ch/?start=1138169545&count=1 en http://ln.hixie.ch/?start=1137740632&count=1

@ozzie, weet je dat zeker? Heb je misschien een bron? (hij wordt namelijk niet in de HTML5 specs beschreven)
Gewijzigd op 19/11/2012 17:51:10 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/11/2012 18:05:59
Quote Anchor link
Wouter J op 19/11/2012 17:49:32:
@ozzie, weet je dat zeker? Heb je misschien een bron? (hij wordt namelijk niet in de HTML5 specs beschreven)

Het is het kris-kras element!! Whooeehahaha... sorry, het was een grapje :D
Neem me niet kwalijk...
 
David Bekker

David Bekker

19/11/2012 20:58:28
Quote Anchor link
Hoi,

Bedankt voor alle reacties. Had opeens 12 mailtjes in mijn mailbox :s (Van een gmail account... ? )

Html5Shiv kende ik al, gebruikte ik al ooit eens. Werkte erg goed.

Ik ga verder nog een beetje rondlezen bij de linkjes die gepost zijn en dan ga ik wel een keuze maken
 
Wouter J

Wouter J

19/11/2012 21:36:53
Quote Anchor link
Quote:
Het is het kris-kras element!! Whooeehahaha... sorry, het was een grapje :D
Neem me niet kwalijk...

Haha...slik..ai... Ik dacht, het zou toch niet een grap zijn...

David, de meeste linkjes zijn dingen die half iets met dit te maken hebben, de discussie over hoe het moet (en de 3 à 4 ideeën die gegeven zijn) zijn waarschijnlijk interessanter om je vraag op te lossen.
Gewijzigd op 19/11/2012 21:37:25 door Wouter J
 
David Bekker

David Bekker

19/11/2012 21:47:37
Quote Anchor link
Ik gaf het al op toen ik een scrollbar van minder dan 1 centimeter groot zag staan.. Mijn god. Ik ga dat toch niet allemaal lezen..

Ik had zelf ook helemaal niet aan fieldset gedacht, zat de nieuwe html5 elements te kijken en hier stond fieldset niet tussen omdat die natuurlijk niet nieuw was. Had mezelelf een beetje gelimiteerd tot "nieuw". Ik denk dat ik fieldset met een section neem!

Bedankt,
 
Wouter J

Wouter J

19/11/2012 21:51:41
Quote Anchor link
Quote:
Ik gaf het al op toen ik een scrollbar van minder dan 1 centimeter groot zag staan.. Mijn god. Ik ga dat toch niet allemaal lezen..

Oh je bedoelt de specificaties, nee die moet je niet helemaal willen lezen. Gewoon als je opzoek bent naar de betekenis van een element gaan zoeken op die pagina (Ctrl+f) naar dat element, die link aanklikken en de beschrijving voor dat element lezen.
 
David Bekker

David Bekker

23/11/2012 22:59:33
Quote Anchor link
Nog een vraag. Voor de titel van een fieldset. <legend>, <h2> of <legend><h2> ?
Gewijzigd op 23/11/2012 23:00:00 door David Bekker
 
Eddy E

Eddy E

24/11/2012 10:08:09
Quote Anchor link
Zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<legend>Wat dan ook</legend>



In tegenstelling tot wat http://www.w3schools.com/tags/tag_legend.asp geeft: doe het zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<form>
 <h2>Your information</h2>
   <fieldset>
     <legend>Personalia:</legend>
     <label for="naam">Name</label><input name="naam" type="text" >
     <label for="email">Email</label><input name="email" type="text">
     <label for="dateofbirth">Date of birth</label><input name="dateofbirth type="date">
   </fieldset>
   <fieldset>
     <legend>Submitting:</legend>
     <label for="submitbutton">Send</label><input name="submitbutton" type="submit" >
   </fieldset>
 </form>


W3C heeft vaak leuke dingen (zoals Google Ranking...) maar zit er nog wel eens naast.
Zo vragen ze gerust een datum in een type="text"-formaat ipv type="date".
Ook gebruiken ze dan opeens geen <label>.
Gewijzigd op 24/11/2012 10:12:11 door Eddy E
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.